Open menu

Min sagsbehandler i kommunen har indført orlov fra det Aktivitets- og samværstilbud jeg er i normalt, det har jeg pt. frem til den 3. maj hvor der er møde på tilbuddet. Jeg har brugt denne weekend brugt tiden på at tænke tilbage i tiden.

Der er tre ting som jeg på en eller anden måde, ting hvor jeg har meget stærke minder fra og har gode oplevelser fra gennem tiden, som jeg måske til dels savner, men så heller ikke mere end det, men det er store oplevelser jeg har haft med de 3 ting. Det er ting som jeg absolut ikke kan i dag.

Jeg kan ikke længere sidde og male på porcelæn, jeg kan ikke på grund af min rysten, jeg har malet både figurere, platter, tallerkner, jeg har malet bitte små ting og jeg har malet en figur med en pige der sidder og strikker, strikkepigen har fået hudfarve og der er tegnet øjne, men til sidst måtte jeg droppe det fordi mine hænder rystede mere med tiden. Med til historien her hører at jeg måske af dem jeg sad sammen med, havde og har den flotteste kuffert til udstyr til at male med, både til pensler, paletter, farver og olier. Det var min far der havde lavet denne flotte kuffert til alle mine farver og pensler. Se billede af den nedenfor. Man kan også se nogle af de ting jeg har malet.

 DSC0001 16   DSC0012 9   DSC0016   DSC0018 6

Klik på billederne for at se dem store.

Jeg har også været frivillig i det der hed Civilforsvaret, det var jeg fra midt i 80erne og frem til jeg kom i lære som bager i København i 1993, jeg sad mest med radioer og i kommandocentralen på Kragsbjergvej i Odense under Vandrehjemmet, min allerførste køretur i en stor bil under 3500 kg, var i Civilforsvaret hvor jeg kørte som første bil, jeg kom desværre til at køre forkert, og endte som sidste bil. Allerede den gang var jeg svært nevøs anlagt, og havde problemer med min rysten på mine hænder, men jeg har forsøgt. I bunkeren hang der et kort over Odense, det er gennemsigtigt, alle veje er tegnet ind på det, når vi øvede sad der folk på den rigtige side, og så det rigtigt, mens der gik folk på bagsiden og skrev med specielle penne, men man skulle skrive omvendt, dvs. bagfra det var svært – men sjovt og spændende. For øvrigt den radio jeg bar på dengang, var 4 gange større end en mursten og vejede mindst 5 kg. Og sådan en radio slæbte jeg rundt på fra fredag aften til søndag middag, når der var store øvelser. Jeg har været så heldig at rende rundt på blandt andet Lindø Værftet, Roulunds Fabrikker i Odense, og mange andre steder hvor man normalt ikke må færdes, jeg har også vandret rundt ude i Langesø området – vi blev kørt der ud i lastbiler og sat af i mørke, vi skulle så rekognosceringerne, mens vi søgte tilbage mod opsamlingspladsen.

Jeg kan huske, at jeg til min session blev kasseret, på grund af blandt andet skæv ryg, og en mislyd fra mine knæ, som i nok kan læse, har jeg allerede fra tidlig start af været udsat for massive nederlag i mit liv. Og det hænger ved den dag i dag. Jeg har det lidt som den person der bliver sunget om i sangen ”Den røde tråd – af Shubidua”.

 

Eller da jeg kunne spille billard, i dag tør jeg slet ikke prøve igen, men jeg har en del pokaler fra den tid stående, lørdag den 25. marts havde jeg min ven på besøg hjemme hos mig, uden personale – vi snakkede om den gang hvor jeg havde været i København for at spille turnering, han var hjemme hos sin mor, jeg havde lovet at ringe hjem til hans mor for at fortælle hvordan det var gået, og selvom min ven har været meget syg, og næsten været ved at død så kunne han udpege den pokal jeg vandt i København, selv om det ligger tilbage til vinteren 1999 til et Lands Stævne. Han var rævestolt – det var godt nok en holdturnering, men det er lige meget. Jeg er meget ked af at jeg ikke kan spille længere, men jeg savner det faktisk ikke - og dog måske lidt. Jeg har en gang kørt køen hen over dugen, på et billardbord det var det sidste stød jeg havde, jeg var bange for at ødelægge dugen og sådan en dug er ikke billig at få lagt på.

 DSC0003   DSC0004   DSC0007

Klik på billederne for at se dem store.

I dag er min situation den, at jeg dårligt nok magter, at tage tøj på fordi det er så besværligt det hele. Og det koster mig så meget energi at leve et almindelig dagligt liv. Og fordi min rysten er så invaliderende som den nu engang er, og så er der lige den autisme og alle de sanseforstyrrelser som jeg også har.

Tilbage til den orlov jeg er sat på, min sagsbehandler har valgt at give mig orlov, for faktisk at beskytte mig, min sagsbehandler sagde godt nok noget helt andet på et møde den 20. marts, men efter jeg sendte en mail til hende, 2 dage efter mødet – jeg skrev den 22. marts hvor efter hun tog en anden beslutning, og besluttede sig for at give mig orlov, og jeg fik det opfattet som om at hun ville beskytte mig, mod yderligere problemer. Hvad de problemer så er, kommer ikke yderligere ud her på bloggen, jeg havde en rigtig god telefonsamtale med min sagsbehandler i fredags, så nu skal jeg gå hjemme til den 3. maj hvor jeg så forhåbentligt igen kan starte op på Aktivitets- og samværstilbudet, med mindre jeg har brændt en eller flere broer, men nu må vi se hvad der sker, de skal nemlig også rykke sig på det Aktivitets- og samværstilbud – vil jeg mene.

Jeg har i dag sendt en meget lang mail til min sagsbehandler, med mulige løsninger på problemet, der er 3 løsningsmodeller. Den første løsning er den jeg satser på, ellers vil jeg ikke komme nærmere ind på hvad der er af løsningsmodeller.

Jeg vil her i min orlov lave en væsentlig ændring på min hjemmeside, primært på bloggen alle indlæg fra før 1. januar 2017 vil få fjernet alle billeder. Dels for at øge hastigheden på serveren, men også for at rydde op – det trænger der til. Så får jeg også mere styr på mine billeder fremover. Udover det vil jeg hjælpe min mor så godt jeg kan i hendes have, ellers vil jeg stå for maden.

Som noget nyt udformer jeg selv mine nyhedsbreve, og vælger selv hvad der skal stå i dem fra gang til gang, kunne du tænke dig at modtage mine nyhedsbrev så tilmeld dig her på siden, jeg udlevere ikke mail adresser 3-part, den mail adresse du opgiver her på siden bruges kun til mine nyhedsbreve.  Nyhedsbrevet kan indeholde information som ikke udgives på bloggen eller hjemmesiden. Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrev.

Skulle du have lyst kan du se alle udsendte nyhedsbreve på hjemmesiden, kan du klikke her.


 Husk at dele mit blogindlæg med familien og vennerne.