business 3368492 640

Jeg har nu i mere end en uge, ikke haft Facebook og Messenger installeret på min telefon og tablet, og det har givet mig mere frihed, for man tager ikke sin telefon hver gang der kommer en notifikation. Tilbage i oktober 2015 skrev jeg også om den her problemstilling, og som jeg ser det så er den største tidsrøver i vores dagligdag netop Facebook eller andre sociale medier. Det er en påstand jeg kan selv er kommet frem til og nej jeg har ikke nogen videnskabelig dokumentation om det.

Konsekvensen for mig, at sidde med min telefon flere timer om dagen, var for stor i forhold til behovet, for at være online på Facebook. Og vil folk mig noget vigtigt så udlevere jeg gerne, mit telefonnummer til dem jeg mener der skal have det, og så er jeg ikke længere væk end et opkald.

Konsekvensen ved at sidde med min telefon, og kigge på Facebook var i stigende grad, at jeg på grund af min meget voldsomme rysten på begge hænder, begyndte at få føleforstyrrelser i mit højre håndled, en smerte der går fra håndleddet op i skulderen og videre ned i min ryg, det er smerter der ligger på trin 6 (0 ingen smerter – 10 stærke smerter). Jeg tror desværre ikke at jeg kan beskrive hvordan det er, og dem der har lært mig at kende, har faktisk sagt til mig, at de syndes at min håndrysten er blevet meget være og her taler vi om en kort periode over kun 2 år. Jeg ved kun at min rysten er blevet meget være. Og når jeg i dag sidder her og skriver, så gør jeg det over flere etaper netop for at holde pauser, og komme hen og lave noget andet.

Det at have en rystesygdom, er at sammenligne det med værktøjer der også ryster, f.eks. en håndværker der arbejder mange timer om dagen med redskaber der afgiver en rysten eller rettere en vibration, jeg har samme gener som dem der arbejder med de redskaber. Og det kan jo hen ad vejen give mange gener over flere år, jeg kan af naturlige årsager ikke slippe af med den her rystende tilværelse som jeg er i, det kan dem der arbejder med de redskaber. 

Hånd-arm vibrationer opstår især, når man bruger slående, roterende eller vibrerende håndværktøj som fx mejselhamre, borehamre, motorkædesave og vibrerende og roterende slibemaskiner. Der kan også opstå vibrationer, når man bruger håndførte maskiner som fx vibrationstromler og havefræsere.

man 785548 640

De første tegn på skadelig påvirkning fra hånd-arm vibrationer er typisk snurrende eller følelsesløse fingre. Efter længere tids belastning er der risiko for at få såkaldte “hvide fingre”. “Hvide fingre” viser sig i anfald, når det er koldt, som hvide, kolde og følelsesløse fingre. Anfald kan også opstå ved berøring af fx koldt værktøj. Kilde: https://arbejdstilsynet.dk/da/regler/at-vejledninger/h/d-6-2-haand-arm-vibrationer

Endvidere – og eftersom jeg ikke kan stoppe den her rysten, som jo er en del af mit liv, så kan der opstå skader på hele kroppen.


Helkropsvibrationer, vibrerende omgivelser udsætter besætningen for helkropsvibrationer. Det kan på længere sigt skade leddene, bl.a. i rygsøjlen. Personer, som står på vibrerende underlag, kan få smerter i fødder, ben og ryg.

Det er begrænset med viden, vi har om virkningerne af helkropsvibrationer, fordi der ikke er forsket meget indenfor området. Skotter

der knirker, og ting der rasler, kan holde en person vågen og skabe megen irritation. I kan bekæmpe følgerne ved at skrue ting fast eller lægge filtlag ind, så det ikke knirker. Kilde: http://www.seahealth.dk/side/vibrationer

Vedrørende det med virkningerne af helkropsvibrationer, mon ikke de kan bruge min viden, jeg har jo rystet på mine hænder siden jeg var ca. 10 år gammel og jeg er nu 45 år gammel.

Og derfor syndes jeg også at sundhedsvæsnet, overfor mig har spillet meget fallit, sundhedsvæsnet har i den grad smølet med at finde ud af hvad jeg har haft af problemer gennem mit liv, lige fra barnsben har de smidt fallit kortet på bordet og de ville i tidernes morgen ikke høre på min far, de mente direkte at min far havde set for mange syge mennesker, men det viste sig desværre at jeg havde epilepsi, og da min far fortalte lægen det blev han kridhvid i ansigtet. Siden hen har jeg fået alle mine diagnoser, sent i livet hvad enten det er Klinefelter Syndrom eller min Autisme diagnose, hvis jeg havde fået diagnoserne tidligere i livet, havde det måske været meget nemmere at få den hjælp jeg har brug for. Det er mine tanker omkring min situation.

Så hvis du kontakter mig via de sociale medier, hvad enten det er Facebook, Twitter, Google Plus ja eller Skype så forvent ikke at få svar med det samme længere, jeg har nemlig også skrottet min Skype på min telefon og tablet, og ja det har lettet rigtigt meget på min hverdag, ikke at skulle tænke på at være online 24 timer i døgnet, ja jeg er kun online når jeg er i nærheden af en rigtig computer, så har du en hastende besked til mig, så er du måske en af de heldige der har fået mit rigtige telefonnummer.


Husk at du som altid er velkommen til at dele mit blogindlæg - du behøver ikke at spørge om lov...

Du kan tilmelde dig nyhedsbrev her - så får du link til nye indlæg i din indbakke sammen med andre nyheder