Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

I starten af året var jeg ude og holde foredrag om Autisme for pædagogstuderende i Odense, det var to temmelig store klasser jeg holdt foredrag for, og det var ret spændende at være ude og holde foredrag. Og også inspirerende, dog var det lidt som om at der var et par elever ikke mente at jeg er autist, men det er nu ikke op til dem at vurdere om man er eller ikke er autist. Det lader jeg eksperterne om.

Jeg er forsat meget aktiv på min Autismeblog, hovedparten af året har jeg forsøgt mig med at udgive op til 3 indlæg om ugen, men da det tager tid at få skrevet indlæg til bloggen, har jeg ændret lidt i måden på at udgive indlæg, jeg har derfor reduceret kraftigt, så jeg nu kun udgiver et indlæg om ugen, det giver mig mulighed for at nå at lave andre ting.

I foråret 2016 kom jeg med i, Bestyrelsen i Landsforeningen Autisme – kreds Fyn, det har givet mig noget af et skub, og det har hjulpet mig en del, men der er lang vej endnu. Og jeg skal nok blive bedre til kunne bruges, som informant omkring Autisme ret generelt.

Desværre går det forsat ned ad bakke for mig, min rysten bliver ved med at tiltage i styrke, så hvis jeg sløser lidt for meget med at bruge mine armstrækkeskinner, så får jeg problemer allerede dagen efter, i form af sene / muskel smerter omkring mine led, mest omkring håndled. Lidt det samme kan jeg skrive om den fejlstilling jeg har i mine fødder, så der må jeg til at bruge mine fodkapsler lidt mere end jeg plejer at gøre. Det skal dertil nævnes at jeg endelig har fået svar på at jeg er autist, diagnosen har jeg fra min psykiater, så uanset hvad andre siger så er jeg ligeglad. Selvskade sker ofte på forskellig måde, mest steder hvor det ikke er helt synligt, med mindre man er meget tæt på mig.

Jeg har her i december 2016 mistet min far, efter korttidsindlæggelse på sygehuset, de sidste 3 uger min far levede, foregik mest kun i hans seng og han evnede ikke meget, min far døde af hjertestop. Min far kæmpede desværre på egen hånd med en stor depression, han ville ikke have professionel hjælp. Men han må have haft et stærkt hjerte, han fik en bypassoperation i 1999 som var sat til at kunne holde i en halv snes år. Min far har endelig fået fred og jeg håber at han har det meget bedre der hvor han er nu. Jeg er af den overbevisning om at min far laver snedkeriarbejde et sted oppe i himlen, min far var udlært som gammeldags møbelsnedker. Og har lavet flotte møbler i finer. Og har blandt andet, lavet et flot chatol, som var hans svendestykke.

Den morgen min far dør er jeg i gang med at hakke kød til medisterpølse, jeg aftaler med min hjemmevejleder at vi mødes hos min mor og bagefter kører min hjemmevejleder og jeg hjem til mig og færdiggør projektet med at stoppe medisterpølse, det ville være for dyrt at smide 6 kg kød ud. Og det endte ud i en lækker medisterpølse med super god smag, som jeg er sikker på at min far ville havde nydt. Opskriften kan du finde under opskrifter, engang i løbet af i aften (18. december).

Jeg skrev et flot afskedsbrev til min far til hans bisættelse, som min far fik med i kisten på hans sidste rejse. Min plan var ellers at dele brevet her på min blog, men selvom min mor syndes det var en god ide at dele det, så valgte jeg ikke at gøre det. Udover at det blev lagt til min far i kisten – valgte jeg at stille mig op i Kirken og læse brevet højt. Det blev ikke vel modtaget af alle i kirken, men jeg gjorde det i værdighed for min far. Min mor var stolt over at jeg læste brevet op. Både præsten og bedemanden, syndes at jeg var meget værdig mod min far her på det sidste.

Hvad 2017 bringer mig ved jeg ikke, men problemerne omkring min far, er helt klart noget der skal arbejdes meget kraftigt på, for mine tanker gik meget på, at når min mor engang har udtjent sin tid her på jorden, så vil det påvirke mig endnu mere, fordi min mor og jeg er så tæt knyttet som vi er, i mine øjne må der intet ske min mor.

I marts 2017 skal jeg holde foredrag om autisme og mine andre udfordringer, det kommer til at foregå i Vinde Helsinge Forsamlingshus (Vest Sjælland) den 7. marts, hvis man skulle være interesseret i at komme og lytte med kan man via dette link kan man læse om mit foredrag på arrangementets Facebook side.

Næste blogindlæg kommer først den 1. januar 2017 - jeg har besluttet at holde ferie fra bloggen, så hjemmesiden kan få et servfice eftersyn, der er en del artikler der trænger til en udskiftning, og så mangler jeg at få skrevet en del artikler om film der handler om Autisme, endvidere skal jeg have kigget på links til andre hjemmesider. 

Glædelig jul og godt nytår.

 

Husk at dele mit blogindlæg med familien og vennerne.