Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

I de sidste par uger syndes jeg at samfundet ser mere og mere skævt til os der har et handicap. Jeg ser det ofte og får mange kommentarere med på vejen. Når jeg færdes ude, et af dem er "spasser hvorfor skrider du ikke hjem", eller er "du stukket af fra den lukkede", vores samfund er blev groft, man tænker mere på folk i den 3 verden end på vores egne her i Danmark, det er så synd for mennesker i den 3 verden, Danmark giver mere og mere i støtte til den 3 verden end vi giver til vores egne syge i Danmark. Hvor er vi på vej hen??

Jeg har 6 cases her som jeg ridser op.
Case 1:
Jeg tager lige lidt fra mit eget liv først, alt for ofte får jeg at vide at jeg for eksempel ikke har autisme, det er endda personer (jeg skriver ikke alle, men nogen) som arbejder på et bosted, når jeg så vender den om og spørger om de har uddannelse til at stille diagnose, så får jeg pænt at vide at jeg ikke må være næsvis, men de må gerne, hvad er det der  er galt. 

I går var jeg ude og besøge min ven, på et tidspunkt kommer der en personale og læner sig ind over mig, taler direkte ind i mit ene øre og taler faktisk ret højt, jeg blev lidt sur og bad hende om at lade være med at skubbe, hun blev pisse sur på mig, bare fordi jeg bad hende om at lade være med de ting, problemet var bare at det ikke var mig hun skulle tale med, det var hendes kollega, jeg er godt klar over at der er nogle der mener at jeg er sart, men sådan er jeg og har altid været det, og det er på grund af min autisme, ja og alle de andre sanseforstyrrende symptomer der er fulgt med, man bliver åbenbart ikke respekteret mere, sikke en verden vi lever i, og jeg siger blot min mening.
Jer som følger mig fast har set at jeg har nogle hjælpemidler af forskellige slags, blandt andet fodkapsler - der har jeg så fået at vide det ikke er nødvendigt at spænde alle spænderne, men hvad ved de helt ærligt om det? 

Min bandagist har sagt at alle spænder skal spændes, hun må da trods alt vide det bedre end plejepersonale, socialpædagoger med mere. Men de er måske også udannet som bandagister?
Når jeg er ude at handle ser jeg at for ofte, åh nej jeg ser ikke jeg hører alt for ofte at vi fylder meget, jeg bruger kørestol da jeg har nedsat muskelmasse. Det er lidt som om at vi handicappede, ja også ældre i sær hvis der anvendes hjælpemiddel, at så skal vi nærmest gemmes væk, det er blevet slemt de seneste par år, det er som om at alle skal være super mennesker. 

Derfor handler jeg ofte, så tidligt som det overhovedet muligt. Vi handicappede har også ret til et liv.

Case 2:
I går blev en lille pige afvist at komme i biografen fordi hun var for lille og ikke kunne gå, pigen har cystisk fibrose, moren fik desværre ikke mulighed for at forklare sig om det, hun blev heletiden afbrudt af biografens personale. Da Cystisk Fibrose er et skjult handicap vil det betyde at mange der har skjulte handicaps ikke længere må komme i biografen, det vil også omfatte autister, epileptikere, sukkersyge patienter med endnu flere forskellige handicaps, hvis de er små og har gang problemer.
Det skal nævnes at Nordisk Films ledelse er gået ind i sagen og der vil blive fundet en løsning.
Case 3:
Så er der en historie i Frederikshavn om en 8 årig dreng der har muskelsvind, her er problemet at drengen har en handicap minibus, de bor i en andelsboligforening, der har set sig sure på at der nu kommer en handicap minibus, mange har faktisk haft skrevet at drengen bare kan sidde på et almindeligt sæde i en bil, men her har kommunen været fremsynet - kigget på fremtiden, fremtiden kunne måske byde på at den 8 årige skal have respirator og sug.
En respirator er en maskine der hjælper ham med at trække vejret, sug bruges til at fjerne slim og spyt i hans luft veje, for at komme ordentligt til kræves der plads til at kunne stå og arbejde med det, så kan man altså ikke sidde med det i en lille latterlig bil, det kræver plads. 

Den andelsboligforening må se at få rettet op på deres misforståelse i denne sag og så få lavet en Handicap parkeringsplads. Mon bestyrelsen i den andelsboligforening tænker over at alle kan få muskelsvind, epilepsi, få amputeret et eller flere lemmer der betyder at man kan få brug for hjælpemidler, i dette tilfælde er den minibus et hjælpemiddel.
Case 4:
Så er der den blinde mand der får nægtet at få sin førehund med ind på resturanten, i dette tilfælde er førehunden et hjælpemiddel, og kan ikke side stilles med en alm. hund, det er forkasteligt at handicappede borgere i Danmark ikke må være i det offentlige rum længere, en førehund er trænet til kun at hjælpe sin ejer. En førehund skal hjælpe sin ejer rundt så vedkommende ikke falder over ting eller støder ind i ting.
Case 5:
Men der har også været en historie fremme i pressen om en person der var faldet, havde ligget i nogle dage uden at blive fundet, tiltrods for at vedkommende fik besøg af hjemmeplejen. Det er mig ubegribeligt at hjemmeplejen kommer uden at hilse på personen, uden at møde personen og bare går igen. Det kan ikke passe at samfundet er blevet sådan her.
Case 6:
Så er der en bekendt hvis søn der er beboer på et bosted i Odense Kommune der bliver indlagt på sygehus, det her er hendes historie: 
At kom hjem fra en kort arbejdes ferie og fået at vide morgen efter at min søn var blevet indlagt om natten og derefter forladt på sygehuset uden ledsager!!!.. En dreng som intet kan selv og uden sprog. Kan godt forstå at den personale som havde fulgt med ham skulle hjem fordi vedkommende havde en dagvagt, og ingen havde sørget for en løsning. Hvordan kan man byd sin personale at skulle tag en dagvagt dagen efter man har været på sygehuset med en beboer midt om natten? Hvordan kan man være så uansvarlig at lad en personale udføre en dagvagt med så få timer søvn? Hvordan kan det være at sygehuset mener at det er ingen problem at varetage plejen af en patient som ingen muligheder har til at forstå? Personale på sygehuset har ikke engang tid nok til at pleje de patienter som kan tale for sig. Hvordan kan det være at alle de involveret har handlede som de gjort uden at få kontakt med forældrene? han blev indlagt fordi han havde haft meget højt feber i 4 dage og heldigvis var en kompetent læge som undersøgt ham og fik taget blødprøver som vidst ingen infektionstal, i sted for bare at give ham penicillin uden at få ham undersøgt for det først, for det har han også være udsagt for 2 gange før. Men den læge var også den eneste kompetente person i den forløb. Jeg er godt rasende og ked af det, for jeg kunne godt havde været hos ham på OUH hvis NOGEN HAVDE RINGET TIL MIG! Og så vil kommune samle positiv historier....de skal stramme rigtigt meget op hvis det skal ske... Som der stå fik jeg at vide at han havde været indlagt først morgen efter, efter han var tilbage på bosted igen - Hilsen en rasende mor......Det eneste vi kan lære af alle de cases er at syge og handicappede bliver urimeligt behandlet i denne tid det er ikke rimeligt at bare fordi man er født med et handicap at man så nærmeste udstilles med at vi har pest, og skal med vold og magt gemmes væk, vi må ikke være synlige i det danske samfund, er vi blevet lige som Grækerne var på et tidspunkt at handicappede er en øjenbæ?
Det er urimeligt at syge, handicappede og ældre skal behandles på den her måde. Vi handicappede må stå sammen, den her kultur skal ændres, det kan ikke passe at vi ikke må være i samfundet længere. Dem der arbejder med handicappede, skulle man håbe at de går ind i det med liv og sjæl. Eller har de kun jobbet for at tjene penge, og betyder omsorg og pleje intet for dem længere, det her er tydeligt tegn på at vores velfærd samfund står for fald, i dybt fald.
Jeg har derfor en udfordring til alle handicap organisationer i Danmark at man går i fælles front og får lavet et nyt handicap år, sidst der var handicap år var i 2003 meget er sket på den tid der er gået. I 2003 var der handicap år i hele EU. Men her i Danmark kunne man godt have en handicap uge hvert eneste år. Der er mange mennesker derude, der ikke ved hvad et handicap betyder, både for den handicappede men også for den ramte familie.
Del meget gerne dette indlæg, kom gerne med kommentar.