Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvad er sprog? Er det når vi taler sammen eller er det sprog som f.eks tysk, engelsk eller fransk?
For mit vedkommende er sprog ikke det at kunne tale for det hedder non verbalt og sprog er sproget dansk.
Hvorfor dansk? Det er det eneste sprog jeg kan, intet andet, da jeg begyndte i 4 klasse i folkeskolen, søgte Sanderumskolen om at jeg kunne slippe for at deltage i engelsk undervisning i 5 klasse, et valg jeg i dag fortryder. Men alligevel hænger sprog mig langt ud af halsen, altså engelsk, tysk eller et helt 3 udlandssprog. Det siger mig intet det lyder som volapyk for mig, når personer taler engelsk, volapyk fordi jeg ikke forstår det, jeg har den holdning at når vi bor i Danmark så er sproget Dansk, så vil folk tale med mig så er det på Dansk, dog har jeg været til et foredrag for nogle år siden hvor vedkommende kom fra vist nok Holland og han talte så tydeligt og langsom at jeg kunne forstå hvad der blev sagt, men igen der fulgte billeder med. Forøvrigt så var foredraget en del af mit arbejde hos Autohuset Vestergaard Handicap og Buscenter jeg ved godt at linket går til "Rehabiler og Busser" men de er en afdeling under Autohuset Vestergaard.
Men når jeg mener sprog, i dette blog indlæg, er det nu mere det talte sprog - man kalder det også for verbalt for dem der kan tale og non verbalt for dem der ikke kan snakke. Prøv bare at  se det her citat. 
 
Klik på billedet for at se det i original størrelse.
 
Der er faktisk dage hvor jeg slet ikke har den store lyst til at tale, dage hvor jeg intet har at sige, hvorfor så tale, der er dage hvor min mund er træt, hvor min energi er helt nede på ingen ting, dage hvor jeg ikke gider noget som helst. Jeg vil bare sidde og se film/serier på Netflix, jeg kobler faktisk af på den måde, mine tanker om at gøre ting fjernes og jeg kan bare sidde og se det jeg nu engang vil.
Jeg har en ven der intet sprog har, dvs han kan bruge sin mimik og så kan han Tegn til Tale, som er en type simpel tegnsprog. Var det ikke for ham havde jeg haft det endnu værre med mine problemer, jeg oplever forøvrigt ofte at min stemme knækker over når jeg taler. Jeg har i årevis forsøgt at komme så langt som jeg er nu, men jeg har ikke kunne finde nogen der har ville lytte til mig, alle har bare sagt at det jeg fortalte ikke passede. Men med fundet af psykiateren i Middelfart er der kommet meget mere på tale. Jeg er glad for at være kommet så langt i udredningen som jeg er.

Jeg ved godt jeg afslutter bloggen hårdt - men sådan er det sommetider, men på samme måde oplever jeg det når jeg taler.