En rigtigt god weekend er overstået, jeg har taget en enkelt overnatning i Aarhus på Respirationscenter Vest, til en simpel kontrol af min vejrtrækning. Mere om det lidt senere.

På turen op til Aarhus slog jeg et smut forbi Hou Havn, smukt at se den del af Jylland. Ville lige ud og hente en brochure af hvad der findes på de kanter, en brochure på færgepriser til Samsø og et blad fra Samsø, og så lidt af det andet der også ligger i og omkring Hou, man er jo nød til at holde sig lidt opdateret, jeg overvejer at tage på ferie på Samsø – det er endnu ikke fastlagt endnu hvornår men måske til næste år så man kan få sparet op til det.

Jeg havde den 24. marts modtaget mødeindkaldelse til Respirationscenter Vest i Aarhus og tjekker den og får den printet ud, og den 29 dumper der igen en mail ind i e-boks, jeg får tjekket den mail halvt for jeg hæfter mig mere ved det spørgeskema der fulgte med end som selve indkaldelsen, jeg får udfyldt spørgeskemaet og får det sendt op til dem, selvom jeg faktisk bare skulle tage den med derop på indlæggelsesdagen, nå men på vej op til Aarhus i går bliver jeg ringet op af en sygeplejerske, der spørger mig om jeg gemmer mig nogen steder, for de kunne ikke finde mig, de ringer kl 1334 og der er jeg ca. i Hedensted, jeg får at vide at jeg skulle være der kl. 1300 jeg tror vist lige at jeg en anden gang skal huske at tjekke min post i e-boks noget bedre. Nå men vi får aftalt at jeg kommer når jeg kommer, jeg ankommer så til Respirationscenter Vest kl 1545. Det er ikke så slemt, jeg har været der i små 15 minutter så kommer lægen forbi – ham som der skal indlægge mig, han haster ind fordi han åbenbart også var forsinket, jo han havde været til noget nede i Fredericia, jamen det er jo lige ved at han kunne havde været kørt sammen med mig…

Jeg ved at jeg skal sidde med en del udstyr på, så jeg bliver monteret med dette, de andre gange jeg har siddet med en pulsoximeter (måler ilt indholdet i blodet i %) på en af mine fingre, men vi har været udfordret, så nu har de fået nyt udstyr, og kun på den ene stue jeg har været indlagt på i denne omgang, så nu kan de både måle ilt og kuldioxid på min pande på en og samme tid, det er fedt så slipper jeg for at have et fremmede legmede siddende på min finger, når vi nu tænker på min Autisme.

Nå men alle målinger både puste/blæse testen - siddende som stående, og nattens målinger var fine, de kan se at jeg følges rigtigt godt med maskinen når den er i brug, jeg har en BiPAP maskine der understøtter min vejrtrækning når jeg sover, rytmen er rigtig fin, jeg følger maskinen så jeg kan vågne udhvilet og frisk, altså så godt som det nu kan være taget alle mine problematikker i betragtning. Det eneste der var lidt at sige til, var mit blodtryk som jeg bør have kontrolleret hos egen læge, det var let forhøjet og det kan forekomme når man er indlagt. Alt i alt en god indlæggelse og planen er at jeg fortsætter som inden indlæggelsen med maskine og indkaldes til ny kontrol om et års tid. Bliver der noget der forringer min tilstand så skal jeg bare ringe, så kommer jeg på den sub-akutte liste. Jeg blev udskrevet kl. 13.00 i dag søndag og var hjemme igen i Odense kl 1615. Med lidt afvigende rute, men det er en helt anden sag.

Jeg fik lavet noget information omkring min sygdom, som jo er udløser for hvordan jeg har det, det er primært min Klinefelter Syndrom, vi kom lidt ind på om jeg følges af en neurolog og om jeg ikke burde det pga min nedsatte muskelmasse, det vil jeg vende med min læge på onsdag hvor jeg skal snakke med ham om in generelle tilstand. Og så kan min læge jo lige se om mit blodtryk er kommet noget længere ned, mere om det i næste uge. Ud over det fik lægen set fordelen ved både mine fodkapsler og Armstrækkeskinner, især mine fodkapsler kunne de se en fordel i, fordi jeg både havde dem på og uden, og uden falder min krop sammen hvilket gør det svære at trækkevejret, med fordkaspler på retter jeg mig mere ud og der ved er det nemmere at trække vejret. Endnu en fordel at have dem.

Lige lidt information om hvad BiPAP og hvad CPAP er. Det er BiPAP jeg har.

CPAP og maskerespirator
CPAP betyder Continous Positive Airway Pressure, dvs. et vedvarende lufttryk. Nogle apparater finder selv det aktuelt bedste tryk, andre indstilles forud.

CPAP hjælper dig via en maske med at holde dine luftveje åbne, så der kommer nok luft ned i lungerne. Det forventes, at du kommer til bl.a. at sove bedre, og du dermed vil kunne klare mere i løbet af dagen.

Maskerespirator kaldes ofte bi-level behandling. Apparaturet giver luft med to forskellige tryk, det højeste under indåndingen og et lavere tryk ved udånding. Derved understøttes din vejrtrækning.

Kilde: Respirationscenter Vest