Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Så er det atter blevet tid til et blog indlæg, som nogen af jer har erfaret så var jeg i weekenden 9 til 10 april indlagt på Respirationscenter Vest i Aarhus, til en kontrol, alt ser umiddelbart fint ud især de værdier der gælder for vejrtrækningen – min iltmætning ligger på 96 – 98 % ilt, når jeg sover med min maske på så er det faktisk ikke mig selv der trækker vejret, det er BiPAP maskinen, der trækker vejret for mig. Dog viste det sig at min vejrtrækning er absdolut på det højste når jeg har fodkapslerne på og jeg står op. Med fodkapslerne på bliver jeg rettet helt ud og har meget svært ved at falde eller synke sammen i ryggen.

 

Nå men så langt så godt, i går var jeg så ude ved min egen læge og for at få målt mit blodtryk, og det er en lille smule for højt, så nu overvejer jeg kraftigt om jeg ikke skal kaste mig ud i en 5+2 slankekur, som følge af alle mine fysiske udfordringer får jeg måske meget svært ved at kunne motionere på normalt plan, som andre med fysikken i orden.

En ting ved jeg – jeg vil gøre alt for at undgå at få sukkersyge, har hørt at det ikke er særligt for enligt sammen med en Autisme. Jeg har derfor skrevet til min hjemmevejleder om problemet samt en af mine sagsbehandlere, og endelig en fysioterapeut som jeg kender rigtigt godt.

 

Min store udfordring er at jeg elsker al mad og kan spise masser af mad, men nu viser problemerne sig for mig og jeg vil få brug for støtte. For at jeg kan blive i det, jeg ved allerede nu at det bliver en kamp for at kommen igennem det. Og let bliver det ikke, men hvem har også sagt at det skal være let.

Jeg har fået lavet aftale om, at jeg skal snakke mere om at komme ud og holde foredrag, nu kaster jeg mig ud i at holde foredrag i det der ”en af os” eller rettere jeg skal først til en samtale om at komme til, for at snakke om mine overvejelser, og hvad jeg tænker om at skulle holde foredrag. Det skal jeg allerede i næste uge, det kommer i kølvandet på at jeg har valgt, at være med i bestyrelsen i AutismeFyn en kredsforening af Landsforeningen Autisme.

 

Her i denne tid er min kalender også nærmest fyldt til bristepunktet, da jeg var på Respirationscenter Vest i weekenden 9 til 10 april, så kom overlægen ind på at det ville være godt hvis jeg kunne få en neurolog til at kigge på nogle af mine problemer, og i går spurgte jeg min læge om det, og her til aften tikkede der en indkaldelse ind i min e-boks. Og med møde dato allerede her i starten af maj. Jeg syndes at det er pænt hurtigt. Nu må jeg så se om det er en læge der gider lytte til mine problemer og udfordringer eller om det er en læge der bestemmer hvad der skal ske, jeg håber selvfølgelig på at det er en læge der lader mig føre ordet, for jeg kender mig jo selv bedre end han eller hun kender mig.

Her den anden dag så jeg et indlæg om de 4 N’er jeg vil lige prøve at slå dem op her som jeg ser dem i forhold til min Autisme. Jeg håber at jeg kan ramme lidt plet med dem.

  1. NU – Lige nu er jeg fokuseret på den her opgave, jeg bruger mange resurser på at koncentrere mig om at blive i opgaven.

  2. NEJ – Jeg siger fra hvis jeg ikke forstår opgaven, eller hvis jeg ikke kan få ro til at løse opgaven

  3. NÆSTE – Jeg går i gang med det næste på listen hvis der ikke er ro nok til det jeg er i gang med nu

  4. – lykkedes det ikke prøver jeg bare igen en anden gang. Eller jeg starter forfra og forsøger igen.

 

Hvad siger i til de her punkter er det lidt det du med Autisme gør i, har du set det før, giv gerne feedback og lav gerne selv dine 4 N’er om det har en virkning for os med Autisme ved jeg ikke men det kunne vel være lidt sjovt hvis det kunne bruges. Enten på den ene eller på den anden måde.