Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Når det kommer til fester, så er jeg en meget kedelig person, at have med fordi at jeg vil isolere mig, ved at sætte mig et sted, hvor støjen er ret minimal, det samme gælder også koncerter,  med mindre jeg skal lave noget, og at det ikke er hele dagen. Hvis jeg feks. skal tage billeder til en lille koncert på en time, så betyder det ikke noget som sådan, da jeg kan lukke af, for de  mange høje lyde. Allerede her er der mange, der med det samme tror, at jeg ikke er særligt social, men det er så fordi folk ikke kender mig godt nok.

 

 

 Jeg har i mit liv været med til 2 Grønne koncerter, bag  hegnet - når jeg skriver bag hegnet så mener jeg som frivillig, det der gjorde stort indtryk på mig dengang var dels de mange særdeles høje lyde, lugte og så varmen. Når det handler  om lugten så er det når folk ikke kan vente med at komme på wc, og de så står til fuld offentlig skue og tisser gennem hegnet og nu er der nok mange der vil tænke at det kun er mænd der gør sådan noget, jeg må skuffe jer det kan kvinder også nemt gøre. Den her luft af tis på en var sommerdag blander sig så lige med lugten af øl og mange forskellige slags mad. Absolut ikke mums for en der er så følsom for lugte og støj. Og det har slet ikke noget at gøre med at være sart, sådan er jeg bare.

 Så istedet for prøvede jeg kræfter med Cirkus Summarum et par gange, men igen måtte jeg i sidste ende takke nej, varmen de høje lyde fra DR bigband, skrål fra børn og bare  generel larm er ikke lige mig. Jeg har prøvet det og så er den ikke længere. Her er det igen den lugt af sved og støvet fra pladsen, kørestol og lugten af mad fra pladsen og alle de  popcorn der er ved at tage lysten fra en, man får godt et super sammenhold på Cirkus Summarum, men hvad nytter det når musikken fra DR Bigband er så hæj som den er, varmen  og ja støjen og lugten igen.

  Og nej at komme som gæst til koncert er nu heller ikke mig, og det bliver heller aldrig mig igen. Sådan er og bliver det fremad rettet, og det er der ikke noget at gøre ved. Jeg er  meget støj følsom, og det kan jeg ikke gøre noget ved, nogle vil nu tænke at jeg bare kunne gå med høreværn eller ørepropper, men jeg kan hverken holde ud at gå med propper i mine øre, in ear ej heller, og da slet ikke noget over mine øre. Så løsningen ligger ikke mig nær.

Jeg vil meget gerne være social og sammen med andre, men der hvor problemet opstår er meget af alt det ovenstående, når alt det blandes sammen gør det, faktisk umuligt at være i socialt samvær med andre.

Jeg kan engang huske en hjemmehjælper der kom en aften og skulle hjælpe mig, hun kunne næsten ikke høre lyden på det jeg sad og så, men til gengæld kunne jeg høre det hun hørte i bilen, gennem lukket bildør og bilrude, og gennem min lukket dør - så højt hørte hun musik i sin bil og hun råbte af mig og jeg måtte bede hende om at dæmpe sig. Jeg er ikke døv men det var hun der.

Men pga. autismen og min støj følsomhed, så er det meget svære at være sammen med andre på det sociale område, og ud over min autisme så har jeg jo også en lang række andre fysiske udfordringer, og dem vil jeg komme ind på i det næste blog indlæg.

 

Husk i må meget gerne dele, indlægget med jeres omgangskred, venner og familie.