Sidste gang skrev jeg om "Handicap og rummelighed på arbejdspladsen" det var på en privat arbejdsplads - i et Autohus i Odense.

Denne gang bliver det om Munkehattens Aktivitets- og Samværscenter jeg er i nu, men ikke som ansat eller i skånejob, men som bruger. Det skal nævnes at jeg er en af de bedre fungerende brugere, men det gør at jeg føler at jeg kan bruges til noget, et eksempel er at jeg har optaget en video ud til en gammel grusgrav, som i dag bruges til et ekstra rum med højt til himlen. Se videoen herunder som kun viser køreturen fra Munkehatten til Grusgraven og retur til Munkehatten. Videoen afspilles 7,4 gange hurtigere end den er optaget.

Et miljø der skal indeholde så mange forskellige handicaps, men hvor rummeligheden så er der, er en glæde i sig selv. Også fordi vi alle er så forskellige, nogle snakker lavt, mens andre har råb som en del af deres kommunikation, nogen vil kalde det for skrig, men jeg holder mig til råb. Andre igen kan have udadreagerende adfærd, og kan skade andre, dog ikke med vilje, men som et symptom på at nu er det nok, for mit vedkommende er der lavet aftaler om at bliver det for meget for mig, så kan jeg køre til et andet team.

Munkehattens Aktivitets- og Samværscenter, som jeg er i består af 5 teams, jeg er fast i team 1, der er lavet aftale om at jeg kan køre til team 4, hvis lydene bliver for meget for mig i team 1. Team 5 er grusgraven, det er hvor der er meget højt til loftet, og hvor man kan lidt mere end andre steder.

Men her fra den 1 august er en ny plan trådt i kraft som vi prøver af, det er aftalt med lederen af Munkehattens Aktivitets- og Samværscenter nyt koncept for både dem og mig, hvad det indebære vil jeg komme med løbende når projekt ugerne er afsluttet. Projekt ugernes afslutning kan dog pga. tidspres blive forskubbet en smule. Jeg kan derfor heller ikke løfte sløret for hvad den første projektuge kommer til at handle om. Og det er endnu ikke planlagt hvad der skal ske de uger, jeg har dog lavet en liste med ønske til emner. Projektet afsluttes til jul, i starten af 2017 evaluere vi projektet, om hvordan det er gået, og om det er noget der skal fortsætte i 2017.

Her under ses nogle billeder fra de forskellige Teams på Munkehattens Aktivitets- og Samværscenter. Klik på billederne for at se dem store.

Som i kan se på billederne så er det forholdsvis store lokaler der er på Munkehattens Aktivitets- og Samværscenter. Min fordel ved at komme der er at være sammen med ligestillede, og så har jeg dog en fordel på en måde, jeg er bedre fungerende end hovedparten af brugerne, derved behøver jeg ikke at skulle leve op til noget for at få noget ud af min hverdag. Jeg håber dog hen over tid at kunne få lidt flere timer officielt, end at man skal sjusse sig frem til at få mere tid. Der er plads til udviklingshæmmede, mobile (gående), borgere med og uden talesprog, de særlige som mig med Autisme, spastikere, epileptikere osv. plads til alle med særligt behov.

Men jeg vil meget gerne rose Munkehattens Aktivitets- og Samværscenter, for den rummelighed de der tilbyder, for os brugere, jeg har været på noget der hedder Skovgården som er et beskyttet værksted, men der har jeg desværre oplevet et hierarki som er umuligt at bryde, som jeg ser det, hierarkiet er ikke noget personalet gør det til, her er det de andre brugere især dem der har været der længe og i flere år. Passer man ikke lige ind så bliver man nærmest udstødt. Selv personalet har svært ved at bryde og fjerne det hierarki desværre uden held. Man skal huske på det er alle former for handicappede der er sådanne steder.

Sådan et hierarki findes slet ikke på Munkehattens Aktivitets- og Samværscenter, her er vi brugere som vi bør være. Og personalet har den bestemmende magt og har gode erfaringer i at stoppe konflikter - af det jeg har set, vi brugere kan komme med forslag til aktiviteter. Og det er vel også sådan det bør være. Så Munkehattens Aktivitets- og Samværscenter er det rigtige sted for mig.

Planen er sådan for mig at opstår der en konflikt, så er det aftalt at jeg har muligheden for at køre til et andet Team, normalt er det Team 4 som er et nærheds team, hvor der for det meste foregår stille ting, ting der netop tager hensyn til os med særlige sanse forstyrrelser. F.eks. høje lyde med mere. Så Munkehattens Aktivitets- og Samværscenter er alfa og omega for mig og mine udfordringer i mit liv, selvom det er svært at forstå for nogle personer i min omgangskreds.

Og lige her til sidst, mange har spurgt til min fremtid, jeg er ikke den der ser på min fremtid på samme måde, jeg kan ha en drøm eller et ønske, jeg lever i nuet men også ret meget i fortiden, netop fortiden fylder ekstremt meget i mit liv, fordi der har foregået mange ubehagelige ting, fra den gang i folkeskolen, men det kommer jeg ind på senere i år.


Husk i må meget gerne dele, indlægget med jeres omgangskreds, venner og familie.


Jeg kommer gerne ud og holder foredrag, om det at have gået med autisme i 42 år - uden at kende til diagnosen, se mere om mit tilbud her.

Kunne du tænke dig at få et nyhedsbrev, hver gang jeg udgiver et blogindlæg, så kan du tilmelde dig her, det er helt gratis.