Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Du må meget gerne dele mit blogindlæg


Jeg er ked af, at jeg altid reagere anderledes end flertallet, af dem jeg er sammen med. Men sådan er jeg – jeg tænker, bearbejder og handler meget anderledes end normale eller NeuroTypiske (her efter NT). Og det gør jeg jo fordi jeg er autist.

Jeg har orlov fra det Aktivitets- og samværscenter jeg normalt er tilknyttet, jeg mener selv jeg har orlov fordi jeg har svært ved at acceptere at jeg skal omstille mig til andre mennesker, at jeg har svært ved at skulle acceptere at når jeg bliver spurgt om noget så skal jeg svare på det.

Men hvorfor skal jeg omstille mig, jeg er jo bare den samme Henrik – som jeg altid har været, men i december 2014 fik jeg bare sat et ord på hvorfor jeg er anderledes end alle de andre, ordet er A-U-T-I-S-T. Jeg har det svært – det indrømmer jeg gerne, jeg har det svært, når jeg trænges op i en krog. Hvem ville for øvrigt ikke være det?

Ud over min Autisme har jeg det der Klinefelter Syndrom – jeg har nu siden den 12. april taget noget medicin, der måske kan hjælpe mig med min Klinefelter – det er mandligt kønshormon Testosteron, jeg skal kun her i starten have 10 mg om dagen, det smøres på huden på indersiden af et af mine lår, jeg kunne godt smøre det på maven, men droppede det ret hurtigt af andre årsager.

Jeg er også meget ked af at skrive at jeg sover meget dårligt, rigtigt dårligt – jeg er nok ikke den eneste Autist der sover dårligt, men det er ikke kun derfor – for det meste kommer jeg først i seng ved en et – to tiden om natten, går jeg i seng meget før klokken et om natten så vågner jeg klokken tre – fire stykker og så er jeg lige vidt, nej noget af årsagen skyldes måske også dårlig psyke – jeg har forsøgt at råbe kommunen op, men det er som om at de ikke helt tror på mig.

Ikke fordi at man skal have ondt af mig, men noget der går igen på mange af møderne er denne sætning ”Henrik virker trist og sorgbetynget – efter at hans far døde i december – Henrik virker meget påvirket af det” – nej og atter nej – og sagt og skrevet mange gange til kommunen, jeg håber at de har forstået det nu.

Faktisk er jeg lettet over at min far endelig fik fred og ro, min far har gennem mange år haft et meget dårligt liv, på mange måder. Når i nu har læst det her så undlad at kondolere for tabet af min far, jeg er kommet mig over det 500 % - det er jeg, fordi det var et stort ønske min far havde – at få lov til at få ro. Jeg er ked af at jogge i det igen, men jeg må altså skrive at, havde det været min mor der var død – så havde det haft meget at sige for mig, stort set hele mit ungdomsliv og voksen, har jeg tilbragt 90 % af tiden sammen med min mor. Hvem ellers når min far ofte var væk hjemmefra på grund af sit arbejde. SÅ BUM – ikke mere snak om det nu, jeg er overbevist om at min mor er her i rigtig mange år endnu.

Det jer er mest ked af, er at jeg nærmest fare op i det røde felt når noget går mig på, men sådan er JEG, og jeg vil og kan ikke lave om på mig selv, jeg kan ikke gøre ved at mit styresystem hedder Autisme, jeg kan ikke blive en NT selvom mange ønsker det, jeg har det lidt som om at min sagsbehandler gerne ser mig værende som en NT, det kan jeg jo læse i den seneste Aktindsigt jeg har fået fat i fra min Kommunen, det de skriver i den del af aktindsigten, jeg har fået fat i er meget rystende læsning. Så meget at jeg selv er rystet.

Jeg er også meget ked af, at jeg svare min sagsbehandler ikke særligt pænt lige for tiden, men jeg er meget ked af det hele som det er lige nu, jeg er frygtelig ked af, at jeg har det som jeg nu engang har det. Jeg har rykket for fuld aktindsigt i min sag, men jeg har kun fået delvis aktindsigt, det er ikke godt nok, jeg har så klaget over det til kommune, men de mener at jeg har fået det jeg har krav på, men jeg ved at min psykiater og sygehuse samt egen læge har sendt en status / lægeerklæring, for på det seneste møde kunne de fortælle hvad han havde skrevet, men jeg kan ikke finde det i den aktindsigt jeg har modtaget. Ergo er det kun en delvis aktindsigt jeg har modtaget, – man kan også kalde det en mangelfuld aktindsigt.

Jeg er ked af, at jeg de sidste 14 dage har skrevet omkring 6 e-mails i alt til min sagsbehandler, jeg er ked af at jeg lægger an til en hård tone i de e-mails jeg har skrevet, jeg havde ellers aftalt et telefonmøde den 2. maj med min sagsbehandler – men en god bekendt rådgav mig om at undgå telefonmøder lige for tiden, når man som jeg er meget anspændt i min sag, så mødet den 3. maj handler om at komme tilbage på Aktivitets- og Samværstilbudet.

Jeg er frygtelig ked af, at jeg skrev noget i marts om noget personale på en meget dum måde, men jeg står dog ved det – fordi jeg vil altså ikke være en NT – når jeg en gang for alle er Autist – jeg er ikke ked af, at jeg har fået at vide hvorfor jeg er så meget anderledes end alle de andre, jeg er trods alt den samme som hidtil, jeg har bare fået sat ord på, hvorfor jeg er så meget anderledes end jer der er normale eller er NTer, men jeg er trods alt den samme som inden jeg fik diagnosen, men jeg er ked af at sige det, nu er jeg bare mere bevist om hvorfor jeg er så meget anderledes og tænker anderledes end tidligere. Så selvom jeg er ked af det meste, så må jeg vel også hellere sige undskyld!!!

Derfor er det vigtigt at have nogle huskesedler og huskeregler, hvis det hele vælter for mig, så hjælp mig til rolige omgivelser, hjælp mig med at finde roen og komme tilbage igen, jeg er ked af at skrive det men går det helt galt så kan jeg kradse mig til blods forskellige steder på kroppen. Når i nu hjælper mig så undlade at skælde ud, jeg kan ikke gøre for det, beskyt mig hvis der er optræk til selvskade, men er det helt galt, så hjælp mig med at finde min yndlings musik – den bedste musik for mig er Jean Michel Jarre, så ved i det. Grunden til selvskade er, fordi jeg nemmere kan takle en fysisk smerte frem for den psykiske smerte – ja jeg er ked af mange ting, men hvis nu bare mine omgivelser kunne acceptere mig, så var det hele bare så meget nemmere. Ja jeg er ked af det!!!

Men jeg har fået lov til at få et møde med Rådmanden for Ældre- og handicapforvaltningen i Odense Kommune, jeg ser meget frem til at få en god, og måske konstruktiv samtale med ham. Jeg lover jer at komme med et referat fra mødet eller kort resume af mødet når det er overstået, men det er først i slutningen af maj jeg skal til møde, men indtil da vil der komme mange andre indlæg her på bloggen. Tak fordi du tog dig tid til at læse dette indlæg.


Som noget nyt udformer jeg selv mine nyhedsbreve, og vælger selv hvad der skal stå i dem fra gang til gang, kunne du tænke dig at modtage mine nyhedsbrev så tilmeld dig her på siden, jeg udlevere ikke mail adresser 3-part, den mail adresse du opgiver her på siden bruges kun til mine nyhedsbreve.

Nyhedsbrevet kan indeholde information som ikke udgives på bloggen eller hjemmesiden. Klik her for at tilmelde dig nyhedsbrev.

Skulle du have lyst, kan du se alle udsendte nyhedsbreve på hjemmesiden, klik her for at se tidligere nyhedsbreve.


 Husk at dele mit blogindlæg med familien og vennerne.