Open menu

Blog

En ældre person som jeg heldigvis ikke er i familie med, og som jeg tidligere har hjulpet - med noget elektronik, vi bor i samme bebyggelse som jeg bor i, har lige forsøgt sig med at få mig overtalt til at betale vedkommendes TAXA tur til BILKA Odense - 255 kr tur + retur altså 510 kr. den hoppede jeg ikke på - telefonen vedkommende har er 2,5 til 3 år gammel. Plus at jeg også skulle betale batteriet til vedkommende. Det nægtede jeg pure - og hvorfor skulle jeg dog det.

Men det var jo ikke det som vedkommende havde startet ud med, i torsdags da jeg kom hjem efter at havde bestilt nyt pas + kørekort, lå der en seddel hvor personen beklagede sig med at vedkommende ikke længere kunne se og læse samt skrive, og havde det meget svært og havde brug for hjælp, men ak, men det var ikke det der var problemet, problemet er at vedkommende taler så længe i telefon til tider at den går ud, ja ok personen har en NOKIA 3310 som er svær at bruge og tasterne er for små, samt en Doro 1362 som jeg havde skaffet fordi den har store taster - men nu er intet ikke godt nok og personen vil gerne snakke 4 timer adgangen i et træk - og så gerne 3 gange om dagen, jeg har forsøgt at forklare, at det kan man ikke med de telefoner. De bruger jo strøm når man bruger dem.

Jeg opfordrede vedkommende til at sætte telefonen til opladning noget mere, det mente vedkommende nu også at det skete, for den står jo i holderen som er lade stander, men oplader / ledning sad ikke i holder - og så kan den jo ikke lade, men det ville vedkommende ikke høre på, for det har jeg ikke forstand på, men det må personen nu selv finde ud af.... for nu gider jeg ikke mere.

Jeg har nu frabedt mig at vedkommende tager kontakt til mig igen, da jeg også selv har en masse ting at slås med, jeg har foreslået vedkommende en telefon med høj kontrast da personen har svært ved at se og læse taster og nummerere på display, men nej det skal være så småt som muligt. Jeg foreslog vedkommende en nyer telefon ala noget smartphone (Android eller iPhone), men nej det skulle det ikke være for det kan man ikke bruge og dem kan man ikke tale i, kun sociale medier med mere. Jeg har opgivet at forklare yderligere.

Og nej, havde det stået til vedkommende - så skulle jeg havde fragtet vedkommende ud til BILKA fordi jeg har jo bil, dertil fik vedkommende så det svar - at jeg PT ikke har bil og at jeg tilmed ikke må føre bil, det var vedkommende så fuldstændig ligeglad med - jeg skulle stå til ansvar for dårlig anbefaling, men jeg anbefalede jo bare en telefon med større og bedre knapper end som den vedkommende selv havde bestilt - gennem ældresagen.... som jo så ikke kunne anbefale noget vedkommende kunne bruge, så måske at det var ældresagen der skulle stå til ansvar for dårlig anbefaling af telefon.

Taget i betrækning af min autisme - så syndes jeg nu at jeg klarede den opgave / udfordring med bravur.... personen er nu på min blackliste.... fik jeg med at jeg var ved at blive kvalt i en ildelugtende stram røglugt....

Nå men - jeg havde bare lige brug for at få lidt luft...

Her til morgen havde jeg, besøg af en fra Filippinerne og en fra Thailand de kom begge fra den kommunale hjemmepleje, hende fra Filippinerne spurgte hvad jeg skulle lave her i formiddag, og jeg svarede at jeg skulle vaske ris, og med et handlede besøget kun om at udstyret skulle vaskes, men al snak om hvorfor og hvordan jeg har det faldt bort og i stedet for faldt snakken om mad og hvordan man laver det, hende fra Filippinerne skal sjovt nok have samme type mad som min mor og jeg skal have i dag, nemlig boller i karry, snakken omhandlede alt det gode omkring mad, så endelig noget jeg har lyst til at snakke om, og ikke alt det om de biologiske familie forhold – som for mig blot er en klods om mine ben.

Så hende fra Filippinerne er mere end velkommen i fremtiden og endelig også hende fra Thailand… fedt endelig at finde mennesker der også går op i mad. Hende fra Thailand fik smagt på et krydderi der hedder Super stærk Chili, og hun fik også lov til at gnaske på en frisk plukket chili (Apache ligger på styrke 5), der trillede end ikke en tåre, hun spurgte ind til nogle flasker der står i mit stuevindue, hvor i der er estragonblade-, og stilke i lage eddike. Hvortil jeg forklarede at det er til at lave Bearnaise Essens af. De fik også lov til at dufte til min hjemmelavet Bearnaise Essens. Det er så dejligt, at man kan snakke om andet end som hvordan man har det samt familieforhold, og hende fra Filippinerne gav mig et par gode råd til kogning af ris. Så følg endelig med på mine opskrifter andetsteds her på min hjemmeside, elles kan i bare trykke her, linket åbner på ny fane / nyt vindue.

De fik også et kig på min super spændende krydderiskuffe, som består af kun 36 forskellige krydderier alle i flotte og pæne krydderiglas som jeg selv har designet med navn på samtlige glas og lidt til bagning såsom bagepulver og natron.

Lige nogle billeder til, at få det hele til at give mening herunder.

DSC00045 b52ff

DSC00052 0b04f

nyt krydderi glas002 0ff11


Det betyder en del for mig at det er smilende og forstående personer der kommer og hjælper mig i det daglige, på den måde glider det hele meget nemmere end som når det er personer der beslæftigere sig med hvad jeg gør og ikke gør, det kunne være at jeg sidder i min kørestol fordi jeg en dag har det dårligt eller har det dårligere end som dagen før eller sidste gang vedkommende var hos mig, der er en grund til man har hjælpen, og for mig gør hjælpen det at jeg kan bruge min tid på alt det andet som jeg har nemmere ved. Og herved gør det mig muligt at kunne lave mad på min egen måde. Og nu hvor min særinteresse er mad - så er det forenligt med min autisme.

Jeg lægger ud i en lidt hård tone - her på bloggen, jeg har hjælp til rengøring af mit udstyr, den hjælp bliver leveret af min  kommune, men i de sidste 18 dage, er der kommet mange forskellige hjemmehjælpere i mit hjem, nogle er kommet 2 gange mens der de seneste 9 dage er kommet mange forskellige ansigter hos mig, man har omlagt den udkørende gruppe som jeg får hjælp af. Men det er vildt forvirrende og endnu mere vanskeligt at planlægge ting, min hjerne slår kolbøtter. Bare siden i mandags er her kommet mange forskellige. 

Mandag - 1 ny, Tirsdag - 1 ny, Onsdag - 2 nye, Torsdag - 1 ny, Fredag - 2 nye, Lørdag - 1 ny, Søndag - 1 ny, i morgen mandag - 1 ny. Jeg føler i den grad at man ikke viser hensyn til os borgere - Kommunen ved godt, at jeg fra flere psykiatere har fået diagnosen Autisme, også selvom man i kommunen har fjernet min Autisme diagnose og man ikke viser mig respekt for de diagnoser som jeg nu engang har med de dertil hørende funktionsnedsættelser ihvertfald inden for Servicelovens §83. Men det underlige er at man godt gøre det inden for mange andre paragraffer.

Det værste er, at når de fleste kommer så siger de det er hjemmeplejen - de glemmer at fortælle hvem de er, altså sige deres navn, men de siger mit - det er så frustrerende som noget kan være. Kan de ikke bare i det mindste sig hvad de hedder når de går ind, det er fint de siger de kommer fra hjemmeplejen, men at de ikke siger hvad de hedder er ikke pænt, og jeg nægter at snakke med dem når de kun siger at de er fra hjemmeplejen - man kan ikke føre en samtale med nogen der ikke præsentere sig med navn.

Jeg finder det stærkt kritisabelt at man som leder af en hjemmehjælpsgruppe ikke kan få det til at fungere, jeg har ofte hørt at det faste personale har svært ved at få det til at fungere, og der er stor udskiftning eller stort forbrug af vikare.

Men jeg undres over noget andet, sidste søndag var jeg ikke hjemme, jeg var på besøg hos min mor og havde sovet hos min mor fra lørdag til søndag, jeg havde sagt det torsdagen og fredagen før den søndag, men åbenbart glemmer man at give besked på kontoret til planlæggerne eller til sin leder, således at den hjemmehjælper der skulle komme hos mig - bliver ved med at kime mig ned fordi man ikke selv kan huske at jeg havde sagt at jeg ikke var hjemme søndag. Det er alt for ringe - få dog for en i h..... styr på det. Men åbenbart kan man som borgere der får hjælp ikke længere tage på ferie eller besøge familie.

Bare lige lidt fra brokkassen...

Underkategorier