Open menu
Fremhævet
Agurkesalat
Agurkesalat

Hjemmelavet agurkesalat er nemt at lave selv og kræver ingen særlige ting for at få det lavet, og du har sikkert allerede lagereddike stående i dit køkken, det samme gælder sikkert sukker og peberkorn hvad enten de er hvide eller sorte, jeg skriver hvide i opskriften men sorte kan også sagtens bruges, jeg syndes bare et der er lidt mere smag i de hvide peberkorn. Og så skal der selvfølgelig også agurker til eller er det jo ikke agurkesalat.

Hvis du er til de gamle danske retter, så kan du heller ikke undgå at havde stiftet bekendtskab med den klassiske agurkesalat, den har søde og syrlige strejfer og går især særdeles godt til en god gang grydestegt kyllingesteg. Men den går også godt til en flæskestegssandwich, en gang frikadeller eller som fyld i burgeren.

Så det er ikke kun det gamle danske køkken agurkesalaten kan bruges til også til det mere moderne køkken går den til. Og man kommer langt med denne agurkesalat, som jo slet ikke kan undværes i hotdogs.

  • torsdag, 13. maj 2021
  • 157
  • Kategori Salat
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 400 g Lagereddike eller æbleeddike, 250 g Sukker, 100 g Vand, 2 tsk Hel hvid peber, 3 stk Agurker (Helst Danske)
Bearnaise Essens
Bearnaise Essens
Der er mange traditioner, og der er mange stridsspørgsmål, når det kommer til béarnaise-essens. Kørvel eller ikke kørvel?

Nej og atter nej jeg kan ikke li smagen af Kørvel, så det er der ikke i min opskrift.
 
Men til gengæld så har jeg masser af hengemt Estragon og masser af frisk estragon, men jeg har også persille og store mængder af skalotteløg,
og peberkorn samt laurbærblade.
 
Mine herligheder skal lige stå stille og roligt og reducere ved jævn varme, essensen skal stå ved omkring 70°C til det er reduceret ca. 30 til 50 %.
 
Opskriften nedenfor giver ca. 4 liter færdig Bearnaise essens.
  • lørdag, 6. juni 2020
  • 746
  • Kategori Essenser og olier
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 6 L Estragon eddike. (Hjemmelavet) Opskriften finder du et andet sted her på min hjemmeside, 6 Spsk Let knuste peberkorn, 1 Kg Groft hakket skalotteløg - (ikke de alm. gule løg det giver ikke den rigtige smag), 20 Stk Laurbærblade , 2 Håndfulde afklippet persille med stilke, 1 kg 1 kg frisk estragon, Evt Estragon fra flaskerne med Estragon eddiken
Blommechutney med chili og ingefær
Blommechutney med chili og ingefær

Lige om lidt er syltesæsonen over os, og jeg mindes min mors blommetræ når det gik amok og strø om sig med blommer, så jeg mindes min mors sylte projekt med at lave blomme marmelade.  Men det er ikke det jeg har kastet mig ud i, jeg har lige pludselig fået stor lyst til at lave blommechutney her med ingefær og chili. Grunden til at jeg har kastet mig ud i dette projekt er at en personale i det AKtivitets- og samværscenter fik stor lyst til at få det lavet, så jeg lovede at finde en opskrift på det, så nu har jeg lavet min version. Når det kommer til denne personale så skal det laves uden chili da vedkommende ikke kan tåle det, men det er jo intet problem at lave det uden chili.

Velbekommen

  • søndag, 12. juli 2020
  • 741
  • Kategori Vegetar / Vegansk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 3 kg Blommer, 1 kg Æbler, 3 stk Skalotteløg, 200 g Frisk ingefær, 4 dl æbleeddike, 1250 g Sukker, 5 stk Chili (stærke), 3 spsk Sennepskorn
Brioche burgerboller fuldkorn
Brioche burgerboller fuldkorn

Den 9. september var jeg igen og for anden ud af tre gange sammen med verdens sjoveste og bedste kok, kokken jeg her omtaler, er ingen anden end selveste Claus Holm, her introducerede han Sloppy Joes for mig men også resten af kokkeholdet, og med ikke mindre end som i en helt hvid ægte Brioche burgerbolle – den smagte godt, men når nu denne kokke aften gik på en sundere livsstil, så fik jeg tanken om at prøve at udvikle en grov / eller rettere en Fuldkorns Brioche burgerbolle. Så i dag er dagen kommet der til at jeg kaster mig ud i kunsten at lave en sundere Brioche burgerbolle bare med fuldkorn.

  • tirsdag, 22. september 2020
  • 1303
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 30 g Tørgær , 30 g Optimax Bageenzym (Kan udelades), 20 g Salt, 50 g Sukker, 700 g Vand, 3 hele æg, 200 g Smør (skal smeltes i vandet), 400 g Fuldkornshvedemel, 1200 g Tipo 00, 2 stk æggeblommer, nigellafrø (kan udelades)
Brunkager med Appelsin
Brunkager med Appelsin
Betegnelsen brunkager er af langt nyere dato. Det er formentlig tidligst fra midten af 1800-tallet, at brunkager så småt begynder at vinde indpas i det danske sprog – i takt med udbredelsen af jernkomfuret, der gjorde det lettere at regulere varmen, og dermed sikre, at kagerne ikke blev for mørke og hårde til at spise. Det er også i denne periode, at bagningen af brunkager bliver en fast tradition i juletiden.
 
Og derfor, ingen jul uden brunkager her hos mig, men jeg køber dem ikke mere, ikke efter at havde fået denne opskrift af en bekendt. Den er nem at bruge og gøre klar.
 
  • mandag, 4. november 2019
  • 844
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 250 g Smør, 125 g Ahorn sirup, 250 g Farin, 10 g Appelsinskal (3 til 4 appelsiner), 1 knsp Salt, 3 tsk Kanel, 2 tsk Ingefær, 1 tsk Allehånde, 1 tsk Nelliker, 2 tsk Potaske, 1.5 spsk Appelsinsaft, 100 g Mandler, 500 g Mel, 100 g kandiseret appelsinskal (Dr. Öetker)
Chili Con Carne
Chili Con Carne
Chili con carne er en krydret gryderet med chili og oksekød, svinekød eller andet kød. Den indeholder som regel tomater, løg, bønner og andre ingredienser. Chili con carne betyder direkte oversat fra spansk "chili med kød".
Der findes også en vegetarisk variation, kaldet chili sin carne; direkte oversat "chili uden kød".
Dette er min aller bedste opskrift på chili con carne. Det er gryderet sprængfyldt med smag, der bare altid vækker jubel omkring spisebordet.
Jeg laver min version med hakket oksekød, dåsetomater, masser af krydderier, mættende bønner og mørk chokolade, der giver en fantastisk smag.
Chili con carne er både et hit som hverdagsmad og gæstemad. Det er en opskrift, der nemt kan laves i som stor portion til mange mennesker eller til fryseren. Nemt og ligetil men helt utrolig velsmagende
  • onsdag, 10. februar 2021
  • 347
  • Kategori Ris / Bulgur / Kerner / Bønner
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 3 stk Store løg, 8 fed Hvidløg, 2 stk Chili peber (styrke 5), 1 kg Hakket Oksekød (8-12%), 2 ds Stor tomat koncentrat, 3 ds Hakkede tomater, 3 dl vand, 2 spsk Sukker, 1 pk Tomatpassata, 4 spsk Rapsolie (til stegning), 2 stk Okse Bouillon terninger, 50 g Mørk chokolade (70% til 80%), 2 spsk Spidskommen, 2 tsk Røget paprika, 2 tsk Edelüss Paprika, 2 spsk Tørret oregano, 2 tsk Chili pulver, 2 tsk Salt, Peber (frisk kværnet), Majs chips, Creme Frachie, Revet Cheddar ost, Syltede grønne chilier, Friske Koriander, Avokado tern eller skiver, Lime
Chokoladekage med kaffetopping
Chokoladekage med kaffetopping
Drømmekage er en kage lavet af sukker, smør, æg og mel med høj glasur af brun farin og kokosmel. Kagen er velkendt i Danmark og indtog en delt fjerdeplads, sammen med flødeskumskagen, som den mest populære i en undersøgelse af avisen metroexpress. Men forestil dig den så lavet som en chokoladekage. Jeg vil hilse og sige det her er den nye drømmekage...
  • torsdag, 19. marts 2020
  • 504
  • Kategori Kager
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 100 g Smør, 200 g Rapsolie, 4 hele Æg, 2 dl Vand, 4 spsk Kakao, 4 tsk Bagepulver, 100 g Smør, 50 g Rapsolie, 1.5 dl Vand, 2 spsk Fryse tørret kaffe, 200 g Brunfarin, 150 g Kokosmel
Fremhævet
Ciabatta stykker - super gode
Ciabatta stykker - super gode

Jeg har drømt om at bage Ciabattaboller med store huller i brødet, det lykkedes mig, at få pæne store huller i mine boller eller rettere stykker. Nu har jeg så fået lyst til at bage ciabatta boller / stykker med en blanding med hvidløg og puckost. Og et lille tvist af chilim eftersom jeg har smurt lidt chili olie ovenpå bollen.

I opskriften er jeg oppe at bruge to forskellige slags hvedemel mest af alt, fordi jeg bare lige skulle afprøve min opskrift men også for at bruge rester af de 3 slags mel. Jeg har Durum mel og Tipo00. Men alt i alt 900 g hvedemel. For det meste bruger jeg mel fra Valsemøllen men det er nu mere fordi jeg går op i en god kvalitet, men melet fra Rema1000 er nu heller ikke at kimse af, det er faktisk en god kvalitets mel, der ligger i samme prisklasse som det fra Valsemøllen.

Mel kan suge meget vand og jeg er i øjeblikket og med denne opskrift igang med at forsøge mig frem til en anden slags brød, jeg blev nemlig i dag meget skuffte over nogle babugette fra Rema1000 - de ser så fine ud dem man køber på frost, men når man så spiser dem så virker de så ringe, og til med virker de klægt i midten, så nu vil jeg førsøge mig med noget lidt anderledes brød.

  • tirsdag, 3. august 2021
  • 30
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 450 g Tipo00, 450 g Durum mel, 5 g Tørgær (Rødgær), 16 g Bageenzymer, 20 g Fint salt, 500 g Vand
Fremhævet
Ciabatta stykker v0.5
Ciabatta stykker v0.5

Jeg har drømt om at bage Ciabattaboller med store huller i brødet, det lykkedes mig, at få pæne store huller i mine boller eller rettere stykker. Den her dej er så blød at den er svær at arbejde med så jeg har kald den v0.5 altså version 0.5.

I opskriften er jeg oppe at bruge 3 forskellige slags hvedemel mest af alt, fordi jeg bare lige skulle afprøve min opskrift men også for at bruge rester af de 3 slags mel. Jeg har Durummel, Manitoba og Tipo00. Men alt i alt 800 g hvedemel. For det meste bruger jeg mel fra Valsemøllen men det er nu mere fordi jeg går op i en god kvalitet, men melet fra Rema1000 er nu heller ikke at kimse af, det er faktisk en god kvalitets mel, der ligger i samme prisklasse som det fra Valsemøllen.

  • tirsdag, 3. august 2021
  • 373
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 16 g Bageenzymer, 300 g Tipo00, 300 g Manitoba, 300 g Durummel, 3 g Tørgær (Rødgær), 20 g Fint salt, 750 g Vand
Confiterede hvidløg
Confiterede hvidløg
Confitering er en fransk konserverings- og tilberedningsmetode, som primært bruges på and og gås. Confire’ betyder at konservere på fransk. Ordet stammer fra latin: conficere (at gøre, at producere, at forberede).
 
Det er slet ikke til at undværre Confiterede hvidløg når man først har prøvet det, jeg spiser meget hvidløg - men med Confiterede hvidløg kommer jeg til at spise endnu flere hvidløg, Confiterede hvidløg kan bruges alle de steder som du normalt bruger hvidløg til, men derudover kan du spise dem som en snack.
 
Confiterede hvidløg kan man tage op af beholderen og smøre ud på et stykke ristet brød, bruge til stegt bøf, eller lige komme i en sauce eller en suppe for bare lige at give retten et pift hvidløg. Der er ingen grænser for hvad du kan bruge Confiterede hvidløg til.
 
  • lørdag, 18. juli 2020
  • 1506
  • Kategori Vegetar / Vegansk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 1 kg Hvidløg, 3 stk Citroner, 750 ml Olivenolie, 3 spsk Middelhavssalt