Open menu
Cremet Spicy Græskarsuppe
Cremet Spicy Græskarsuppe
Her får du min bedste opskrift på en Cremet Spicy Græskarsuppe. 
 
Græskarsuppen er nem og meget enkel at lave, den kan bruges som en forret men den kan også anvendes som hovedret. 
 
Med denne super nemme opskrift, får du en cremet græskar suppe med en meget smuk gul farve, den smager himmelsk evt. med sprødstegte bacon tern eller en skive lufttørret stegt skinke. 
  • mandag, 19. oktober 2020
  • 469
  • Kategori Vegetar / Vegansk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 1800 g Hokkaido græskar, 300 g Gulerødder, 300 g Løg, 6 fed Hvidløg, 1 stk Chili (middelstærk styrke ca. 5) (Kan udelades), 1 dl Rapsolie, 8 dl vand, 3 stk Bouillonterninger (Høns eller grøntsag), 1 tsk Spidskommen (kan udelades), 2 tsk Stødt Ingefær (kan udelades), 2.5 dl Piskefløde, 2 tsk Salt (efter smag)
Fremhævet
De gode Ciabatta stykker
De gode Ciabatta stykker

Jeg har drømt om at bage Ciabattaboller med huller i brødet, det lykkedes mig, at få pæne huller i mine boller eller rettere stykker. Hullerne er ikke så store som jeg håbede på, men det må komme næste gang, men i forhold til de andre Ciabatta stykker jeg har lavet så er de her meget nemmere for mig at arbejde med.

I opskriften bruger jeg 2 forskellige slags hvedemel mest af alt, fordi jeg bare lige skulle afprøve min opskrift men også for at bruge rester af de 2 slags mel. Jeg har Durummel og Tipo00. Men alt i alt 1200 g mel. For det meste bruger jeg mel fra Valsemøllen men det er nu mere fordi jeg går op i en god kvalitet, men melet fra Rema1000 er nu heller ikke at kimse af, det er faktisk en god kvalitets mel, der ligger i samme prisklasse som det fra Valsemøllen.

  • tirsdag, 3. august 2021
  • 338
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 24 g Bageenzymer, 600 g Tipo00, 600 g Durummel, 6 g Tørgær (Rødgær), 35 g Fint salt, 650 g Vand
Fremhævet
Dronning syltetøj
Dronning syltetøj

Den her Dronning syltetøj er himmelsk, og den slår nemt en god brombær sytetøj, smagen er fantatisk og ja himmelsk. Kært barn har mange navne oprindeligt hedder den Dronninge syltetøj, men skidt pyt med det.

Og hvorfor det lige hedder Dronning eller Dronninge syltetøj aner jeg ikke, men det kunne måske hænge sammen med at blåbær findes mange steder i den Svenske natur.

Der er delte meninger om hvovidt man vil bruge konseveringsmidler, men jeg er tilhænger af det, dels så har jeg begrænset mulighed for at opbevare det i køleskab og så vil jeg gerne have nok til, at kunne give væk af, det er jo også netop pointen i det med at jeg har denne opskrift side. Jeg kunne godt tænke mig, at flere gav sig i kast med at lave deres egne ting, frem for at man går ud og køber ting der er produceret på store fabrikker. Og hvortil der er brugt  mange forskellige tilsætningsstoffer. Jeg håber at jeg giver inspiration til dig om selv at prøve at producere dine ting du vil have at spise.

Lige lidt ekstra bonus information om blåbær.

Blåbær er blå eller næsten sorte og dækket af et vokslag, der giver skindet en lettere dugget overflade. Der findes over 450 arter i slægten Bølle (Vaccinium). Den plante der i Danmark sælges som "blåbær" er den nordamerikanske art Storfrugtet Blåbær (Vaccinium corymbosum). Den vilde, danske blåbær Vaccinium myrtillus kaldes enten for Almindelig Blåbær eller blot Blåbær. Frugtkød og saft fra Almindelig Blåbær er meget violet, men mens den dyrkede Storfrugtet Blåbær har mere hvidligt eller grønligt kød. Smagen er mild og aromatisk. Bærrene anvendes til desserter, i kager og til syltetøj.

Bærret indeholder C-vitamin, karotin, jern og magnesium. Bæret anvendes også i naturmedicin, og det menes at have en lægende og desinficerende virkning. Kogt blåbærsaft er blevet anvendt mod diarré. Til gengæld kan blåbærrets farvestoffer være skadelige, hvis man spiser for store mængder.

I Rema1000 kan man ofte købe vilde svenske blåbær på frost og tilmed på tilbud, men ellers er de andre mere udbredt. Du kan bruge begge dele i denne opskrift, men jeg foretrækker selv de vilde blåbær. De vilde nordiske blåbær er mere sorte indeni end de andre man kan få i handlen. 

  • tirsdag, 24. august 2021
  • 748
  • Kategori Syltning
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 1 kg Blåbær, 1 kg Hindbær, 800 g Sukker, 2 dl Vand, 4 tsk Rød melatin
Estragon Eddike
Estragon Eddike

Anvendelse af estragon

Blade og unge skud af planten er et velkendt og populært krydderi, der indgår i blandinger som "fines herbes" og "bouquet garni" samt i bearnaisesauce og sauce tartare. I det franske køkken er kanin tilberedt med med dijonsennep og estragon en klassiker.

Medicinsk har planten været brugt for sine fordøjelsesfremmende, varmende, febernedsættende, vanddrivende, orme drivende og generelt stimulerende egenskaber. Tygning af bladende skulle hjælpe mod tandpine og hikke. Planten indeholder blandt andet store mængder A- og C-vitamin og jod.

 

 

 
  • lørdag, 6. juni 2020
  • 1136
  • Kategori Essenser og olier
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 6 L Heidelberg Lager eddike (lys), 2 Kg Frisk estragon blade og stilke , 500 G Skalotteløg
Etiopisk kylling
Etiopisk kylling
Der er ikke noget som en gryde "One pot" til det hele i denne ret, den er nem at tilberede og have med at gøre. Man kan servere ris eller bulgur til og evt. sammen med et stykke brød. Man kan godt lave en salat til retten, orginalt er det en agurkesalat, men jeg har her valgt at lave en salat bestående af spidskål og appelsin for at få lidt sødme ind i retten, som godt kan virke meget stærk på grund af de krydderier jeg har anvendt, men som absolut ikke er det. Men retten må gerne være lidt "hed" - på en varm sommerdag er den god, da den måske ligefrem kan virke kølende, da det er de varme krydderiere jeg har anvendt.
 
  • tirsdag, 2. marts 2021
  • 284
  • Kategori Kylling
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 4 tsk Allehånde (stødt), 4 tsk Sød paprika (stødt), 4 tsk Røget paprika, 3 tsk Koriander (stødt), 2 tsk Nelliker (stødt), 2 tsk Chili pulver (stødt), 2 tsk Spidskommen (stødt), 2 tsk Salt, 1 tsk Sort peber (stødt), 400 g Rødløg, 1500 g Hele kyllingelår, 2 ds Hakkede tomater, 2 dl Vand, 1 dl Rapsolie, 0.5 stk Spidskål, 1 stk Appelsin
Foccacia boller med hvidløg, timian og tomatsauce
Foccacia boller med hvidløg, timian og tomatsauce
Ferie ramt - det er ikke let at have ferie, slet ikke som mig, jeg har det bedst med fasterutiner.
Hvad gør man så for at være på toppen, jeg har jo i forvejen en opskrift på Foccacia bolle, den er så godt nok langtidshævet, men jeg måtte kaste mig ud i et nyt projekt, bare for at få tiden til at gå med noget andet. Så her er den så en helt anderledes opskrift på Foccacia boller.
I den her variant har jeg valgt at have både hvidløg og timian i selve dejen, men man kan jo lave den helt som man har lyst til. Så det kan udelades.
Forøvrigt så syndes jeg at Foccacia bollerne, har det med at blive lidt af en vane at have i fryseren, de er nemme og er en god løsning frem for en Pizza.
 
En stor tak skal lyde til https://www.louiogbearnaisen.dk/ for inspiration til denne opskrift.
  • lørdag, 20. juli 2019
  • 2879
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 75 g Gær, 6 dl Vand, 2 spsk Salt, 2 spsk Sukker, 2 tsk Timian, 4 fed Hvidløg, 2 spsk Olivenolie, 800 g Tipo 00, 200 g Fuldkornsmel, 20 g Bageenzymer (Kan udelades), 1 ds Hakkede tomater, 1 ds Tomat koncentrat, 1 spsk Olivenolie, 1 spsk Spidskommen, 2 stk Chili (styrke 5), 450 g Kyllingbryst, 150 g Bacon, 300 g Revet cheddar (rød)
Fremhævet
Fransk inspireret grøntsager til pasta
Fransk inspireret grøntsager til pasta

Efter en lang dag på Aktivitets- og samværscentret skulle jeg finde på noget nemt men samtidigt også  lækkert at spise. Jeg havde ikke den store lyst til at finde noget at spise, men fandt så i min fryser en pose Fransk inspireret grøntsager købt i Rema1000, blandingen består blandt andet af broccoli, grønne bønner, rødløg og svampe kryderet med timian. Udover grøntsagerne valgte jeg at tilføje en lille smule piskefløde og så valgte jeg at jævne det hele med en lille smule majsstivelse.

  • onsdag, 20. oktober 2021
  • 47
  • Kategori Pasta
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 2 spsk Olivenolie, 200 g Fransk inspireret grøntsager, 50 g Bacon Mix, 150 g Piskefløde, 2 tsk Majsstivelse, 0.5 tsk Tørret timian, Revet cheddar til pynt
Fremhævet
Frisk tun mousse
Frisk tun mousse

Det her er en super frisk tun mousse, jeg har en kammerat der er multihandicappet, når han og jeg i tidernes morgen og inden han fik problemer med at synke sin mad, så var det her den mad han så frem til at få når vi havde været i Tyskland, vi gjorde holdt på den første rasteplads efter at være kommet ind i Danmark igen. Han nød den dengang, i dag nyder han at få lov til at lugte til den mad jeg skal have at spise, selævom han ikke længere må spise på alm. måde, han får desværre sonde. Men han glædes ved at jeg holder fast i ting som han også kunne li.

Det der er forskellen på den her tun mousse og den med smør er at jeg her bruger Creme Fraiche piskefløde og citron saft, ja tilmed en skrallen fra citronen. Det giver en ellers lidt trist og fed tun mousse nye klæder, og giver en god smag der gør at man nemt kan spise meget uden at det kan blive for meget.

  • torsdag, 7. oktober 2021
  • 635
  • Kategori Forretter
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 3 ds Tun i olie (drænet totalt vægt 420g), 0.5 L Creme Fraiche 18%, 250 g Piskefløde, 1 glas Rød kaviar, 1 stk Økologisk Citron, 8 stk Husblas (Bemærk lavet af svin), Salt (efter smag og behov)
Fremhævet
Fuldkorns Burgerboller med bageenzymer
Fuldkorns Burgerboller med bageenzymer

Der skal ikke meget til at gøre en inspiration kedelig, med de meget kedelige burgerboller man køber ude i butikkerne, de smager sjældent godt, fordi det er nemt at smage, at de er masse produceret.

Så her den anden dag fik jeg stor lyst til at kaste mig ud i at bage mit eget brød, og det er så det jeg har gjort her, jeg håber at du kan li min opskrift.

Lige lidt ekstra bonus, den er laktose fri.

Men hverken fri for gluten eller æg, der er meget gluten i de her Burgerboller.

  • søndag, 17. maj 2020
  • 1283
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 30 g Tørgær, 20 g Bageenzym, 2 spsk Sukker, 2 tsk Salt, 1 kg Hvedemel med fuldkorn, 6 dl Koldt vand, 2 stk Æg
Fuldkorns pizza
Fuldkorns pizza

Opskriften på pizzadej er nem og fyldet bestemmer man jo helt selv. Jeg har selv udviklet på min pizzadej. Jeg har på et tidspunkt stået i lære som bager i København.

Hjemmelavet pizzadej er ret nemt, og hvis man skruer ned for gærmængden til omkring 4-5 g og lader pizzadejen hæve i køleskabet i 16-18 timer, så bliver det faktisk endnu bedre.

Fordelen ved at bruge Tipo00 mel er at det giver din pizza en super sprød overflade og sprød bund.

  • lørdag, 17. august 2019
  • 792
  • Kategori Pizza
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 20 g gær, 2.5 dl lunkent vand, 3 spsk oliven olie, 1 tsk salt, 450 g Tipo00 eller Pizza mel, 150 g Fuldkorns hvedemel
Save
Cookies user prefences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline