Open menu
Fuldkornsboller med havregrød
Fuldkornsboller med havregrød
Havregrød har længe været en klassiker hos de danske børnefamilier. Det er der flere årsager til. Den første er at det nemt at lave ; den anden er at de fleste børn kan lide det ; den tredje er at det langtidsmættende og den sidste er at det er billigt. Havregrød er derudover en god måde at få gang i forbrændingen på, indeholder flere vigtige mineraler og vitaminer og en del essentielle sunde fedtsyrer. 

Fordelen ved at tilsætte havregrød til bollerne er at de dels bliver mere grove men også at havregrøden er med til at holde bollen lidt mere fugtig syndes jeg.
  • mandag, 15. juli 2019
  • 2343
  • Kategori Bagværk
  • køkken type COM_JOOMRECIPE_CUISINE_DANSK
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 50 g Havregryn, 3.5 dl Vand, 0.5 tsk Salt, 4 spsk Sukker, 1200 g Hvedemel med Fuldkorn, 200 g Fuldkornsmel, 400 g Manitoba, 1 portion Havregrød, 4 tsk Salt, 75 g Gær, 3 Stk Æg, 5 dl Vand, 100 g Raps Olie (kan udelades)
Fremhævet
Fuldkornsboller med havregrød og bageenzymer og tørgær
Fuldkornsboller med havregrød og bageenzymer og tørgær
Havregrød har længe været en klassiker hos de danske børnefamilier. Det er der flere årsager til. Den første er at det nemt at lave ; den anden er at de fleste børn kan lide det ; den tredje er at det langtidsmættende og den sidste er at det er billigt. Havregrød er derudover en god måde at få gang i forbrændingen på, indeholder flere vigtige mineraler og vitaminer og en del essentielle sunde fedtsyrer. 

Fordelen ved at tilsætte havregrød til bollerne er, at de dels bliver mere grove men også, at havregrøden er med til at holde bollen lidt mere fugtig syndes jeg.
  • mandag, 15. juli 2019
  • 2943
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 50 g Havregryn, 3.5 dl Vand, 0.5 tsk Salt, 200 g Fuldkornsmel, 1200 g Hvedemel med Fuldkorn, 400 g Manitoba, 30 g Tørgær, 30 g Bageenzymer (kan udelades), 20 g Salt, 30 g Sukker, 5 dl Vand, 3 Stk Æg, 1 portion Havregrød, 100 g Raps Olie (kan udelades)
Fremhævet
Fynsk Æbleflæsk
Fynsk Æbleflæsk

Intet julebord eller anden frokost uden en god Æbleflæsk... Jeg aner ikke om min version slår andres, men den jeg her har fusket mig frem til, gør det godt efter min mening, man kan smage en let brændt karamelsmag.

Æbleflæsk er en gammel dansk ret, der tilberedes af æbler, stribet flæsk, løg. Æbleflæsk anses som en fynsk egnsret, men serveres i andre egne af landet. Æbleflæsk var en af kandidaterne til Danmarks Nationalret, da fødevareminister Dan Jørgensen i 2014 udskrev en konkurrence om denne titel.

  • onsdag, 11. august 2021
  • 101
  • Kategori Svinekød
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 500 g Store æbler (Sort underordnet), 150 g Vand, 250 g Bacon i tern, 200 g Sukker (Melis), 150 g Kogende vand
Gastrik
Gastrik
Vil du selv lave den ultimative smags giver til dine mad retter så skal du prøve at lave Gastrik - det er super enkelt og nemt at lave.
 
Gastrik er en karameliseret sirup lavet af sukker og en eddike som kan være rød- eller hvidvins eddike eller en æbleeddike, i denne opskrift har jeg anvendt æble eddike.

For Gastrikken har både bitre, syrlige og sødmefulde smagsnoter foruden smagsnoter af nødder og frugt. Brug Gastrik til at smage dine retter til, hvad enten det er dressinger, saucer, gryderetter eller supper. Du kan også bruge den til at glasere kød, fisk og grøntsager med, hvor eddiken fremhæver umamismagen i kød og fisk.

Gastrik er også velegnet, når du laver mad med et minimum af fedt, da smags intensiteten i Gastrikken tilføjer din ret så stor smags oplevelse, at der ikke er samme behov for at bruge smør eller fløde til at runde fx en sauce eller suppe af.

 
  • søndag, 17. november 2019
  • 923
  • Kategori Saucer
  • køkken type Latin
  • Sæsoner Alle
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 2.5 dl Æble eddike, 125 g Sukker
Grove Burgerboller
Grove Burgerboller

Der skal ikke meget til at gøre en inspiration kedelig, med de meget kedelige burgerboller man køber ude i butikkerne, de smager sjældent godt, fordi det er nemt at smage, at de er masse produceret.

Så her den anden dag fik jeg stor lyst til at kaste mig ud i at bage mit eget brød, og det er så det jeg har gjort her, jeg håber at du kan li min opskrift.

Lige lidt ekstra bonus, den er laktose fri.

Men hverken fri for gluten eller æg, der er meget gluten i de her Burgerboller.

  • mandag, 15. juli 2019
  • 1069
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 3 dl Koldt vand, 50 g Gær, 1 stk Æg, 1 spsk Sukker, 1 tsk Salt, 150 g Ølandshvedemel, 350 g Hvedemel med fuldkorn
Fremhævet
Gyros - græske fladbrød
Gyros - græske fladbrød
Mit første bekendtskab med denne opskrift kom først i maj 2021 - faktisk i go' morgen Danmark hvor Nikolas Strangas var gæste kok.
 
Det er Gyros som du måske lige kender det, Gyrosen her er faktisk selve brødet som så ligner et pitabrød, men nok engang ikke som de velkendte pitabrød som du går ud og køber, her er det et brød som skal steges på panden (bagning af brød på pande). Det er virkelig en lækker spise og noget som bare er super nemt at stå med. Jeg vil tillade mig at sige at næsten alle kan være med her. Det kræver en god dej - du læser netop optakten til opskriften her, og så en god portion tålmodighed - dejen skal lige stå og hæve, og en god pande der kan tåle godt med varme og noget Olivenolie - evt. en god Spansk Olivenolie.
 
De her Gyros - fladbrød kan på en måde sammenlignes med alm. Pita brød men så alligevel ikke for de puffer ikke op på samme måde som alm. pitabrød, og dem her skal ej heller fyldes op på samme måde. Man lægger fyldet ovenpå brødet og vikler så brødet rundt omkring fyldet.
 
Så nu er der ingen kamp om at få pita brødet til at puffe op så man lige kan få fyldet ind i dem, jeg er stor fan af de her brød.
  • onsdag, 5. maj 2021
  • 1397
  • Kategori Madbrød
  • køkken type Latin
  • Sæsoner Alle
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 500 g Tipo 00 (hvedemel), 10 g Bageenzymer (kan udelades), 15 g Tørgær (eller 25 g alm. gær), 6 g Middelhavs salt (groft), 15 g Sukker, 250 g vand, 30 g Olivenolie
Havregrynskager
Havregrynskager

Hvor er de altså superlækre, disse knasende sprøde og søde havregrynskager, fyldt med den luftigste og lækreste smørcreme man kan drømme om.

En kop kaffe eller et krus the, en hyggestund med familien og en havregrynskage eller sammen med vennerne – jeg er solgt, og det samme var min mor jeg er yderst tilfreds med resultatet …

Havregrynskagerne kan sagtens spises uden smørcreme, jeg sidder med tanken om at komme Nutella imellem i stedet for smørcreme og de kan også sagtens laves mindre i størrelsen, så man dosere dem i teske størrelse i stedet for i spiseske. Så får man nogle små fine havregrynskager og på et større kagebord vil det være en super fin løsning.

  • søndag, 19. juli 2020
  • 679
  • Kategori Kager
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 150 g Smør, 0.5 tsk Vaniljesukker, 250 g Sukker, 2 stk Æg (størrelse m/l), 2 tsk Bagepulver, 3 Spsk Hvedemel, 250 g Havregryn, evt. finvalset, 0.5 tsk Vaniljesukker, 200 g Sukker, 1 dl Vand, 250 g Smør (Stuetempereret), 2 stk Æggeblommer (Pastusierede)
Henriks Lasange
Henriks Lasange
Lasagne er en pastaret. Den mest kendte version er nok Lasagne Bolognese, der som navnet antyder, stammer fra byen Bologna i Norditalien. Lasagne indeholder pasta normalt i form af tynde plader, der lægges i lag adskilt af fyld og, i nogle tilfælde, bechamelsauce. Fyldet kan f.eks. være kødsovs, grøntsager, fisk eller svampe. I mine lasanger er pladerne udskiftet med pasta skruer.
  • lørdag, 17. august 2019
  • 1310
  • Kategori Pasta
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 400 g hakket oksekød, 1 stk stort hakket løg, 3 fed hvidløg, 2 stk chili (styrke 5), 2 spsk hakket soltørret tomat, 200 g revet gulerod, 200 g revet knold selleri, 2 spsk oregano, 1 tsk sort peber, 3 spsk raspolie, 3 spsk mel, 6 dl sødmælk, 2 tsk stødt muskatnød, 0.5 tsk salt, 1 tsk peber, 150 g revet cheddar (rød)
Hjemmelavet fuldkorns pasta
Hjemmelavet fuldkorns pasta
Jeg har for mange år siden selv lavet min egen pasta og rullet det ud på en pastamaskine, den var med et håndsving. Men efter jeg har fået fat på Kenwood køkkenmaskine så kan man købe sig til ekstra udstyr så man selv kan stå og rulle sine lasagneplader ud, man kan og få lave strimler.
 
Det er altså så meget bedre at lave sin egen pasta, for man kan få den lige som man måtte ønske det, man kan lave den så tilpas grov som man vil eller med de smage man nu måtte ønske sig. Det vil sige at du kan tilsætte lige den smag du vil med f.eks. friskhakkede krydderurter, revet citronskal eller hvad man nu føler for.

Det er forholdsvis nemt at lave sin egen pasta, men det kræver også lidt ekstra tid. Men når det så er skrevet, så bliver resultatet (efter min mening) også mange gange bedre end den færdigkøbte friske pasta.
 
Melet til pasta
Når man normalt skal lave frisk pasta, skal man gå efter mel med højt proteinindhold, det kan være en god Tipo 00 eller Durummel, og skal du lave fuldkornspasta så erstat noget af Tipo 00 eller Durummelet med fuldkornsmel, men lav den endeligt ikke kun på fuldkornsmel, der er ikke proteiner nok til at holde sammen på dejen når den rulles ud. Men prøv dig frem.
 
Som du kan se på billederne så har jeg disse to udvidelser til min Kenwood køkkenmasine, den ene kan instilles i tykkelsen. scalaen går fra 0 til 9, hvor 0 er det tykkeste.
 
Den anden rulle jeg har er den der kan lave båndpasta eller rettere sagt pasta fettuccine, de har en bredde på 6,3mm - det kommer jo helt an på hvad man skal lave, men for mit vedkommende så er det enten lasagne eller fettuccine jeg står og skal bruge, hvis andre udskæringer bliver nødvendige så kan jeg godt skære dem ud i hånden.
 
Ejer du ikke en pastamaskine så kan man godt rulle dejen ud med enten en kagerulle eller en rullepind. Men det kræver en del mere tid.
 
Bare for at du kan se hvordan Kenwoods Lasange ruller virker kan du se videoen her Kenwood Lasagne ruller.
 
 
 
  • søndag, 23. februar 2020
  • 1569
  • Kategori Pasta
  • køkken type Latin
  • Sæsoner Alle
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 350 g Tipo 00 eller Durum mel, 50 g Fuldkorns mel, 4 stk Æg, 0.5 tsk Salt, 2 Spsk Olivenolie
Hottekøller
Hottekøller

Snaskede og uimodståeligt lækre hottekøller, ja det er kyllingeunderlår, det kunne også være vinger, men i dag og i denne opskrift er det kyllingeunderlår!

Det bliver ikke meget bedre end det – og de saftige kyllingeunderlår, svøbt i hjemmelavet krydret og lidt klistret barbecuesauce er et kæmpe hit hos min familie – min mor er vilde med dem!

De er super nemme og hurtige at tilberede og smager cirka en million gange bedre, når de er hjemmelavede med det bedste kyllingekød, som man kan skaffe. Man kan ikke forvent at det bedste kød er brugt når de masseproduceres.

Ved min første servering til min mor, fik vi rugbrød til, rugbrødet blev vendt i resterne af den lækre barbecuesauce på bagepladen – ja ja på bagepapir, det var mums og der blev smasket løs.

Ellers kunne jeg finde på at servere de hottekøller med en lækker hjemmelavet Coleslaw til, eventuelt med råstegte kartofler eller fritter.

  • søndag, 8. september 2019
  • 944
  • Kategori Kylling
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 1400 g Kyllinge underlår, 2.5 dl Hvedemel, 2 tsk Sød chili, 1 tsk Røget paprika, 1 tsk Stærk chili, 1 spsk Løgpulver, 2 tsk spidskommen, 2 tsk salt, 3 spsk Rapsolie, 1 stk Mellemstort løg, 3 fed Hvidløg, 1.5 dl Tomatketchup, 0.5 dl Vand, 0.5 dl Æbelcidereddike, 2 spsk Fishsauce, 0.5 dl Soyasauce, 1 dl Brunfarin, 1 tsk Dijon sennep, 1 tsk Paprika, 1 tsk Chili, 1 spsk Stødt ingefær, 1 spsk Majsstivelse (kan udelades)
Save
Cookies user prefences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline