Open menu
Hurtige Ciabatta stykker
Hurtige Ciabatta stykker
De her Ciabatta stykker kan jeg godt blive forfalden til, men jeg leder forsat efter en bedre opskrift, men de her er nemme, at lave i en hurtig vendning. Hvis man lige står og skal bruge dem dagen efter og ikke har tid til at vente 10 til 14 timer på at lave dem mere korrekt.
Kender du en god opskrift på Ciabatta stykker, så kontakt mig via kontakt menuen øverst på denne side, vælg opskrifter som emne og så er du igang med at kontakte mig.
  • søndag, 26. juli 2020
  • 1031
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 12 g Tørgær, 12 g Salt, 8 g Sukker, 700 g Tipo 00, 12 g Bageenzym, 4 dl Varmt vand (35°C), 20 g Olivenolie
Hurtige Ciabatta stykker (med alm gær)
Hurtige Ciabatta stykker (med alm gær)
De her Ciabatta stykker kan jeg godt blive forfalden til, men jeg leder forsat efter en bedre opskrift, men de her er nemme, at lave i en hurtig vendning. Hvis man lige står og skal bruge dem dagen efter og ikke har tid til at vente 10 til 14 timer på at lave dem mere korrekt.
Kender du en god opskrift på Ciabatta stykker, så kontakt mig via kontakt menuen øverst på denne side, vælg opskrifter som emne og så er du igang med at kontakte mig.
  • søndag, 26. juli 2020
  • 415
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 45 g Gær, 12 g Salt, 8 g Sukker, 700 g Tipo 00, 4 dl Varmt vand (35°C), 20 g Olivenolie
Hvedeknopper
Hvedeknopper
Og jeg elsker duften og smagen af Kardemomme, jeg får næsten lyst til at synge Boller op og Boller ned i min mave, skønt at den sang intet har at gøre med Storebede dag. Men jeg elsker den her dag på året hvor man sidder sammen eller bare alene. Og vi er jo mange her i 2020 som holder sammen hver for sig, for at huske på at holde afstand for at beskytte de svage i samfundet.
 
Men for at vende tilbage til hvorfor vi spiser varme hveder, og den gode traditionen med at spise varme hveder opstod, fordi bededag skulle være en arbejdsfri bede- og bodsdag.
 
 
Når der blev ringet med kirkens store klokke, var det et signal til, at alle skulle holde fri, og al handel skulle ophøre. Man skulle faste indtil gudstjenesten og måtte hverken arbejde, rejse, lege eller spille.
 
 
Selv bageren skulle holde fri og kunne derfor ikke bage frisk brød på dagen. I stedet bagte bagerne hvedeknopper aftenen før, og folk kunne så købe dem dagen inden bededag og varme dem på selve dagen.
  • mandag, 15. juli 2019
  • 666
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 50 g Gær, 3 dl Vand, 2 tsk Kardemonde, 1 tsk Salt, 1 spsk Sukker, 1 stk Æg, 500 g Manitoba mel
Hvedeknopper med bageenzym
Hvedeknopper med bageenzym
Hvor jeg elsker duften og smagen af Kardemomme, jeg får næsten lyst til, at synge Boller op og Boller ned i min mave, skønt at den sang intet har, at gøre med Storebede dag. Men jeg elsker den her dag på året, hvor man sidder sammen eller bare alene og nyder en frisk bagt.

Men vi er jo mange her i 2020 som holder sammen hver for sig, for at holde afstand, for at beskytte de svage i samfundet.
 
Men for, at vende tilbage til hvorfor vi spiser varme hveder, og traditionen med at spise varme hveder opstod, fordi bededag skulle være en arbejdsfri bede- og bodsdag.
 
 
Når der blev ringet med kirkens store klokke, var det et signal til, at alle skulle holde fri, og al handel skulle ophøre. Man skulle faste indtil gudstjenesten og måtte hverken arbejde, rejse, lege eller spille.
 
 
Selv bageren skulle holde fri og kunne derfor ikke bage frisk brød på dagen. I stedet bagte bagerne hvedeknopper aftenen før, og folk kunne så købe dem dagen inden bededag og varme dem på selve dagen.
  • fredag, 1. maj 2020
  • 1514
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 30 g Tørgær, 30 g Bageenzymer, 12 g Salt, 20 g Sukker, 1200 g Manitoba mel (eller anden mel med højt protein), 3 tsk Kardemonde, 2 stk Æg, 6 dl Vand
Fremhævet
Italiensk Biksemad
Italiensk Biksemad

Jeg har valgt at kalde den her opskrift for itailiensk Biksemad, dels fordi der er flere ting i men også fordi man kan komme det i man har lyst til, denne ret rækker til 2 personer og den er fryseegnet.

Man kan med stor fordel undlade at tilsætte kød af nogen art og så er det en vegetar ret, da jeg bruger ost som pynt, kan den ikke i min optik ikke være vegansk. Osten er endvidere med til at fremhæve smagen af de friske grøntsager.

Men jeg har valgt ikke at sætte den ind under vegetar opskrifter eftersom jeg har kød i denne portion, men den er super god og meget simpel at lave.

  • torsdag, 12. august 2021
  • 126
  • Kategori Pasta
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 300 g Store tomater (2 store), 100 g Squash , 2 stk Chili (styrke 4), 1 fed Hvidløg, 150 g Løg, 1 spsk Tørret oregano, 100 g Parmesan ost, 250 g Fusilli Fuldkornspasta, 2 spsk Groft Salt, 3 L Vand
Juleboller
Juleboller
Ingen jul uden juleboller af den gode gammeldags slags, som er lavet på en god gærdej, her har jeg brugt min opskrift på Hvedeknopper og er blevet spækket med rosiner, syltet appelsinskal, frisk revet appelsinskal, sukat og ikke at forglemme cocktailbær.
 
Det er første gang jeg selv har bagt dem her, så jeg er spændt på hvordan de er blevet, men alene duften af dem her efter endt bagning er vidunderlig.
Så jo de skal nok være blevet gode, men meget luftige er de ihvert fald.
  • lørdag, 30. november 2019
  • 925
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 100 g Gær, 6 dl Vand, 2 tsk Salt, 5 tsk Kardemonde, 3 spsk Sukker, 2 stk Æg, 1200 g Manitoba (eller anden hvedemel med højt protein), 1 stk Fint revet skal af appelsin, 100 g Cocktailbær, 100 g Kandiseret appelsinskal, 100 g sukat, 100 g rosiner
Juleboller med bage enzymer
Juleboller med bage enzymer
Ingen jul uden juleboller af den gode gammeldags slags, som er lavet på en god gærdej, her har jeg brugt min opskrift på Hvedeknopper og er blevet spækket med rosiner, syltet appelsinskal, frisk revet appelsinskal, sukat og ikke at forglemme cocktailbær.
Det er første gang jeg selv har bagt dem her, så jeg er spændt på hvordan de er blevet, men alene duften af dem her efter endt bagning er vidunderlig.
Så jo de skal nok være blevet gode, men meget luftige er de ihvert fald.
  • lørdag, 30. november 2019
  • 909
  • Kategori Bagværk
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 35 g Tørgær , 30 g Bageenzym, 2 tsk Salt, 6 tsk Kardemonde, 3 spsk Sukker, 1200 g Manitoba (eller anden hvedemel med højt protein), 100 g Cocktailbær, 100 g sukat, 100 g Kandiseret appelsinskal, 2 stk Æg, 6 dl Vand
Fremhævet
Karamel æblesmør
Karamel æblesmør

Æbelsmør uden smør, lyder det skørt? både og - men fordelen her er at det ikke indeholder fedt af nogen art. Men hvad er det så - det er æblemos der koges ind så den bliver tyk, i mit førsteforsøg brændte den på, dvs. det var sukkeret der brændte på - men det gør intet for det smager bare skønt.

Hvor jeg har jeg fået ideen fra, det har jeg set hos syltedronningen, hun har lært at lave den af en i Sverige, Karamel Æblesmør stammer et sted fra mellem USA og England. Så har jeg kortet det ned i korte træk.

Hvorfor jeg har lavet det, for at finde på noget nyt og meget anderledes, og så er det sådan at jeg slapper af når jeg står enten og bager eller laver noget helt andet i mit køkken. Jeg ved godt at det kan lyde ynderligt i nogens øjne, men det er nu sådan jeg har det med min krop. Og så er det jo sådan at jeg gerne vil give væk af min erfaring, og inden længe kommer der æbler mange steder når de modnes her i sensommeren og til efteråret.

Bortset fra det så syndes jeg opskriften er super nem, for æblerne skal ikke skrælles. Har du mod på at fortsætte. 

Hey hey hey - Karamel Æblesmøret kan bruges alle de steder hvor du normalt bruger smør, og egner sig særdeles godt som nyt smør under en skive ost, mums siger jeg bare.

  • mandag, 9. august 2021
  • 231
  • Kategori Syltning
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 1500 g Æbler, 150 g Sukker, 250 g Vand, 0.5 tsk Salt
Fremhævet
kardemommesnurrer
kardemommesnurrer

Jeg kan godt og mon ikke også at du kan li kanelsnegle, og så er det at det her er fætteren til kanelsnegle,  intet mindre end som Kardemommesnurrer, det kunne såmænd også havde være kanelsnurrere eller hvad med nutellasnurre, kært barn har mange navne, nå men det er dett så ikke i dag, i dag er det Kardemommesnurrer og jeg er helt tosset med Kardemomme det er krydderi der minder om mange ting på en gang. Ja ret skal være ret, jeg kan ikke stå og røre med en gryde ske så jeg brugte min køkkenmaskine i stedet for, det er trodsalt nemmere for mig end som at stå og slås med en grydeske og skulle komme melet og smørret i lidt efter lidt. Nå men en anden ting, jeg havde ikke lige noget mælk så jeg har brugt vand og piskefløde i stedet for...

  • fredag, 30. juli 2021
  • 173
  • Kategori Kager
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 200 g Smør, 2.5 dl Mælk, 12 g Tørgær, 2 spsk Sukker, 2 stk Æg (M/L), 1 tsk Salt, 1 tsk Kardemomme, 600 g Hvedemel, 0.5 stk Revet skal af citron, 150 g Smør, 150 g Sukker, 2 tsk Vaniljesukker, 1 spsk Kardemomme, 1 stk Æg, evt. glasur til pynt, men absolut ikke nødvendigt
Knækbrød med nødder
Knækbrød med nødder

Rundt om på internettet findes der et hav af opskrifter på knækbrød. Mange af dem kan virke noget ”tørre” i konsistensen og det så samler sig til en kugle i munden der end ikke er til at få ned. Ok jeg ved det godt at knækbrød er tørre, men der skal nu være forskel på købe og hjemmebagt knækbrød. Her er en god opskrift, som jeg håber du kommer til at elske, den tager ikke lang tid at lave, og så håber jeg at både dine gæster og børn vil spise til der ikke er flere. Jeg ved bare at jeg skal have en lås på min beholder!

  • tirsdag, 7. januar 2020
  • 927
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 1 dl græskarkerner, 1 dl solsikkekerner, 1 dl chiafrø, 1 dl havregryn, 1 dl pekannødder (eller anden nød), 1 dl majsmel, 2.5 dl Ølandshvedemel , 1 tsk bagepulver, 2 tsk salt, 1 dl olie, 2 dl vand
Save
Cookies user prefences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline