Open menu
Kogning af tørrede bønner
Kogning af tørrede bønner
Det er nemt at gå ud og købe en dåse færdig kogte bønner til sin Chili Con Carne, men så er det også langt svære at sætte sit personlige præg på sin endelige ret.
 
Bønner og kikærter er sunde, billige og lækre og det gælder især hvis man gør sig den umage at koge dem på den rigtige måde.Her får du de et godt tip for kogning af bønner og kikærter.
 
Husk endelig at suppler med oplysningerne på din emballage, fordi det vil give dig en ca. tid for hvor længe dine bønner eller kikærter skal koge. 
 
De fleste større bønner og kikærter siger man 45-60 minutter efter 10-12 timers iblødsætning. Den nøjagtige kogetid afhænger dog af alderen på dine bønner. Og hvor længe de har stået til udblødning. Mine har stået i blød i 24 timer.
 
Hvor har jeg så opskriften fra:
 
Jeg har selv tilføjet mine personlige ønsker og behov, så det bliver min personlige med mine ønsker og behov.
  • tirsdag, 9. februar 2021
  • 626
  • Kategori Ris / Bulgur / Kerner / Bønner
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 300 g Tørrede bønner eller kikærter, 1 stk Lille løg, 2 fed Hvidløg, 1 stk Laurbærblad , 1 tsk Tørret timian , 2 stk Chili (styrke 5), Olivenolie, Salt
Fremhævet
Kogte basmatiris
Kogte basmatiris

Der findes et hav af muligheder på at koge ris, den her metode har nu garanteret mig løse basmatiris ikke mindre end 5 gange, senest den 23. august 2021 - jeg skulle have gæster dvs. en god veninde jeg har. De ris jeg her koger på denne metode er sikker.

Bruger du Jasmin eller Basmati ris anbefaler jeg at du vasker dine ris under rindende vand, gerne håndvarmt og indtil vandet er klart, dette gøres nemmest i en sigte eller si. Der sidder en del støv på ris når det er Jasmin og Basmati, og skylles det ikke af vil de klumpe sammen under kogningen. Når du er færdig med at skylle dine ris skal de sættes i blød de skal stå mindst i 20 minutter men gerne i 40 minutter - det gør kogningen nemmere.

  • tirsdag, 24. august 2021
  • 279
  • Kategori Ris / Bulgur / Kerner / Bønner
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 450 g Ris (Jasmin eller Basmati), 1000 g Vand, 1 spsk salt, 2 spsk olivenolie, 2 tsk Citronsaft
Kransekagekonfekt
Kransekagekonfekt

Vidste du at kransekage og kransekage konfekt er en Dansk opfindelse? Læs mere lege her under.


En kransekage er en kage, der består af marcipan, sukker og æggehvider.

I Danmark har vi tradition for at nyde et stykke kransekage nytårsaften, hvor den serveres ved årsskiftet kl. 00:00 med et glas bobler, mens der synges ’Vær velkommen, Herrens år’.

Kransekagen associeres derfor ofte med fest, farver og fyrværkeri nytårsaften, men vi nyder den også til andre festlige begivenheder som fx bryllup og konfirmation.

Kransekagen kan serveres i små mundrette bidder, eller den kan bygges op i lag af mindre og mindre kransekageringe, indtil den former et flot kransekagetårn. Dertil pyntes den flot med glasur, flag, glimmer, stjernekastere eller andet festlig pynt. På toppen placeres ofte en festlig figur alt efter begivenheden: En baby til et barnedåb, en studenterhue til konfirmation eller et flot brudepar til et bryllup.

Der hersker ingen tvivl om, at kransekagen er et fast element, når vi skal fejre en glædelig begivenhed i Danmark og for på Odense Marcipan, har kransekagen en særlig plads i deres marcipanelskende hjerter.

Kilde: https://www.odense-marcipan.dk/temaer/kransekage


Nytårsaften og Kransekage hører sig til, og de små fine kransekagetoppe er perfekte, hvis man blot lige har en lille rest marcipan – eller man planlægger den store bagedyst – og dermed helt perfekt til vores nytårsaften i år, hvor min mor og jeg holder en lille og enormt hyggelig nytårsaften. Alene sammen nu også oven på al den ulykke som vi har været ramt af gennem de sidste 4 år, senest mig der sidst i oktober 2020 blev ramt af et krampeanfald. Og derved fik ændret vores og ikke mindst mine super faste rutiner og planer med et kæmpe slag.

Jeg glæder mig! Helt vildt faktisk. Både til en stille, festlig og hyggelig aften med min mor og til et nyt år – jeg er klar på at tage godt afsked med 2020 og glæder mig virkelig meget til 2021, som jeg har intentioner om at fylde med rare oplevelser, nærvær, samvær og lige dele rolige stunder og gode projekter, som jeg glæder mig til at tage fat på.

  • søndag, 8. november 2020
  • 572
  • Kategori Kager
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 1300 g Marcipan (Odense ren rå), 250 g Æggehvider, 240 g Flormelis
Langtidshævet Foccacia med tomatfyld
Langtidshævet Foccacia med tomatfyld
Foccacia er et fladbrød i familie med Pizzaen. Her i en version med tomatsauce i bunden, med lidt revet cheddar ost og toppet med Spansk chorizo pølse og pyntet med Basilikumpesto.
  • tirsdag, 16. juli 2019
  • 914
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 50 g Gær, 5 dl Vand, 250 g Tipo 00, 250 g Hvedemel med fuldkorn, 1 spsk Sukker, 1 tsk Salt, 1 spsk Olie, 2 fed Hvidløg, 3 tsk Tørret oregano, 1 tsk Tørret timian, 5 dl Tomat pure, 1 tsk Salt, 1 stk Chili (efter egen smag og styrke)
Luksus brunsviger
Luksus brunsviger
 
En fynsk specialitet, som bare smelter på tungen. Husk, at brunsviger skal spises helt friskbagt – faktisk inden for de første 5–6 timer – da den hurtigt bliver tør.
 
Kender jeg kagen ret, bliver det ikke noget problem.
  • lørdag, 17. august 2019
  • 1152
  • Kategori Kager
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 15 g Tørgær, 20 g Bageenzym Optimax (Kan udelades), 10 g Salt, 100 g Sukker, 900 g Hvedemel, 5 dl Vand, 2 stk Æg, 100 g Raps olie, 100 g marcipan (kan udelades), 250 g smør, 250 g brun farin, 0.5 dl mørk sirup (lys sirup kan godt bruges), 1 dl brød rasp
Maltsirup til brød
Maltsirup til brød
Jeg har længe gået og leget med tanken om at farve, noget af det brød jeg går og bager, og jeg har længe gået og tænkt på at bage en art rundstykker som jeg fik for mange år siden fra den lokale bager der blev kaldt rugboller, og så er der lige rugfler som man kan købe ude i butikkerne på frost.
 
Malt sirup er god til brød, det giver blandt andet farve men også en anden slags smag. Det kan godt købes færdigt men du kan også selv lave det med kun 2 ingredienser i så det er ret nemt, samtidigt med at du selv kan lave det så er den hjemmelavet version også en hel del billigere, men hvis du ikke selv gider og stå at lave det, så kan du købe det færdigt lavet.
 
Så nu er det langt om længe blevet tid til at prøve at lave sirupen selv. Det er egentlig en meget enkel proces det eneste du skal bruge, er en mørk øl og brun farin. Der er ingen grund til at købe en dyr mørk øl, jeg snuppede, en som var på tilbud i Rema1000 til 10 kr for 1/2 liter.
 
  • søndag, 22. november 2020
  • 1894
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sæsoner Alle
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 500 g Brun Farin, 5 dl Mørk øl (Jeg brugte en Dunkel Erdinger)
Mexicansk citron kylling
Mexicansk citron kylling
Lørdagskyllingen var populær og nem. I midten af 00'erne var det slut med bakken med de færdigudskårede kyllingestykker, men du kan nemt lave lørdagskylling selv. Jeg vil faktisk mene at min Mexicanske citron kylling slår den på mange måde. Det bliver mørt og lækkert.
  • mandag, 8. februar 2021
  • 337
  • Kategori Kylling
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 700 g Kyllingeunderlår, 2 stk citron, 800 g Kyllingoverlår, 2 tsk Chilipulver, 2 tsk Spidskommen, 2 tsk Sort Peber, 2 tsk Hvidløgspulver, 2 tsk salt
Fremhævet
Mørbradgryde
Mørbradgryde

Mørbradgryde eller paprikagryde - kært barn har mange navne siger man ofte, nå men i min mørbradgryde er der ikke bacon i. Af den grund at jeg syndes at retten nemt kan blive for salt eller for fed af røgsmagen, men derimod bruger jeg røget paprika som giver en god fyldt røget Paprika smag, lige netop den som jeg foretrækker, og skulle det være at man skulle lave retten til personer som er vegetarer, så er den forsat gangbar at bruge, man skal blot ikke bruge kød. Eller man kan erstatte de gængse wienerpølser med kyllingepølser og erstatte svinemørbrad med kyllingebryst.

Alt i alt så er her en ret som i mine øjne er ekstrem lækker.

Jeg valgte at kryddere svinemørbrad med 2 slags paprika herunder blandt andet Røget Paprika og Edelsuss Paprika - jeg lagde skiver af mørbrad med en tykkelse på ca. 4 mm i en pose hvor jeg tog 1 spsk. af hver slags paprika og en god skvat friskkværnet peber ca. 1 teskefuld. Dette stod og trak i ca. 3 timer. Men mere om det længere nede i selve opskriften og vejledningen.

  • tirsdag, 24. august 2021
  • 186
  • Kategori Svinekød
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 300 g Løg (ca. 4 stk mellemstore løg), 1000 g Svinemørbrad, 500 g Winerpølser, 400 g Champignon , 1 ds Tomat koncentrat (stor dåse), 1 ds Hakkede tomater, 1 L Vand, 2.5 dl Piskefløde, 3 spsk Majsstivelse, 2 terning Oksebouillon , 50 g gulerod, 50 g æble, 100 g Fint skåret spidskål
Fremhævet
Okse Focaccia boller
Okse Focaccia boller
Corona ramt - det er ikke let med den Corona, slet ikke som mig, jeg har det bedst med fasterutiner.
Hvad gør man så for at komme op på toppen, jeg har jo i forvejen en opskrift på Foccacia boller, den er så godt nok langtidshævet, men jeg måtte kaste mig ud i et nyt projekt, bare for at få tiden til at gå med noget andet. Så her er den så en helt anderledes opskrift på Foccacia boller.
Forøvrigt så syndes jeg at Foccacia bollerne, har det med at blive lidt af en vane at have i fryseren, de er nemme og er en god løsning frem for en Pizza.
 
En stor tak skal lyde til https://www.louiogbearnaisen.dk/ for inspiration til denne opskrift.
  • lørdag, 16. maj 2020
  • 1690
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 200 g Fuldkornsmel, 800 g Tipo 00, 30 g Tørgær (eller 75 g alm gær), 30 g Bageenzymer (Kan udelades), 2 spsk Salt, 2 spsk Sukker, 6 dl Vand, 2 spsk Olivenolie, 300 g Revet cheddar (rød), 250 g Løg i skiver, 200 g Knoldselleri (groft revet), 250 g Gulerødder (groft revet), 4 fed Hvidløg, 3 stk Chili (styrke 5), 1 kg Hakket oksekød 8-12%, 3 ds Hakkede tomater, 1 pk Tomatpassata, 2 ds stor Tomat koncentrat, 1 spsk Olivenolie, 1 dl Oregano, 1 spsk Salt (efter behov), 2 tsk Frisk kværnet sort peber
Ovntørrede og henkogte tomater
Ovntørrede og henkogte tomater
Jeg er sindsyg vild med de her tomater, de emmer om sommer og sol, selvom jeg tørre dem i ovnen. De kan laves på utallige måder men jeg har fundet en nem og ligetil løsning som jeg kan bruge. Til trods for de funktionsnedsættelser jeg nu engang har.
 
De er måske en lille smule mere seje end dem du køber færdige i supermarkedet, men der er jo også en charme i at kunne lave det selv.
 
Jeg bruger ikke eddike eller sukker i den her opskrift, men en god Olivenolie dog købt i LIDL, og så en god salt fra Middelhavet. Helt friskkværnet, og så fiske krydderurter fra min mors have her bruger jeg oregano og timian, som jeg ribber for stilke, og så har jeg en hel knold hvidløg som jeg lige renser også for at se om de er gode.
 
Tomaterne når de er færdige og har stået nogle dage i glas, bruger jeg i salater eller andet gerne sammen med både oliven og feta, mums det er bare så lækkert, og på den måde kan man gemme sommeren til vinter med den sødme tomaterne indeholder, jeg har brugt købe cherrytomater fra Fyn jeg går så vidt som muligt altid efter Danske Tomater til det her. Er det nu vi skal komme til opskriften?
 
Passer til alle former for både fisk og kød, eller som lækkert tilbehør i en grøn salat.
  • søndag, 21. juni 2020
  • 413
  • Kategori Vegetar / Vegansk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 1 kg Cherry Tomater, 10 Fed Hvidløg, 6 Stilke Oregano, 6 Stilke Timian, 1 dl Olivenolie, Salt efter smag, Olivenolie efter behov til at dække tomaterne i glasene
Save
Cookies user prefences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline