Open menu
Fremhævet
Piccalilli - Pickles
Piccalilli - Pickles

 Efterår, er tid til syltning og varme retter.
Her får du opskriften på den lækreste hjemmelavede pickles. Som jeg husker den fra hele min barndom og ungdom og ja som ung voksen. Det skal nævnes at mine forældre og jeg ikke har lavet den i de seneste mange år, det er mindst 25 år siden vi sidst har lavet den og nu giver jeg mig i kast med kunsten at lave en god lækker pickles eller Piccalilli.
(Som man jo netop kan lave året rundt – du behøver ikke at vente til efteråret).

Pickles er grøntsager i mindre stykker, syltet i en krydret eddikelage, og bruges som tilbehør i det salte køkken.
Denne udgave er en senneps-pickles, med sennep, karry og gurkemeje – en piccalilli, som den kaldes på engelsk.
Bagtanken er, at disse pickles skal være basis for hjemmelavet remoulade. Jeg husker at den mine forældre og ja min mormor hakkede den i kødhakkeren, på den mellem grove / fine skive.

Pickles er en super måde at få brugt resterne i grøntsagsskuffen på, her kan du få brugt stokken fra broccolien, det sidste af blomkålen, rodfrugtresterne eller…

I denne opskrift bruges gulerødder, blomkål, løg (zittauerløg - de alm. guleløg), drugeagurker og perleløg.
jeg har snydt lidt og købt drugeagurker på glas det er så nemt og man slipper for at stå og skulle salt og kogte dem først.

Du kan sagtens bruge andre grøntsager f.eks. blomkål, grønne bønner, grøn peber, squash, grønne tomater, hvidkål, pastinak, persillerod, ærter… du kan bruge det du lige har lyst til, dog ikke frugter. I den remulade som du ofte går ned og køber i supermarkedet, består for det meste af hvidkål og så stort set ikke andet, det er en billige måde.

Brug de grøntsagsrester, du lige har i grøntsagsskuffen eller på køkkenbordet, som du ikke har lyst til at bruge i en salat, men gerne vil have brugt, så de ikke bliver dårlige og ryger i skraldespanden. Men eftersom jeg ikke er den store tilhænger af rødpeber og jeg også syndes at rødpeber ikke høre hjemme i en remoulade så er der hverken gul-, grøn- eller rødpeber i denne opskrift kun læige her i denne tekst.

  • tirsdag, 14. september 2021
  • 696
  • Kategori Vegetar / Vegansk
  • køkken type Latin
  • Sæsoner Alle
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 2 kg Gulerødder, 2 kg Blomkål, 600 g Løg, 800 g Drue agurk (på glas), 380 g Perleløg (På glas), 2500 g Lager eddike, 1000 g Sukker, 30 g Sennepspulver (Colemans), 20 g Gurkemeje, 20 g Østindisk karry (mild smag), 6 g Spidskommen, 6 g Korriander, 40 g Gule sennepsfrø, 250 g Majsstivelse, 2 dl Eddike lage
Pitabrød
Pitabrød

Der skal ikke meget til at gøre en inspiration kedelig, med de Pitabrød man køber ude i butikkerne, de smager sjældent godt, fordi det er nemt at smage at de er masse produceret.

Så her den anden dag fik jeg stor lyst til at kaste mig ud i at bage mit eget brød, og det er så det jeg har gjort her, jeg håber at du kan li min opskrift.

Lige lidt ekstra bonus, den er laktose fri.

Men hverken fri for gluten eller æg, der er meget gluten i de her Pitabrød.

  • tirsdag, 16. juli 2019
  • 1025
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 3 dl Vand, 50 g Gør, 1 stk Øg, 350 g Hvedemel med fuldkorn, 150 g Tipo 00, 1 tsk Salt, 1 spsk Sukker, 50 g Rapsolie
Pizza sauce
Pizza sauce

Dette er den klassiske italienske grundsauce til pizzaer. Skal simre en times tid, men den gode smag er ventetiden værd.

Jeg har desværre ikke noget billede af sovsen på nuværende tidspunkt, men det kommer næste gang jeg laver denne sauce.

  • lørdag, 17. august 2019
  • 734
  • Kategori Pizza
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 2 ds hakkede tomater, 1 pk tomatpure, 1 stor ds tomat koncentrat, 2 fed hvidløg, 1 stk stort løg, 2 spsk oliven olie, 2 tsk oregano, salt, peber, 2 tsk sukker (efter smag), 1 tsk chili (efter smag)
Fremhævet
Pølsebrød grove
Pølsebrød grove

Der skal ikke meget til at gøre en inspiration kedelig, med de meget kedelige hvide Pølsebrød man kan køber ude i butikkerne, de smager sjældent godt, fordi det er nemt at smage, at de er masse produceret.

Så her den anden dag fik jeg stor lyst til at kaste mig ud i at bage mit eget brød, og det er så det jeg har gjort her, jeg håber at du kan li min opskrift.

Lige lidt ekstra bonus, den er laktose fri.

Men hverken fri for gluten eller æg, der er meget gluten i de her Pølsebrød.

  • søndag, 17. maj 2020
  • 103
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 30 g Tørgær, 20 g Bageenzym, 30 g Sukker, 15 g Salt, 800 g Manitoba , 600 g Koldt vand, 2 stk Æg, 200 g Fuldkornsmel
Ree's Æblekage
Ree's Æblekage
En nem og hurtig æblekage som min mormor fik for mange år siden, den har derfor betydning for mig og familien.
  • lørdag, 17. august 2019
  • 776
  • Kategori Kager
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 200 g mel, 200 g sukker, 100 g smør (lurpak), 1 stk æg, 1 tsk bagepulver, 4 stk æbler
Rug stykker
Rug stykker

Jeg har drømt om at bage grove eller rug Ciabatta stykker med store huller i brødet, på samme måde, som med de andre Ciabatta stykker som jeg har haft lave, du finder min orginale Ciabatta opskrift her. Men jeg må desværre indrømme, at det ikke kan lade sig gøre, så nej det kan man ikke, men omvendt så har jeg forsøgt. Men bortset fra det så er der en god smag i dem her, men hullerne udeblev.

I opskriften er bruger jeg kun 2 forskellige slags mel, rugmel og Tipo 00 mest af alt, fordi jeg bare lige skulle afprøve min opskrift. Men alt i alt 1000 g mel. For det meste bruger jeg mel fra Valsemøllen men det er nu mere fordi jeg går op i en god kvalitet, men melet fra Rema1000 er nu heller ikke at kimse af, det er faktisk en god kvalitets mel, der ligger i samme prisklasse som det fra Valsemøllen. I den her opskrift har jeg brugt rugmel fra Valsemøllen og Tipo 00 fra Rema1000.

  • tirsdag, 3. august 2021
  • 413
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 16 g Bageenzymer, 200 g Rugmel, 800 g Tipo 00 (hvedemel), 3 g Tørgær (Rødgær), 20 g Fint salt, 600 g Vand
Rugbrød med mange kerner
Rugbrød med mange kerner
Hjemmebagt rugbrød, selvfølgelig med surdej, det tager naturligvis sin tid, men belønningen er stor, for smagen og duften er uforlignelig.
 
Rugbrød smager godt, synes mange. Det siges ovenikøbet, at der er danskere, der pakker rugbrød med i kufferten, når de skal ud at rejse. De kan simpelthen ikke undvære det. Og måske er det slet ikke noget nyt. Vikingerne havde sandsynligvis også rugbrød med i bådene, da de invaderede England omkring første årtusindskifte.
 
Uden at vi måske tænker særlig meget over det, så spiller rugbrød en vis rolle i danskernes selvforståelse. Mange vil uden tøven hævde, at smørrebrødet er noget særegent dansk, ligesom skoletidens madpakker med leverpostejssmurte rugbrødsmadder og salami for de fleste vist er noget lidt specielt. Det er nok også et særkende for danskerne, at vi er hurtige til at få rugbrød på bordet til både jule- og påskefrokosterne, ja vi kan vel dårligt forestille os dem uden! Så jo, det er nok ikke helt ved siden af, når vi tænker på det danske rugbrød som noget der adskiller sig fra brødkulturen i andre lande.
Opskrifen giver 2 til 3 rugbrød. 
 
  • onsdag, 29. april 2020
  • 831
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 200 g Skårende rugkerner, 100 g Solsikkekerner, 25 g Chiafrø, 100 g Græskarkerner, 300 g Vand, 200 g Surdej (find opskriften i beskrivelsen), 10 g Gær, 300 g Manitoba eller anden hvedemel, 450 g Rugmel, 400 g Vand, 20 g Salt, 2 spsk Honning
Fremhævet
Rustik råstegt biksemad
Rustik råstegt biksemad

Rustik råstegt biksemad her på siden er nødvendigvi ikke som den rigtige biskesemad, men jeg har her valgt at fortolke den i en ny version, jeg har valgt at bibeholde bå bacon og løg, men så adskiller den sig også ved at jeg har valgt bruge rå kartofler og gulerødder, og selvfølig løg og noget kød, her i dag har jeg brugt bacon mix.

 

Oprindeligt er biksemad, stykker af kogt kartoffel som blandes med stegte løg og kødstykker og steges på en varm pande. Retten serveres ofte med spejlæg og/eller syltede rødbeder og gerne med HP-sauce, worcestershire sauce (engelsk sauce) og/eller ketchup til, samt ofte med rugbrød ved siden af. Retten kan også serveres med bearnaisesauce.

Retten er oprindelig en måde at anvende rester fra tidligere måltider.

Biksemad er oprindeligt et sømandsudtryk for plukkekød, hvorfor biksemad med stor sandsynlighed har nære relationer til det maritime køkken. Biksemad kan, så vidt vides, dateres tilbage til 1800-tallet.

Den svenske "pyttipanna" er den samme ret som biksemad.

  • onsdag, 22. september 2021
  • 191
  • Kategori Svinekød
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 300 g Baconmix (købt i Rema1000), 600 g Kartofler, 200 g Gulerødder, 200 g Zittauerløg (alm. guleløg), 4 spsk Raps Olie, Persille til pynt, 8 skiver Rødbeder, Worcestershire Sauce / Engelsk sauce, 4 skiver rugbrød
Salt karamel sirup
Salt karamel sirup
Jeg tror jeg kommer til at lave denne lækre karamel sauce tit, den sidder for at sige det mildt lige i skabet. Den er forholdsvis nem at lave.
 
Man kan jo tilføje lige de smags variationer som man nu måtte ønske sig, jeg tro at jeg selv vil prøve kræfter med andre smags toner.
 
Men jeg forestiller mig en variation med evt. kanel, eller måske friskrevet appelsinskal, eller andre variationer.
  • søndag, 17. november 2019
  • 1339
  • Kategori Saucer
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 400 g Sukker, 1 ds Kondenseret mælk, 3 dl Vand, 1 tsk Vanilje , 0.5 tsk Salt
Sigrid's frikadeller
Sigrid's frikadeller
Sigrid var min mormor, den her opskrift har sit udspring fra min mormor, min mormor brugte Allehånde og Nelliker i sine frikadeller, jeg bruger vand istedet for mælk, da jeg syndes at mælken gør frikadellerne tunge. 
  • søndag, 18. august 2019
  • 1305
  • Kategori Svinekød
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 500 g Hakket svinekød 8-12%, 1 tsk salt, 1 stk æg, 1 stk løg, 3 spsk havregryn, 1 tsk peber, 0.5 tsk allehånde, 0.5 tsk nelliker
Save
Cookies user prefences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline