Open menu
Fremhævet
Sort Oliventapenade
Sort Oliventapenade

Opskriften er hverken sponsoreret eller på anden måde støttet af de nævnte butikker.

Oliventapenade smager pragtfuldt som dip til grillede grøntsager, kød eller dryppet ud over salater. Eller som et frisk pust til tunfisk, feta ost ja selv til det kogte æg.

Jeg elsker smør, mayonaise og creme fraiche — det gør jeg altså, det skal der ikke herske nogen tvivl om, når det er sagt og skrevet, så passer de 3 ting nu heller ikke til alt. Og måske har man lyst til at prøve noget helt andet end det sædvanlige.

 

  • torsdag, 17. juni 2021
  • 149
  • Kategori Tilbehør
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 240 g Stenfri Sorte Oliven, 4 fed Hvidløg (store), 30 g Kapers (de små), 25 g Ansjoser, 2 dl Olivenolie, 1 spsk Middelhavssalt , Sort peber
Spicy Focaccia boller
Spicy Focaccia boller
Ferie ramt - det er ikke let at have ferie, slet ikke som mig, jeg har det bedst med fasterutiner.
Hvad gør man så for at være på toppen, jeg har jo i forvejen en opskrift på Foccacia bolle, den er så godt nok langtidshævet, men jeg måtte kaste mig ud i et nyt projekt, bare for at få tiden til at gå med noget andet. Så her er den så en helt anderledes opskrift på Foccacia boller.
I den her variant har jeg valgt at have både hvidløg og timian i selve dejen, men man kan jo lave den helt som man har lyst til. Så det kan udelades.
Forøvrigt så syndes jeg at Foccacia bollerne, har det med at blive lidt af en vane at have i fryseren, de er nemme og er en god løsning frem for en Pizza.
 
En stor tak skal lyde til https://www.louiogbearnaisen.dk/ for inspiration til denne opskrift.
  • fredag, 1. maj 2020
  • 575
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 75 g Gær, 6 dl Vand, 2 spsk Salt, 2 spsk Sukker, 2 spsk Olivenolie, 800 g Tipo 00, 200 g Fuldkornsmel, 20 g Bageenzymer (Kan udelades), 450 g Kyllingbryst, 200 g Bacon, 300 g Revet cheddar (rød), 1 ds Hakkede tomater, 1 ds stor Tomat koncentrat, 1 spsk Olivenolie, 1 spsk Spidskommen, 1 tsk Chili, 3 fed Hvidløg
Surdej "Maude"
Surdej "Maude"

Vil du lære at mestre teknikken på surdej og bage brød, boller eller rugbrød med et helt personligt præg?
Brødet får en let syrlig smag, masser af saftighed og god elastisk krumme.

Surdej er helt simpelt en blanding af mel og vand, der har fået lov at stå. Blandingen kan bruges som en erstatning for gær i din dej. Brød og bagværk bagt med surdej giver det færdigbagte brød, et resultat med en let syrlighed i smagen og en god elastisk krumme. For at lave din egen surdej skal du kun bruge vand og mel samt en god portion tålmodighed. Følg og prøv opskriften nedenfor. Det er faktisk ikke så svært som det lyder.

Det tager noget tid – cirka 6 dage – at starte en ny surdej op. Men det er helt sikkert ventetiden værd. Du skal starte med at blande rug, -hvedemel og vand og fodre 5 til 6 dage, før du har en surdej, der er livlig nok til at bage med.

  • onsdag, 29. april 2020
  • 362
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 50 g Vand, 25 g Hvedemel, 25 g Rugmel, 50 g Surdej, 75 g Vand, 25 g Hvedemel, 50 g Rugmel
Fremhævet
Sydasiatisk karrygryde med oksekød
Sydasiatisk karrygryde med oksekød

Sydasiatisk karrygryde med oksekød - oversat til dansk så er det "oksekød i karry tomat chili og kanel" Og ja det kalder jeg denne ret, navnet er taget ud lige i luften. Hvorfor ikke selv finde på nye spændende navne og takket være Google translate kunne jeg her få hjælp, jeg er gået efter et sydasiasisk præget navn, nærmere sagt sproget Hindi - og ja så har du nok gættet noget indisk.

De krydrede indiske retter sætter kulør på hverdagen og smager helt fantastisk. En af de mere klassiske retter her hos min mor og jeg er boller i karry, måske ikke lige en direkte indisk spise, men karry henleder da tanke on at spise indisk.

Så med andre ord, det indiske køkken giver smagsløgene en rejse til varmere himmelstrøg, hvor krydderierne dufter, og der aldrig mangler sauce. Indiske retter serveres ofte med kogte basmatiris og lune hjemmebagte naanbrød.

  • tirsdag, 5. oktober 2021
  • 92
  • Kategori Oksekød
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 2 dl Soyasauce, 1 dl Fiskesauce, 1 tsk Chili pulver, 1 tsk Stødt Gurkemeje, 1 tsk Stødt Ingefær, 1 tsk Spidskommen, 1 tsk Kanel, 1 tsk Hvidløgs pulver , 0.5 tsk Løg pulver, 2 tsk Bombay Karry, 300 g Tykstegsbøffer, 500 g Thai blanding (Rema1000), 200 g Zittauerløg, 1 portion Marinade, 1 ds Hakkede tomater, 1 ds Tomatpasta, 1 ds Kokosmælk
Syrlig Sveskekompot til kager
Syrlig Sveskekompot til kager
Svesker er for det meste kun fremme på bordene ved jul, men måske man skal overveje at spise svesker hele året rundt. De små tørrede blommer har et højt indhold af antioxidanter og kostfibre, og er i begrænsede mængder et godt alternativt til slik.

Som variation til morgengrøden, og til dem med en sød tand, er denne sveskekompot ideel som topping. Eller som fyld i en fastelavnsbolle, eller i en pandekage - men den kan også gå i en lagkage. Du kan også lave en lækker trifli.
  • tirsdag, 2. februar 2021
  • 419
  • Kategori Desserter
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 600 g Svesker, 200 g Sukker, 2 stk Citroner, 250 g Vand
Fremhævet
Sød krydderlage
Sød krydderlage

En simpel syltelage er ofte det der er bedst, det er også det jeg har fundet frem til i denne som jeg skulle bruge til syltede rødbeder, den er simpel sammensat med krydderier som jeg gerne vil have det. Jeg har brugt laurbærblade, nelliker, sennepsfrø og hel hvidpeber. Og så har jeg brugt sukker, men det er jo ikke et krydderi.

Man kan bruge denne lage til mange ting såsom til syltede rødløg, agurkesalat, syltede rødbeder eller til andre grøntsager - lige til rødbeder egner den sig rigtigt godt - og måske skal jeg nævne at det er første gang i mit liv, jeg selv har syltet rødbeder, dog med lidt hjælp fra min mor til at skære dem i skiver.

Det at have en syltelage stående klar til brug gør sit til at det gør det nemt og hurtigt hvis man lige står og skal bruge en syltelage her og nu. 

I princippet kan man vælge alle de krydderier og kombinationer du lyster. Men jeg anbefaler at du holder dig til tre og højest fem forskellige. Du skal kunne smage forskellige ingredienser, uden at blive bombarderet med så mange at det hele roder lidt. Så hellere få men rigtigt afstemte krydderier.

Den klassiske krydder blanding til sur syltning er peber, gule sennepsfrø og laurbærblade.

  • søndag, 12. september 2021
  • 99
  • Kategori Syltning
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 2 L Lager eddikke, 800 g Sukker (melis), 1 spsk Gule sennepsfrø, 1 tsk Hel hvid peber , 10 stk Laurbærblade , 10 stk Krydder nelliker
Fremhævet
Tomat Snack Bites
Tomat Snack Bites

Har du smagt de der Tomat Lunch Bites som de sælger i LIDL? Det har jeg, jeg har tilmed længe gået og tænkt på selv at lave dem, så her får du opskriften og den er faktisk ret simpel at lave. Dem her er uden kød - det er de også i LIDL. De kan nemt fryses ned enten ubagte eller som bagte, men de kan blive bløde under optøningen, så jeg vil helt klart anbefae dig at fryse dem ned inden du bager dem.

Disse her Tomat Snack Bites er toppet med lækkerrød Cheddar, men alle slags skærefaste oste kan bruges.

Butterdej hæver meget op når det bages, og derfor der fyldet ikke ud af ret meget, men der er en ret intens smag i saucen som er fyldet. Jeg vil i nær fremtid afprøve andre former for fyld - lidt som de handies som man kunne købe i Bilka for en del år siden.

  • mandag, 27. september 2021
  • 83
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 30 g Smør, 3 spsk Hvedemel (strøget), 150 g Fløde, 150 g Sødmælk, 0.5 tsk Timian, 1 tsk Oregano, 0.5 tsk Løgpulver, 0.5 tsk Hvidløgspulver, 1 tsk Salt, 1 tsk Sukker, 2 pk Butterdej, 1 stk Helt æg, 75 g Revet Cheddar
Valnøddestykker med maltsirup
Valnøddestykker med maltsirup
Jeg har i lang tid haft stor lyst til at lave noget mørkt brød, nu har jeg fundet løsningen ved at bruge Maltsirup, ved at bruge Maltsirup så får man også tilføjet en virkelig god smag samtidig med at det giver noget farve til brødet.
Både min mor og min hjemmevejleder var ret imponeret af dette lækre brød, som jeg her har fået tryllet frem, og malt smagen overdøver absolut ikke den gode smag fra valnødderne og smagen fra rugmelet.
  • mandag, 23. november 2020
  • 617
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sæsoner Alle
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 750 g Manitoba, 300 g Rugmel, 10 g Salt, 20 g Optimax Bageenzymer, 20 g Tørgær (Jeg brugte Rødgær), 100 g Valnødder (Groft revet på råkostmaskine), 100 g Malt Sirup (se opskrift her på siden), 100 g Rapsolie, 150 g Mørkt øl (Jeg brugte en Dunkel Erdinger), 450 G Vand
Vandbakkelser
Vandbakkelser
Det er snart fastelavn, og ingen fastelavn uden fastelavnsboller.

Vandbakkelser er en skøn kage som kan fyldes med alverdens lækkerier, fx flødeskum, vaniljecreme, syltetøj, frugtmos osv. De bliver i høj grad anvendt som det hjemmelavede svar på bagerens flødeskums-fastelavnsbolle, men kan sagtens nydes året rundt! Vandbakkelser kan også bruges i det salte køkken.
  • mandag, 1. februar 2021
  • 349
  • Kategori Kager
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 150 g Smør, 150 g Mel, 300 g Vand, 2 tsk Sukker, 4 stk Hele æg
Fremhævet
Vaniljekranse m/sprøjtepose
Vaniljekranse m/sprøjtepose

 

Jeg har her i 2021 stor lyst til, at prøve mig frem med at bage vaniljekranse - og så tilmed prøve mig frem, med at lave dem med en sprøjtepose, mest af alt fordi jeg håber på at kunne gøre det nemt og elegang, men også fordi det er en lille fin ekstra lækker kage, her vil jeg så prøve at lave den med hele mandler som jeg så vil blende hvedemel.

Desværre er vaniljestænger vildt dyre, så med en førtidspension vil jeg nøjdes med at bruge en rigtig god kvalitets vaniljesukker, jeg har fundet en der er noget bedre end, den sædvanlige - jeg bruger den fra Hedebogård den kan du finde her.

Denne opskrift giver ca. 18 vaniljekranse. Men jeg har også svært ved det, pga. mit handicap / funktionsnedsættelse.

  • mandag, 8. november 2021
  • 272
  • Kategori Kager
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 75 g Hele mandler, 100 g Hvedemel, 150 g Hvedemel, 1 stk Æg (str. M/L), 200 g Smør, 180 g Sukker (evt. lyst rørsukker), 4 tsk Vaniljesukker
Save
Cookies user prefences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline