Open menu
Vegetar Focaccia boller
Vegetar Focaccia boller
Coronaen er atter over os - det er ikke let med den Corona, slet ikke som mig, jeg har det bedst med faste rutiner, og ikke alt for mange afbrydelser i det daglige mønster.
Hvad gør man så for at komme op på toppen, jeg har jo i forvejen en opskrift på Foccacia boller, den er så godt nok langtidshævet, men jeg måtte kaste mig ud i et nyt projekt, bare for at få tiden til at gå med noget andet. Så her er den så en helt anderledes opskrift på Foccacia boller. Her i sen sommeren 2020.
Forøvrigt så syndes jeg at Foccacia bollerne, har det med at blive lidt af en vane at have i fryseren, de er nemme og er en god løsning frem for en Pizza, som jo meget ofte blot er et stykke tyndt brød, her er der noget mere brød.
  • lørdag, 16. maj 2020
  • 490
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 200 g Fuldkornsmel, 800 g Tipo 00, 30 g Tørgær (eller 75 g alm. gær), 20 g Bageenzymer (Kan udelades), 2 spsk Salt, 2 spsk Sukker, 6 dl Vand, 2 spsk Olivenolie, 300 g Revet cheddar (rød), 1 spsk Olivenolie, 250 g Løg i skiver, 300 g Selleri, 300 g Gulerødder, 3 ds Hakkede tomater, 2 ds stor Tomat koncentrat, 4 fed Hvidløg, 3 stk Chili (styrke 5), 0.5 dl Oregano, 2 tsk Salt (efter behov), 2 tsk Frisk kværnet sort peber
Whiskysauce
Whiskysauce
Whiskysauce eller whiskysovs er en type sovs fra det britiske køkken, der indeholder whisky. Den er blevet populær over hele verden

De fleste kender “Jensens Whisky Sauce” og den smager sådan set ganske fint, men hvorfor ikke lave din egen whiskey sauce, som smager mindst ligeså godt.
 
Det kan min Whiskysauce fordi jeg ikke i første omgang tilsætter fløden.
 
Jeg har for første gang i denne opskrift tilsat en lille smule Gastrik, det har jeg valgt at gøre fordi Gastrik jo netop kan noget med smagen deraf som hverken kan fås med fløden eller med en klat smør.
 
Jeg har helt fravalgt, at bruge Rosmarin da jeg syndes, at det er en krydderurt der nemt kan overdøve med sin parfumeret sæbe smag, men derimod bruger jeg Timian i stedet for.
  • søndag, 17. november 2019
  • 772
  • Kategori Saucer
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 3 ds Tomat koncentrat (140 g), 2 pk Tomatpassata , 4 tsk Timian, 3 tsk Salt, 2 tsk Frisk kværnet peber, 1 spsk Okse bouillon (Oscar) , 1.5 dl Whisky, 4 spsk Gastrik
Fremhævet
Worcestershire Sauce (Engelsk sauce)
Worcestershire Sauce (Engelsk sauce)

Er du ligesom mig vild med engelsk sauce? der er mange forskellige smage i engelsksauce og det er det der giver den umami smags oplevelse som der er, men hvor stammer den fra, mange skriver at den ikke er engelsk, men tværtimod dansk, men den er altså ikke Dansk.

På den store Danske skriver de
Engelsk sauce, forskellige stærkt krydrede saucer udviklet i England i 1800-tallet af hjemvendte fra kolonierne. Hovedingredienserne er eddike, hvidløg, løg, Tamarindfrugt og krydderier, bl.a. peber og spansk peber. Worcestersauce er det første handels produkt af typen, produceret siden 1838. ( Kilde: Fakstorp, Jørgen: engelsk sauce i Den Store Danske på lex.dk. Hentet 21. august 2020 fra https://denstoredanske.lex.dk/engelsk_sauce)

Lea & Perrins - Den originale Worcestershire
Den slanke glasflaske med den sorte pikante væske og den karismatiske orange mærkat har haft sin faste plads i det britiske køkken i umindelige tider. Og i dag er den engelske sauce fra Worcester blevet et begreb verden over. I England kalder de den worcester sauce, udtales "wuster sauce" - mens vi andre kalder den "engelsk sauce". Mange har med mere eller mindre held forsøgt at efterligne den gennem tiden, men hvis det ikke er Lea & Perrins Worcestershire Sauce, så er det ikke den ægte og originale.

Bag om saucen
Og det er gennemgående for ingredienserne i saucen - at de er friske og de fineste af slagsen. Den præcise opskrift for saucen er kun kendt af få personer, men det er sluppet ud, at hovedingredienserne er vineddike, skalotteløg, hvidløg, Tamarind, ansjoser, salt, sukker og en række krydderier - men ingen kunstige farvestoffer, sødestoffer eller konserveringsmidler.

Den originale opskrift på Lea & Perrins originale Worcerstershire Sauce blev efter sigende hjembragt fra Østen af en britisk guvernør, som bad de to lokale apotekere John Lea og William Perrins lave en prøveproduktion. Men selvom Lea & Perrins fulgte opskriften nøje, var resultatet en grim skuffelse, og man afskrev opskriften som ubrugelig. Nogle år senere skulle der ryddes op, og man stødte igen på saucen, der var gemt væk på trætønder. Nu var smagen helt anderledes. Lagringen havde modnet saucen til en pikant og velsmagende kryddersauce, som hurtigt blev populær blandt apotekets kunder. Og siden 1837 er saucen blevet produceret efter den samme gamle opskrift på en lille fabrik i byen Worcester i Worcestershire. En lagrings tid på to år giver altså sammen med udsøgte ingredienser den originale krydrede sauce dén særlige smag, der kan pifte middagsretter op til både hverdag og fest. ( Kilde: https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/en-krydret-krabat-men-ganske-ufarlig-1194)

Nå men skal vi komme igang med opskriften?

PS: min opskrift her er meget tæt på at være som den originale L&P Worcestershire Sauce men ikke helt.

  • fredag, 21. august 2020
  • 7898
  • Kategori Saucer
  • køkken type Latin
  • Sæsoner Alle
  • Sværhedsgrad Meget svær
  • ingredienser: 5 dl Æble eddike, 4 fed Hvidløg, 120 g Hakket løg, 30 g Ansjosfiletter, 60 g Honning, 60 g Rørsukker eller Melasse, 60 g Tamarind pasta, 2 tsk Chili pulver, 1 tsk Stødt Nelliker
Save
Cookies user prefences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline