Open menu
Luksus brunsviger
Luksus brunsviger
 
En fynsk specialitet, som bare smelter på tungen. Husk, at brunsviger skal spises helt friskbagt – faktisk inden for de første 5–6 timer – da den hurtigt bliver tør.
 
Kender jeg kagen ret, bliver det ikke noget problem.
  • lørdag, 17. august 2019
  • 1152
  • Kategori Kager
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 15 g Tørgær, 20 g Bageenzym Optimax (Kan udelades), 10 g Salt, 100 g Sukker, 900 g Hvedemel, 5 dl Vand, 2 stk Æg, 100 g Raps olie, 100 g marcipan (kan udelades), 250 g smør, 250 g brun farin, 0.5 dl mørk sirup (lys sirup kan godt bruges), 1 dl brød rasp
Maltsirup til brød
Maltsirup til brød
Jeg har længe gået og leget med tanken om at farve, noget af det brød jeg går og bager, og jeg har længe gået og tænkt på at bage en art rundstykker som jeg fik for mange år siden fra den lokale bager der blev kaldt rugboller, og så er der lige rugfler som man kan købe ude i butikkerne på frost.
 
Malt sirup er god til brød, det giver blandt andet farve men også en anden slags smag. Det kan godt købes færdigt men du kan også selv lave det med kun 2 ingredienser i så det er ret nemt, samtidigt med at du selv kan lave det så er den hjemmelavet version også en hel del billigere, men hvis du ikke selv gider og stå at lave det, så kan du købe det færdigt lavet.
 
Så nu er det langt om længe blevet tid til at prøve at lave sirupen selv. Det er egentlig en meget enkel proces det eneste du skal bruge, er en mørk øl og brun farin. Der er ingen grund til at købe en dyr mørk øl, jeg snuppede, en som var på tilbud i Rema1000 til 10 kr for 1/2 liter.
 
  • søndag, 22. november 2020
  • 1894
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sæsoner Alle
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 500 g Brun Farin, 5 dl Mørk øl (Jeg brugte en Dunkel Erdinger)
Mexicansk citron kylling
Mexicansk citron kylling
Lørdagskyllingen var populær og nem. I midten af 00'erne var det slut med bakken med de færdigudskårede kyllingestykker, men du kan nemt lave lørdagskylling selv. Jeg vil faktisk mene at min Mexicanske citron kylling slår den på mange måde. Det bliver mørt og lækkert.
  • mandag, 8. februar 2021
  • 337
  • Kategori Kylling
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 700 g Kyllingeunderlår, 2 stk citron, 800 g Kyllingoverlår, 2 tsk Chilipulver, 2 tsk Spidskommen, 2 tsk Sort Peber, 2 tsk Hvidløgspulver, 2 tsk salt
Fremhævet
Mørbradgryde
Mørbradgryde

Mørbradgryde eller paprikagryde - kært barn har mange navne siger man ofte, nå men i min mørbradgryde er der ikke bacon i. Af den grund at jeg syndes at retten nemt kan blive for salt eller for fed af røgsmagen, men derimod bruger jeg røget paprika som giver en god fyldt røget Paprika smag, lige netop den som jeg foretrækker, og skulle det være at man skulle lave retten til personer som er vegetarer, så er den forsat gangbar at bruge, man skal blot ikke bruge kød. Eller man kan erstatte de gængse wienerpølser med kyllingepølser og erstatte svinemørbrad med kyllingebryst.

Alt i alt så er her en ret som i mine øjne er ekstrem lækker.

Jeg valgte at kryddere svinemørbrad med 2 slags paprika herunder blandt andet Røget Paprika og Edelsuss Paprika - jeg lagde skiver af mørbrad med en tykkelse på ca. 4 mm i en pose hvor jeg tog 1 spsk. af hver slags paprika og en god skvat friskkværnet peber ca. 1 teskefuld. Dette stod og trak i ca. 3 timer. Men mere om det længere nede i selve opskriften og vejledningen.

  • tirsdag, 24. august 2021
  • 186
  • Kategori Svinekød
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 300 g Løg (ca. 4 stk mellemstore løg), 1000 g Svinemørbrad, 500 g Winerpølser, 400 g Champignon , 1 ds Tomat koncentrat (stor dåse), 1 ds Hakkede tomater, 1 L Vand, 2.5 dl Piskefløde, 3 spsk Majsstivelse, 2 terning Oksebouillon , 50 g gulerod, 50 g æble, 100 g Fint skåret spidskål
Fremhævet
Okse Focaccia boller
Okse Focaccia boller
Corona ramt - det er ikke let med den Corona, slet ikke som mig, jeg har det bedst med fasterutiner.
Hvad gør man så for at komme op på toppen, jeg har jo i forvejen en opskrift på Foccacia boller, den er så godt nok langtidshævet, men jeg måtte kaste mig ud i et nyt projekt, bare for at få tiden til at gå med noget andet. Så her er den så en helt anderledes opskrift på Foccacia boller.
Forøvrigt så syndes jeg at Foccacia bollerne, har det med at blive lidt af en vane at have i fryseren, de er nemme og er en god løsning frem for en Pizza.
 
En stor tak skal lyde til https://www.louiogbearnaisen.dk/ for inspiration til denne opskrift.
  • lørdag, 16. maj 2020
  • 1690
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 200 g Fuldkornsmel, 800 g Tipo 00, 30 g Tørgær (eller 75 g alm gær), 30 g Bageenzymer (Kan udelades), 2 spsk Salt, 2 spsk Sukker, 6 dl Vand, 2 spsk Olivenolie, 300 g Revet cheddar (rød), 250 g Løg i skiver, 200 g Knoldselleri (groft revet), 250 g Gulerødder (groft revet), 4 fed Hvidløg, 3 stk Chili (styrke 5), 1 kg Hakket oksekød 8-12%, 3 ds Hakkede tomater, 1 pk Tomatpassata, 2 ds stor Tomat koncentrat, 1 spsk Olivenolie, 1 dl Oregano, 1 spsk Salt (efter behov), 2 tsk Frisk kværnet sort peber
Ovntørrede og henkogte tomater
Ovntørrede og henkogte tomater
Jeg er sindsyg vild med de her tomater, de emmer om sommer og sol, selvom jeg tørre dem i ovnen. De kan laves på utallige måder men jeg har fundet en nem og ligetil løsning som jeg kan bruge. Til trods for de funktionsnedsættelser jeg nu engang har.
 
De er måske en lille smule mere seje end dem du køber færdige i supermarkedet, men der er jo også en charme i at kunne lave det selv.
 
Jeg bruger ikke eddike eller sukker i den her opskrift, men en god Olivenolie dog købt i LIDL, og så en god salt fra Middelhavet. Helt friskkværnet, og så fiske krydderurter fra min mors have her bruger jeg oregano og timian, som jeg ribber for stilke, og så har jeg en hel knold hvidløg som jeg lige renser også for at se om de er gode.
 
Tomaterne når de er færdige og har stået nogle dage i glas, bruger jeg i salater eller andet gerne sammen med både oliven og feta, mums det er bare så lækkert, og på den måde kan man gemme sommeren til vinter med den sødme tomaterne indeholder, jeg har brugt købe cherrytomater fra Fyn jeg går så vidt som muligt altid efter Danske Tomater til det her. Er det nu vi skal komme til opskriften?
 
Passer til alle former for både fisk og kød, eller som lækkert tilbehør i en grøn salat.
  • søndag, 21. juni 2020
  • 413
  • Kategori Vegetar / Vegansk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 1 kg Cherry Tomater, 10 Fed Hvidløg, 6 Stilke Oregano, 6 Stilke Timian, 1 dl Olivenolie, Salt efter smag, Olivenolie efter behov til at dække tomaterne i glasene
Fremhævet
Piccalilli - Pickles
Piccalilli - Pickles

 Efterår, er tid til syltning og varme retter.
Her får du opskriften på den lækreste hjemmelavede pickles. Som jeg husker den fra hele min barndom og ungdom og ja som ung voksen. Det skal nævnes at mine forældre og jeg ikke har lavet den i de seneste mange år, det er mindst 25 år siden vi sidst har lavet den og nu giver jeg mig i kast med kunsten at lave en god lækker pickles eller Piccalilli.
(Som man jo netop kan lave året rundt – du behøver ikke at vente til efteråret).

Pickles er grøntsager i mindre stykker, syltet i en krydret eddikelage, og bruges som tilbehør i det salte køkken.
Denne udgave er en senneps-pickles, med sennep, karry og gurkemeje – en piccalilli, som den kaldes på engelsk.
Bagtanken er, at disse pickles skal være basis for hjemmelavet remoulade. Jeg husker at den mine forældre og ja min mormor hakkede den i kødhakkeren, på den mellem grove / fine skive.

Pickles er en super måde at få brugt resterne i grøntsagsskuffen på, her kan du få brugt stokken fra broccolien, det sidste af blomkålen, rodfrugtresterne eller…

I denne opskrift bruges gulerødder, blomkål, løg (zittauerløg - de alm. guleløg), drugeagurker og perleløg.
jeg har snydt lidt og købt drugeagurker på glas det er så nemt og man slipper for at stå og skulle salt og kogte dem først.

Du kan sagtens bruge andre grøntsager f.eks. blomkål, grønne bønner, grøn peber, squash, grønne tomater, hvidkål, pastinak, persillerod, ærter… du kan bruge det du lige har lyst til, dog ikke frugter. I den remulade som du ofte går ned og køber i supermarkedet, består for det meste af hvidkål og så stort set ikke andet, det er en billige måde.

Brug de grøntsagsrester, du lige har i grøntsagsskuffen eller på køkkenbordet, som du ikke har lyst til at bruge i en salat, men gerne vil have brugt, så de ikke bliver dårlige og ryger i skraldespanden. Men eftersom jeg ikke er den store tilhænger af rødpeber og jeg også syndes at rødpeber ikke høre hjemme i en remoulade så er der hverken gul-, grøn- eller rødpeber i denne opskrift kun læige her i denne tekst.

  • tirsdag, 14. september 2021
  • 696
  • Kategori Vegetar / Vegansk
  • køkken type Latin
  • Sæsoner Alle
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 2 kg Gulerødder, 2 kg Blomkål, 600 g Løg, 800 g Drue agurk (på glas), 380 g Perleløg (På glas), 2500 g Lager eddike, 1000 g Sukker, 30 g Sennepspulver (Colemans), 20 g Gurkemeje, 20 g Østindisk karry (mild smag), 6 g Spidskommen, 6 g Korriander, 40 g Gule sennepsfrø, 250 g Majsstivelse, 2 dl Eddike lage
Pitabrød
Pitabrød

Der skal ikke meget til at gøre en inspiration kedelig, med de Pitabrød man køber ude i butikkerne, de smager sjældent godt, fordi det er nemt at smage at de er masse produceret.

Så her den anden dag fik jeg stor lyst til at kaste mig ud i at bage mit eget brød, og det er så det jeg har gjort her, jeg håber at du kan li min opskrift.

Lige lidt ekstra bonus, den er laktose fri.

Men hverken fri for gluten eller æg, der er meget gluten i de her Pitabrød.

  • tirsdag, 16. juli 2019
  • 1025
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 3 dl Vand, 50 g Gør, 1 stk Øg, 350 g Hvedemel med fuldkorn, 150 g Tipo 00, 1 tsk Salt, 1 spsk Sukker, 50 g Rapsolie
Pizza sauce
Pizza sauce

Dette er den klassiske italienske grundsauce til pizzaer. Skal simre en times tid, men den gode smag er ventetiden værd.

Jeg har desværre ikke noget billede af sovsen på nuværende tidspunkt, men det kommer næste gang jeg laver denne sauce.

  • lørdag, 17. august 2019
  • 734
  • Kategori Pizza
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 2 ds hakkede tomater, 1 pk tomatpure, 1 stor ds tomat koncentrat, 2 fed hvidløg, 1 stk stort løg, 2 spsk oliven olie, 2 tsk oregano, salt, peber, 2 tsk sukker (efter smag), 1 tsk chili (efter smag)
Fremhævet
Pølsebrød grove
Pølsebrød grove

Der skal ikke meget til at gøre en inspiration kedelig, med de meget kedelige hvide Pølsebrød man kan køber ude i butikkerne, de smager sjældent godt, fordi det er nemt at smage, at de er masse produceret.

Så her den anden dag fik jeg stor lyst til at kaste mig ud i at bage mit eget brød, og det er så det jeg har gjort her, jeg håber at du kan li min opskrift.

Lige lidt ekstra bonus, den er laktose fri.

Men hverken fri for gluten eller æg, der er meget gluten i de her Pølsebrød.

  • søndag, 17. maj 2020
  • 103
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 30 g Tørgær, 20 g Bageenzym, 30 g Sukker, 15 g Salt, 800 g Manitoba , 600 g Koldt vand, 2 stk Æg, 200 g Fuldkornsmel
Save
Cookies user prefences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline