Open menu
Ree's Æblekage
Ree's Æblekage
En nem og hurtig æblekage som min mormor fik for mange år siden, den har derfor betydning for mig og familien.
  • lørdag, 17. august 2019
  • 777
  • Kategori Kager
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 200 g mel, 200 g sukker, 100 g smør (lurpak), 1 stk æg, 1 tsk bagepulver, 4 stk æbler
Rug stykker
Rug stykker

Jeg har drømt om at bage grove eller rug Ciabatta stykker med store huller i brødet, på samme måde, som med de andre Ciabatta stykker som jeg har haft lave, du finder min orginale Ciabatta opskrift her. Men jeg må desværre indrømme, at det ikke kan lade sig gøre, så nej det kan man ikke, men omvendt så har jeg forsøgt. Men bortset fra det så er der en god smag i dem her, men hullerne udeblev.

I opskriften er bruger jeg kun 2 forskellige slags mel, rugmel og Tipo 00 mest af alt, fordi jeg bare lige skulle afprøve min opskrift. Men alt i alt 1000 g mel. For det meste bruger jeg mel fra Valsemøllen men det er nu mere fordi jeg går op i en god kvalitet, men melet fra Rema1000 er nu heller ikke at kimse af, det er faktisk en god kvalitets mel, der ligger i samme prisklasse som det fra Valsemøllen. I den her opskrift har jeg brugt rugmel fra Valsemøllen og Tipo 00 fra Rema1000.

  • tirsdag, 3. august 2021
  • 413
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 16 g Bageenzymer, 200 g Rugmel, 800 g Tipo 00 (hvedemel), 3 g Tørgær (Rødgær), 20 g Fint salt, 600 g Vand
Rugbrød med mange kerner
Rugbrød med mange kerner
Hjemmebagt rugbrød, selvfølgelig med surdej, det tager naturligvis sin tid, men belønningen er stor, for smagen og duften er uforlignelig.
 
Rugbrød smager godt, synes mange. Det siges ovenikøbet, at der er danskere, der pakker rugbrød med i kufferten, når de skal ud at rejse. De kan simpelthen ikke undvære det. Og måske er det slet ikke noget nyt. Vikingerne havde sandsynligvis også rugbrød med i bådene, da de invaderede England omkring første årtusindskifte.
 
Uden at vi måske tænker særlig meget over det, så spiller rugbrød en vis rolle i danskernes selvforståelse. Mange vil uden tøven hævde, at smørrebrødet er noget særegent dansk, ligesom skoletidens madpakker med leverpostejssmurte rugbrødsmadder og salami for de fleste vist er noget lidt specielt. Det er nok også et særkende for danskerne, at vi er hurtige til at få rugbrød på bordet til både jule- og påskefrokosterne, ja vi kan vel dårligt forestille os dem uden! Så jo, det er nok ikke helt ved siden af, når vi tænker på det danske rugbrød som noget der adskiller sig fra brødkulturen i andre lande.
Opskrifen giver 2 til 3 rugbrød. 
 
  • onsdag, 29. april 2020
  • 831
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 200 g Skårende rugkerner, 100 g Solsikkekerner, 25 g Chiafrø, 100 g Græskarkerner, 300 g Vand, 200 g Surdej (find opskriften i beskrivelsen), 10 g Gær, 300 g Manitoba eller anden hvedemel, 450 g Rugmel, 400 g Vand, 20 g Salt, 2 spsk Honning
Fremhævet
Rustik råstegt biksemad
Rustik råstegt biksemad

Rustik råstegt biksemad her på siden er nødvendigvi ikke som den rigtige biskesemad, men jeg har her valgt at fortolke den i en ny version, jeg har valgt at bibeholde bå bacon og løg, men så adskiller den sig også ved at jeg har valgt bruge rå kartofler og gulerødder, og selvfølig løg og noget kød, her i dag har jeg brugt bacon mix.

 

Oprindeligt er biksemad, stykker af kogt kartoffel som blandes med stegte løg og kødstykker og steges på en varm pande. Retten serveres ofte med spejlæg og/eller syltede rødbeder og gerne med HP-sauce, worcestershire sauce (engelsk sauce) og/eller ketchup til, samt ofte med rugbrød ved siden af. Retten kan også serveres med bearnaisesauce.

Retten er oprindelig en måde at anvende rester fra tidligere måltider.

Biksemad er oprindeligt et sømandsudtryk for plukkekød, hvorfor biksemad med stor sandsynlighed har nære relationer til det maritime køkken. Biksemad kan, så vidt vides, dateres tilbage til 1800-tallet.

Den svenske "pyttipanna" er den samme ret som biksemad.

  • onsdag, 22. september 2021
  • 191
  • Kategori Svinekød
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 300 g Baconmix (købt i Rema1000), 600 g Kartofler, 200 g Gulerødder, 200 g Zittauerløg (alm. guleløg), 4 spsk Raps Olie, Persille til pynt, 8 skiver Rødbeder, Worcestershire Sauce / Engelsk sauce, 4 skiver rugbrød
Salt karamel sirup
Salt karamel sirup
Jeg tror jeg kommer til at lave denne lækre karamel sauce tit, den sidder for at sige det mildt lige i skabet. Den er forholdsvis nem at lave.
 
Man kan jo tilføje lige de smags variationer som man nu måtte ønske sig, jeg tro at jeg selv vil prøve kræfter med andre smags toner.
 
Men jeg forestiller mig en variation med evt. kanel, eller måske friskrevet appelsinskal, eller andre variationer.
  • søndag, 17. november 2019
  • 1339
  • Kategori Saucer
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 400 g Sukker, 1 ds Kondenseret mælk, 3 dl Vand, 1 tsk Vanilje , 0.5 tsk Salt
Sigrid's frikadeller
Sigrid's frikadeller
Sigrid var min mormor, den her opskrift har sit udspring fra min mormor, min mormor brugte Allehånde og Nelliker i sine frikadeller, jeg bruger vand istedet for mælk, da jeg syndes at mælken gør frikadellerne tunge. 
  • søndag, 18. august 2019
  • 1305
  • Kategori Svinekød
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 500 g Hakket svinekød 8-12%, 1 tsk salt, 1 stk æg, 1 stk løg, 3 spsk havregryn, 1 tsk peber, 0.5 tsk allehånde, 0.5 tsk nelliker
Fremhævet
Sort Oliventapenade
Sort Oliventapenade

Opskriften er hverken sponsoreret eller på anden måde støttet af de nævnte butikker.

Oliventapenade smager pragtfuldt som dip til grillede grøntsager, kød eller dryppet ud over salater. Eller som et frisk pust til tunfisk, feta ost ja selv til det kogte æg.

Jeg elsker smør, mayonaise og creme fraiche — det gør jeg altså, det skal der ikke herske nogen tvivl om, når det er sagt og skrevet, så passer de 3 ting nu heller ikke til alt. Og måske har man lyst til at prøve noget helt andet end det sædvanlige.

 

  • torsdag, 17. juni 2021
  • 149
  • Kategori Tilbehør
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 240 g Stenfri Sorte Oliven, 4 fed Hvidløg (store), 30 g Kapers (de små), 25 g Ansjoser, 2 dl Olivenolie, 1 spsk Middelhavssalt , Sort peber
Spicy Focaccia boller
Spicy Focaccia boller
Ferie ramt - det er ikke let at have ferie, slet ikke som mig, jeg har det bedst med fasterutiner.
Hvad gør man så for at være på toppen, jeg har jo i forvejen en opskrift på Foccacia bolle, den er så godt nok langtidshævet, men jeg måtte kaste mig ud i et nyt projekt, bare for at få tiden til at gå med noget andet. Så her er den så en helt anderledes opskrift på Foccacia boller.
I den her variant har jeg valgt at have både hvidløg og timian i selve dejen, men man kan jo lave den helt som man har lyst til. Så det kan udelades.
Forøvrigt så syndes jeg at Foccacia bollerne, har det med at blive lidt af en vane at have i fryseren, de er nemme og er en god løsning frem for en Pizza.
 
En stor tak skal lyde til https://www.louiogbearnaisen.dk/ for inspiration til denne opskrift.
  • fredag, 1. maj 2020
  • 575
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 75 g Gær, 6 dl Vand, 2 spsk Salt, 2 spsk Sukker, 2 spsk Olivenolie, 800 g Tipo 00, 200 g Fuldkornsmel, 20 g Bageenzymer (Kan udelades), 450 g Kyllingbryst, 200 g Bacon, 300 g Revet cheddar (rød), 1 ds Hakkede tomater, 1 ds stor Tomat koncentrat, 1 spsk Olivenolie, 1 spsk Spidskommen, 1 tsk Chili, 3 fed Hvidløg
Surdej "Maude"
Surdej "Maude"

Vil du lære at mestre teknikken på surdej og bage brød, boller eller rugbrød med et helt personligt præg?
Brødet får en let syrlig smag, masser af saftighed og god elastisk krumme.

Surdej er helt simpelt en blanding af mel og vand, der har fået lov at stå. Blandingen kan bruges som en erstatning for gær i din dej. Brød og bagværk bagt med surdej giver det færdigbagte brød, et resultat med en let syrlighed i smagen og en god elastisk krumme. For at lave din egen surdej skal du kun bruge vand og mel samt en god portion tålmodighed. Følg og prøv opskriften nedenfor. Det er faktisk ikke så svært som det lyder.

Det tager noget tid – cirka 6 dage – at starte en ny surdej op. Men det er helt sikkert ventetiden værd. Du skal starte med at blande rug, -hvedemel og vand og fodre 5 til 6 dage, før du har en surdej, der er livlig nok til at bage med.

  • onsdag, 29. april 2020
  • 362
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 50 g Vand, 25 g Hvedemel, 25 g Rugmel, 50 g Surdej, 75 g Vand, 25 g Hvedemel, 50 g Rugmel
Syrlig Sveskekompot til kager
Syrlig Sveskekompot til kager
Svesker er for det meste kun fremme på bordene ved jul, men måske man skal overveje at spise svesker hele året rundt. De små tørrede blommer har et højt indhold af antioxidanter og kostfibre, og er i begrænsede mængder et godt alternativt til slik.

Som variation til morgengrøden, og til dem med en sød tand, er denne sveskekompot ideel som topping. Eller som fyld i en fastelavnsbolle, eller i en pandekage - men den kan også gå i en lagkage. Du kan også lave en lækker trifli.
  • tirsdag, 2. februar 2021
  • 419
  • Kategori Desserter
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 600 g Svesker, 200 g Sukker, 2 stk Citroner, 250 g Vand
Save
Cookies user prefences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline