Open menu
Fremhævet
Sød krydderlage
Sød krydderlage

En simpel syltelage er ofte det der er bedst, det er også det jeg har fundet frem til i denne som jeg skulle bruge til syltede rødbeder, den er simpel sammensat med krydderier som jeg gerne vil have det. Jeg har brugt laurbærblade, nelliker, sennepsfrø og hel hvidpeber. Og så har jeg brugt sukker, men det er jo ikke et krydderi.

Man kan bruge denne lage til mange ting såsom til syltede rødløg, agurkesalat, syltede rødbeder eller til andre grøntsager - lige til rødbeder egner den sig rigtigt godt - og måske skal jeg nævne at det er første gang i mit liv, jeg selv har syltet rødbeder, dog med lidt hjælp fra min mor til at skære dem i skiver.

Det at have en syltelage stående klar til brug gør sit til at det gør det nemt og hurtigt hvis man lige står og skal bruge en syltelage her og nu. 

I princippet kan man vælge alle de krydderier og kombinationer du lyster. Men jeg anbefaler at du holder dig til tre og højest fem forskellige. Du skal kunne smage forskellige ingredienser, uden at blive bombarderet med så mange at det hele roder lidt. Så hellere få men rigtigt afstemte krydderier.

Den klassiske krydder blanding til sur syltning er peber, gule sennepsfrø og laurbærblade.

  • søndag, 12. september 2021
  • 99
  • Kategori Syltning
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 2 L Lager eddikke, 800 g Sukker (melis), 1 spsk Gule sennepsfrø, 1 tsk Hel hvid peber , 10 stk Laurbærblade , 10 stk Krydder nelliker
Fremhævet
Tomat Snack Bites
Tomat Snack Bites

Har du smagt de der Tomat Lunch Bites som de sælger i LIDL? Det har jeg, jeg har tilmed længe gået og tænkt på selv at lave dem, så her får du opskriften og den er faktisk ret simpel at lave. Dem her er uden kød - det er de også i LIDL. De kan nemt fryses ned enten ubagte eller som bagte, men de kan blive bløde under optøningen, så jeg vil helt klart anbefae dig at fryse dem ned inden du bager dem.

Disse her Tomat Snack Bites er toppet med lækkerrød Cheddar, men alle slags skærefaste oste kan bruges.

Butterdej hæver meget op når det bages, og derfor der fyldet ikke ud af ret meget, men der er en ret intens smag i saucen som er fyldet. Jeg vil i nær fremtid afprøve andre former for fyld - lidt som de handies som man kunne købe i Bilka for en del år siden.

  • mandag, 27. september 2021
  • 83
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 30 g Smør, 3 spsk Hvedemel (strøget), 150 g Fløde, 150 g Sødmælk, 0.5 tsk Timian, 1 tsk Oregano, 0.5 tsk Løgpulver, 0.5 tsk Hvidløgspulver, 1 tsk Salt, 1 tsk Sukker, 2 pk Butterdej, 1 stk Helt æg, 75 g Revet Cheddar
Valnøddestykker med maltsirup
Valnøddestykker med maltsirup
Jeg har i lang tid haft stor lyst til at lave noget mørkt brød, nu har jeg fundet løsningen ved at bruge Maltsirup, ved at bruge Maltsirup så får man også tilføjet en virkelig god smag samtidig med at det giver noget farve til brødet.
Både min mor og min hjemmevejleder var ret imponeret af dette lækre brød, som jeg her har fået tryllet frem, og malt smagen overdøver absolut ikke den gode smag fra valnødderne og smagen fra rugmelet.
  • mandag, 23. november 2020
  • 617
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sæsoner Alle
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 750 g Manitoba, 300 g Rugmel, 10 g Salt, 20 g Optimax Bageenzymer, 20 g Tørgær (Jeg brugte Rødgær), 100 g Valnødder (Groft revet på råkostmaskine), 100 g Malt Sirup (se opskrift her på siden), 100 g Rapsolie, 150 g Mørkt øl (Jeg brugte en Dunkel Erdinger), 450 G Vand
Vandbakkelser
Vandbakkelser
Det er snart fastelavn, og ingen fastelavn uden fastelavnsboller.

Vandbakkelser er en skøn kage som kan fyldes med alverdens lækkerier, fx flødeskum, vaniljecreme, syltetøj, frugtmos osv. De bliver i høj grad anvendt som det hjemmelavede svar på bagerens flødeskums-fastelavnsbolle, men kan sagtens nydes året rundt! Vandbakkelser kan også bruges i det salte køkken.
  • mandag, 1. februar 2021
  • 349
  • Kategori Kager
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 150 g Smør, 150 g Mel, 300 g Vand, 2 tsk Sukker, 4 stk Hele æg
Vegetar Focaccia boller
Vegetar Focaccia boller
Coronaen er atter over os - det er ikke let med den Corona, slet ikke som mig, jeg har det bedst med faste rutiner, og ikke alt for mange afbrydelser i det daglige mønster.
Hvad gør man så for at komme op på toppen, jeg har jo i forvejen en opskrift på Foccacia boller, den er så godt nok langtidshævet, men jeg måtte kaste mig ud i et nyt projekt, bare for at få tiden til at gå med noget andet. Så her er den så en helt anderledes opskrift på Foccacia boller. Her i sen sommeren 2020.
Forøvrigt så syndes jeg at Foccacia bollerne, har det med at blive lidt af en vane at have i fryseren, de er nemme og er en god løsning frem for en Pizza, som jo meget ofte blot er et stykke tyndt brød, her er der noget mere brød.
  • lørdag, 16. maj 2020
  • 490
  • Kategori Bagværk
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 200 g Fuldkornsmel, 800 g Tipo 00, 30 g Tørgær (eller 75 g alm. gær), 20 g Bageenzymer (Kan udelades), 2 spsk Salt, 2 spsk Sukker, 6 dl Vand, 2 spsk Olivenolie, 300 g Revet cheddar (rød), 1 spsk Olivenolie, 250 g Løg i skiver, 300 g Selleri, 300 g Gulerødder, 3 ds Hakkede tomater, 2 ds stor Tomat koncentrat, 4 fed Hvidløg, 3 stk Chili (styrke 5), 0.5 dl Oregano, 2 tsk Salt (efter behov), 2 tsk Frisk kværnet sort peber
Whiskysauce
Whiskysauce
Whiskysauce eller whiskysovs er en type sovs fra det britiske køkken, der indeholder whisky. Den er blevet populær over hele verden

De fleste kender “Jensens Whisky Sauce” og den smager sådan set ganske fint, men hvorfor ikke lave din egen whiskey sauce, som smager mindst ligeså godt.
 
Det kan min Whiskysauce fordi jeg ikke i første omgang tilsætter fløden.
 
Jeg har for første gang i denne opskrift tilsat en lille smule Gastrik, det har jeg valgt at gøre fordi Gastrik jo netop kan noget med smagen deraf som hverken kan fås med fløden eller med en klat smør.
 
Jeg har helt fravalgt, at bruge Rosmarin da jeg syndes, at det er en krydderurt der nemt kan overdøve med sin parfumeret sæbe smag, men derimod bruger jeg Timian i stedet for.
  • søndag, 17. november 2019
  • 772
  • Kategori Saucer
  • køkken type Latin
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 3 ds Tomat koncentrat (140 g), 2 pk Tomatpassata , 4 tsk Timian, 3 tsk Salt, 2 tsk Frisk kværnet peber, 1 spsk Okse bouillon (Oscar) , 1.5 dl Whisky, 4 spsk Gastrik
Fremhævet
Worcestershire Sauce (Engelsk sauce)
Worcestershire Sauce (Engelsk sauce)

Er du ligesom mig vild med engelsk sauce? der er mange forskellige smage i engelsksauce og det er det der giver den umami smags oplevelse som der er, men hvor stammer den fra, mange skriver at den ikke er engelsk, men tværtimod dansk, men den er altså ikke Dansk.

På den store Danske skriver de
Engelsk sauce, forskellige stærkt krydrede saucer udviklet i England i 1800-tallet af hjemvendte fra kolonierne. Hovedingredienserne er eddike, hvidløg, løg, Tamarindfrugt og krydderier, bl.a. peber og spansk peber. Worcestersauce er det første handels produkt af typen, produceret siden 1838. ( Kilde: Fakstorp, Jørgen: engelsk sauce i Den Store Danske på lex.dk. Hentet 21. august 2020 fra https://denstoredanske.lex.dk/engelsk_sauce)

Lea & Perrins - Den originale Worcestershire
Den slanke glasflaske med den sorte pikante væske og den karismatiske orange mærkat har haft sin faste plads i det britiske køkken i umindelige tider. Og i dag er den engelske sauce fra Worcester blevet et begreb verden over. I England kalder de den worcester sauce, udtales "wuster sauce" - mens vi andre kalder den "engelsk sauce". Mange har med mere eller mindre held forsøgt at efterligne den gennem tiden, men hvis det ikke er Lea & Perrins Worcestershire Sauce, så er det ikke den ægte og originale.

Bag om saucen
Og det er gennemgående for ingredienserne i saucen - at de er friske og de fineste af slagsen. Den præcise opskrift for saucen er kun kendt af få personer, men det er sluppet ud, at hovedingredienserne er vineddike, skalotteløg, hvidløg, Tamarind, ansjoser, salt, sukker og en række krydderier - men ingen kunstige farvestoffer, sødestoffer eller konserveringsmidler.

Den originale opskrift på Lea & Perrins originale Worcerstershire Sauce blev efter sigende hjembragt fra Østen af en britisk guvernør, som bad de to lokale apotekere John Lea og William Perrins lave en prøveproduktion. Men selvom Lea & Perrins fulgte opskriften nøje, var resultatet en grim skuffelse, og man afskrev opskriften som ubrugelig. Nogle år senere skulle der ryddes op, og man stødte igen på saucen, der var gemt væk på trætønder. Nu var smagen helt anderledes. Lagringen havde modnet saucen til en pikant og velsmagende kryddersauce, som hurtigt blev populær blandt apotekets kunder. Og siden 1837 er saucen blevet produceret efter den samme gamle opskrift på en lille fabrik i byen Worcester i Worcestershire. En lagrings tid på to år giver altså sammen med udsøgte ingredienser den originale krydrede sauce dén særlige smag, der kan pifte middagsretter op til både hverdag og fest. ( Kilde: https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/en-krydret-krabat-men-ganske-ufarlig-1194)

Nå men skal vi komme igang med opskriften?

PS: min opskrift her er meget tæt på at være som den originale L&P Worcestershire Sauce men ikke helt.

  • fredag, 21. august 2020
  • 7897
  • Kategori Saucer
  • køkken type Latin
  • Sæsoner Alle
  • Sværhedsgrad Meget svær
  • ingredienser: 5 dl Æble eddike, 4 fed Hvidløg, 120 g Hakket løg, 30 g Ansjosfiletter, 60 g Honning, 60 g Rørsukker eller Melasse, 60 g Tamarind pasta, 2 tsk Chili pulver, 1 tsk Stødt Nelliker
Save
Cookies user prefences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline