Open menu
Chokoladekage med kaffetopping
Super nem
Drømmekage er en kage lavet af sukker, smør, æg og mel med høj glasur af brun farin og kokosmel. Kagen er velkendt i Danmark og indtog en delt fjerdeplads, sammen med flødeskumskagen, som den mest populære i en undersøgelse af avisen metroexpress. Men forestil dig den så lavet som en chokoladekage. Jeg vil hilse og sige det her er den nye drømmekage...

Del denne opskrift

Kategori: Kager
Sæsoner

ingredienser

Dej

100 g Smør
200 g Rapsolie
4 hele Æg
2 dl Vand
4 spsk Kakao
4 tsk Bagepulver

Kaffe topping

100 g Smør
50 g Rapsolie
1.5 dl Vand
2 spsk Fryse tørret kaffe
200 g Brunfarin
150 g Kokosmel

Fremgangsmåde for Chokoladekage med kaffetopping

Smelt smøret i en gryde tilsæt olien og rørdet rundt og lad den afkøle lidt. Tilsæt sukker og rør de hele æg i. (Obs: æg og sukker skal IKKE piskes sammen først!) Rør derefter vandet i og og derefter mel, bagepulver og kakao.

Hældes i en stor Bradepande foret med bagepapir ca. 33x38 cm og bages i ovnen ved 200°C. alm. ovn i 40 minutter.

Imens laves fyldet ved at blande smeltet smør med de øvrige ingredienser under punktet fyld og velogmærke i den samme gryde, for at spare på opvasken!.

Fyldet hældes over kagen mens den endnu er varm og sættes i ovnen igen i ca. 5 minutter.

Noter

Bagetiden kan verriere grunden er, at jeg bruger en blandning af smør og olie i opskriften, så man skal lige tjekke med en tandstik (de er runde og spidse i begge ender) eller en kødnål. Man kan med fordel erstatte olien med smør.

Vær den første til at skrive en anmeldelse

Din e-mail-adresse bruges ikke på nogen måde

Del denne opskrift

Save
Cookies user prefences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline