Open menu
Vegetar Focaccia boller
Nem
Coronaen er atter over os - det er ikke let med den Corona, slet ikke som mig, jeg har det bedst med faste rutiner, og ikke alt for mange afbrydelser i det daglige mønster.
Hvad gør man så for at komme op på toppen, jeg har jo i forvejen en opskrift på Foccacia boller, den er så godt nok langtidshævet, men jeg måtte kaste mig ud i et nyt projekt, bare for at få tiden til at gå med noget andet. Så her er den så en helt anderledes opskrift på Foccacia boller. Her i sen sommeren 2020.
Forøvrigt så syndes jeg at Foccacia bollerne, har det med at blive lidt af en vane at have i fryseren, de er nemme og er en god løsning frem for en Pizza, som jo meget ofte blot er et stykke tyndt brød, her er der noget mere brød.

Del denne opskrift

Kategori: Bagværk Madbrød
Sæsoner

ingredienser

Dejen

200 g Fuldkornsmel
800 g Tipo 00
30 g Tørgær (eller 75 g alm. gær)
20 g Bageenzymer (Kan udelades)
2 spsk Salt
2 spsk Sukker
6 dl Vand
2 spsk Olivenolie

Topping

300 g Revet cheddar (rød)

Kødsauce

1 spsk Olivenolie
250 g Løg i skiver
300 g Selleri
300 g Gulerødder
3 ds Hakkede tomater
2 ds stor Tomat koncentrat
4 fed Hvidløg
3 stk Chili (styrke 5)
0.5 dl Oregano
2 tsk Salt (efter behov)
2 tsk Frisk kværnet sort peber

Fremgangsmåde for Vegetar Focaccia boller

Dejen
Tilsæt alle de tørre ting i røreskålen og bland dem sammen med et piskeris eller med hænderne eller den skål du ønsker at bruge, jeg bruger røreskålen til min Kenwood chef. 
 
Tilsæt vandet lidt adgangen, tilsæt olien tilsidst. 
 
Ælt dejen til den smidig og glat (ca. 10 minnutter på en røremaskine ved lav hastighed max trin 1, eller til dejen slipper skålens kanter).
 
Dæk skålen til og lad dejen hæve i ca. 30 minutter.
 
Kom dejen ud på et let olieret bord og vej bollerne af i ca. 80 g pr stk. Form stykkerne til kugler og tryk dem flade, for at gøre det nemt kan du bruge bagsiden af en tallerken (ca. 0,5 cm til 1 cm tykke).
 
Kom brødene på bagepapir, din kød sauce og ost på efter smag og behag.
 
 
Dæk brødene til med en op klippet frysepose og et klæde, og lad dem efterhæve i ca. 30-40 minutter.
 
Jeg bager Foccacia bollerne, en plade adgangen, midt i ovnen.
 
Bag brødene ved 225 grader (over- og undervarme og varmluft) i ca. 15 til 20 minutter til de er gyldne og gennembagte.
 
Lad dem afkøle 10 minutter på en bagerist før de serveres.
Sauce
Snit løgene som det passer dig, du kan også terne dem.
 
Kom olivenolien i en god stor rummelig gryde - jeg bruger en 5 liters gryde, tænd for pladen på middelvarme trin 5 eller 6 af 9, det er forskelligt fra komfur til komfur.
 
Svits herefter løgene godt, de må gerne tage godt med farve. Det er karameliseringen af løgene, vi skal bruge til smagen.
 
Rens sellerien for jord og skræl, riv den på et rivejern på den grove side, gulerødderne kan du evt. skrælle og derefter skære enderne af, gulerødderne skal også rives groft på et rivejern.
 
Tilsæt revet selleri og gulerødder og svits det til 5 til 10 minutter, tilsæt evt. grøntsagerne lidt adgangen. Så du ikke får en stor nedkøling af fedtstoffet og gryden.
 
Tilsæt de hakkede tomater og tomat koncentrat, og de fint hakkede hvidløg og chilier. Lad det hele simre sammen i ca. 30 minutter, evt. på trin 4 af 9 på komfuret. Husk at smage retten til med salt og peber.
 
 
Du kan med fordel lave toppingen dagen før, da den så er nemmere at lægge på Foccacia bollerne.

Noter

Valget af topping er helt klart noget du selv vælger, næsten alt kan bruges. Jeg har valgt denne løsning, fordi den er nem for mig, at stå alene med.
Du kan også bare lave fordybninger i brødene, og så komme tomater, oliven og feta på brødene hvis du hellere vil det, tryk tomater ned i brødene og drys med rosmarin og flagesalt.
 

Vær den første til at skrive en anmeldelse

Din e-mail-adresse bruges ikke på nogen måde

Del denne opskrift