Open menu
Langtidshævet Foccacia med tomatfyld
Nem
Foccacia er et fladbrød i familie med Pizzaen. Her i en version med tomatsauce i bunden, med lidt revet cheddar ost og toppet med Spansk chorizo pølse og pyntet med Basilikumpesto.

Del denne opskrift

Kategori: Bagværk Madbrød
Sæsoner

ingredienser

Dejen

50 g Gær
5 dl Vand
250 g Tipo 00
250 g Hvedemel med fuldkorn
1 spsk Sukker
1 tsk Salt
1 spsk Olie

Sauce

2 fed Hvidløg
3 tsk Tørret oregano
1 tsk Tørret timian
5 dl Tomat pure
1 tsk Salt
1 stk Chili (efter egen smag og styrke)

Fremgangsmåde for Langtidshævet Foccacia med tomatfyld

Dag 1 (Dejen)

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt mel og salt. Ælt dejen til den er blank og smidig - gerne i en røremaskine i ca. 10 til 12 minutter.

Dejen skal stadig være klistret. Dæk skålen med fx en stor plasticpose og stil dejen til hævning i køleskabet til næste dag eller mindst 8 timer.

Dag 1 (saucen)

Pres eller hak hvidløget fint.

Kom alle ingredienserne op i en gryde dog ikke Spansk Chorizo pølse og Cheddar osten og varm blandingen op ved svag varme, den må gerne simre ved svag varme så den bliver lidt tykkere, når den har tilpas konsistens,

så den ikke flyder ud, sættes blandingen på køl til næste dag.

Cheddar osten rives på den grove side af et rivejern, og sættes på køl til næste dag.

Chorizo pølsen skæres ud i skiver på mellem 2 til 3 mm, er de tykkere bliver de ikke gode når de kommer i ovnen, og sættes på køl til næste dag.

Dag 2

Læg den bløde dej over i en bradepande med bagepapir. Lav nogle runde boller dejen er meget blød,  glat dejen godt ud med våde fingre - ca. 1 cm tyk.

Fordel tomatsauce herpå og Cheddar osten, fordel Chorizo pølsen der er skåret i skiver, her på, alt afhængig af størrelsen af bollerne 4 til 6 skiver på hver bolle, skiverne trykkes let ned i dejen. Oven på Chorizo pølsen kan du evt. dryppe nogle få dråber / klatter Basilikumpesto, dette gøres lettest med en teske.

Bag brødet midt i ovnen til det er gyldent.

Bagetid

Ca. 15 til 20 min. ved 220° - i varmluft ovn.

Noter

Du kan også selv vælge noget fyld som du selv syndes der skal på, vælger du rå tomater eller andet fyld, så kan bagetiden forlænges eller forkortes.

Velbekommen.

Vær den første til at skrive en anmeldelse

Din e-mail-adresse bruges ikke på nogen måde

Del denne opskrift