Open menu
Vandbakkelser
Nem
Det er snart fastelavn, og ingen fastelavn uden fastelavnsboller.

Vandbakkelser er en skøn kage som kan fyldes med alverdens lækkerier, fx flødeskum, vaniljecreme, syltetøj, frugtmos osv. De bliver i høj grad anvendt som det hjemmelavede svar på bagerens flødeskums-fastelavnsbolle, men kan sagtens nydes året rundt! Vandbakkelser kan også bruges i det salte køkken.

Del denne opskrift

Kategori: Kager
Sæsoner

ingredienser

Dejen

150 g Smør
150 g Mel
300 g Vand
2 tsk Sukker
4 stk Hele æg

Fremgangsmåde for Vandbakkelser

Pisk de 4 æg sammen.
Kog vand, smør og sukker sammen.
Tilsæt melet under omrøring, jeg bruger min el-håndmikser, og brænd gerne melet lidt af, så den melet smag fra melet bliver fjernet, lidt på samme måde som når man laver en melbolle til jævning af sovse.
Tag gryden af varmen, og lad den afkøle et par minutter, herefter tilsættes æggeblandingen under omrøring igen gerne med el håndmikser.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt 10 klatter af dejen herpå enten med en sprøjtepose eller med en spiseske. Du kan også lave mindre stykker og sætte flere kager af. Hvis du har en muffin form, kan du med stor fordel bruge den.
Bages ved 200°C i 35 minutter, bemærk ovn døren må IKKE åbnes førend de er færdig bagte dvs. bagetiden er gået, da kagerne ellers vil klaske eller falde sammen.
Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist, inden de fyldes med dit foretrukket fyld.

Noter

Vigtigt tip, ovn døren må IKKE åbnes førend de er færdig bagte dvs. bagetiden er gået, da kagerne ellers vil klaske eller falde sammen.
 
Når jeg har bagt vandbakkelser så kommer jeg kun fyld i dem jeg lige står og skal bruge, resten gemmer jeg i en lufttæt beholder.
 
Har du rester tilbage, kan de varmes og blive lækre sprøde igen, ved at varme dem i 10 minutter ved max. 175°C gerne med varmeluft.
 
Syndes du det er lidt meget at tænde ovnen igen, så kan du også varme dine vandbakkelser på en flad brødrister, på den måde kan de blive lækre og sprøde igen.

Vær den første til at skrive en anmeldelse

Din e-mail-adresse bruges ikke på nogen måde

Del denne opskrift