Open menu
Syrlig Sveskekompot til kager
Super nem
Svesker er for det meste kun fremme på bordene ved jul, men måske man skal overveje at spise svesker hele året rundt. De små tørrede blommer har et højt indhold af antioxidanter og kostfibre, og er i begrænsede mængder et godt alternativt til slik.

Som variation til morgengrøden, og til dem med en sød tand, er denne sveskekompot ideel som topping. Eller som fyld i en fastelavnsbolle, eller i en pandekage - men den kan også gå i en lagkage. Du kan også lave en lækker trifli.

Del denne opskrift

Kategori: Desserter Kager Syltning
Sæsoner

ingredienser

kompot

600 g Svesker
200 g Sukker
2 stk Citroner
250 g Vand

Fremgangsmåde for Syrlig Sveskekompot til kager

Skær sveskerne i halve, og kom dem op i en kasserolle med sukker, citronskal, citronsaft og vand.

Bring det i kog, og læg låg på. Lad det småkoge 8-10 minutter, til sveskerne koger en anelse ud, og tag så gryden væk fra varmen. Lad det svale, mens det bliver i kasserollen. Hvis du har en stavblender anbefales det at blende kompotten et kort øjeblik så det ikke er grove stykker men mere en jævn masse.
 
Du kan komme den varme kompot på et eller flere syltetøjsglas, eller anden beholder der er skoldet og skyllet med Atamon.
 
 
 

Noter

Du kan sagtens lave Sveske kompotten et par dage, før du skal bruge den, så skal de blot på køl.

Vær den første til at skrive en anmeldelse

Din e-mail-adresse bruges ikke på nogen måde

Del denne opskrift