Open menu
Chili Con Carne
Super nem
Chili con carne er en krydret gryderet med chili og oksekød, svinekød eller andet kød. Den indeholder som regel tomater, løg, bønner og andre ingredienser. Chili con carne betyder direkte oversat fra spansk "chili med kød".
Der findes også en vegetarisk variation, kaldet chili sin carne; direkte oversat "chili uden kød".
Dette er min aller bedste opskrift på chili con carne. Det er gryderet sprængfyldt med smag, der bare altid vækker jubel omkring spisebordet.
Jeg laver min version med hakket oksekød, dåsetomater, masser af krydderier, mættende bønner og mørk chokolade, der giver en fantastisk smag.
Chili con carne er både et hit som hverdagsmad og gæstemad. Det er en opskrift, der nemt kan laves i som stor portion til mange mennesker eller til fryseren. Nemt og ligetil men helt utrolig velsmagende

Del denne opskrift

Kategori: Ris / Bulgur / Kerner / Bønner Oksekød
Sæsoner

ingredienser

Chili con carne

3 stk Store løg
8 fed Hvidløg
2 stk Chili peber (styrke 5)
1 kg Hakket Oksekød (8-12%)
2 ds Stor tomat koncentrat
3 ds Hakkede tomater
3 dl vand
2 spsk Sukker
1 pk Tomatpassata
4 spsk Rapsolie (til stegning)
2 stk Okse Bouillon terninger
50 g Mørk chokolade (70% til 80%)

krydderiblanding

2 spsk Spidskommen
2 tsk Røget paprika
2 tsk Edelüss Paprika
2 spsk Tørret oregano
2 tsk Chili pulver
2 tsk Salt
Peber (frisk kværnet)

Tilbehør

Majs chips
Creme Frachie
Revet Cheddar ost
Syltede grønne chilier
Friske Koriander
Avokado tern eller skiver
Lime

Fremgangsmåde for Chili Con Carne

Bønner
Hvis du koger dine egne bønner til Chili Con Carne, så skal de ligges i blød mindst 10 til 12 timer men gerne længere, de kan koges efter denne opskrift den dag du vil server Chili Con Carne.

Man kan sagtens koge bønnerne dagen før eller have kogte bønner liggende i fryseren, gider du ikke selv koge bønner, så bruger du bare dåsebønner. Husk at kasserer lagen! Du finder min opskrift på kogte bønner her.

Krydderiblandningen
Bland alle de tørrede krydderiere sammen i en skål, her efter tilsætter du langsomt krydderiblandningen mens du steger kødfarsen. Krydderierne tilsættes halvvejs fordi det giver den bedste smag. Gem evt. noget af krydderiblandningen til sidst det kan være at du ikke kan lide den så stærk som jeg kan, vi smager ikke ens og nogen er til mere stærk mad end andre.
 

Chili Con Carne
Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint.

Steg løg og hvidløg i lidt olie til de er bløde og klare. Det tager ca 5 minutter.

Tilsæt tomatkoncentrat og steg det hele i 2 minutter under omrøring. 

Tilsæt det hakkede oksekød, og rør det hele godt sammen så løgnene fordeler sig i kødet. Lad herefter oksekødet stege til det er brunet ca halvvejs af. Kryd undervejs med masser af friskkværnet peber og salt.

Tilsæt de flåede tomater, vand og sukker. Og rør godt rundt.

Lad retten simre under låg i mindst 1,5 time men meget gerne i 2 timer. Hold lidt øje og tilsæt om nødvendigt lidt mere væde til retten undervejs. I stedet for at tilsætte vand, så tilsætter jeg tomatpassata. 

Når din Chili con Carne har simret færdig, er det tid til at smage den til. Tilsæt først chokoladen og rør rundt så den fordeler sig i retten. Juster herefter smagen med salt, peber, sukker og måske flere af de tørrede krydderier. 

Lad meget gerne din Chili Con Carne, stå i nogle timer og allerhelst til næste dag. 

Tilsæt kidney bønner og varm det hele godt igennem umiddelbart inden servering.

NB: Husk kun at tilsætte bønnerne og ikke noget kogevand eller væsken fra dåsen.

Noter

TIP: 
Når man steger hakket kød, skal man ikke røre i det hele tiden, for så når det ikke at få den lækre stegeskorpe. Hold øje og vend rundt i det hakkede kød, når det kød der ligger nederst har fået en fin stegeskorpe. Kødet skal steges til det er brunet godt af, men ikke så længe at det bliver tørt. 
 
 
Servering af Chili Con Carne
Server Chili Con Carne med ris eller bulgur, et godt stykke brød er heller ikke dårligt, og det tilbehør I holder af eller vælg en af de mange andre serveringsmuligheder. Jeg kan godt lide en god håndfuld fintsnittet spidskål til retten.

Vær den første til at skrive en anmeldelse

Din e-mail-adresse bruges ikke på nogen måde

Del denne opskrift

Save
Cookies user prefences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline