Open menu
Etiopisk kylling
Super nem
Der er ikke noget som en gryde "One pot" til det hele i denne ret, den er nem at tilberede og have med at gøre. Man kan servere ris eller bulgur til og evt. sammen med et stykke brød. Man kan godt lave en salat til retten, orginalt er det en agurkesalat, men jeg har her valgt at lave en salat bestående af spidskål og appelsin for at få lidt sødme ind i retten, som godt kan virke meget stærk på grund af de krydderier jeg har anvendt, men som absolut ikke er det. Men retten må gerne være lidt "hed" - på en varm sommerdag er den god, da den måske ligefrem kan virke kølende, da det er de varme krydderiere jeg har anvendt.
 

Del denne opskrift

Kategori: Kylling
Sæsoner

ingredienser

Krydderiblanding

4 tsk Allehånde (stødt)
4 tsk Sød paprika (stødt)
4 tsk Røget paprika
3 tsk Koriander (stødt)
2 tsk Nelliker (stødt)
2 tsk Chili pulver (stødt)
2 tsk Spidskommen (stødt)
2 tsk Salt
1 tsk Sort peber (stødt)

Kylling

400 g Rødløg
1500 g Hele kyllingelår
2 ds Hakkede tomater
2 dl Vand
1 dl Rapsolie

Salat

0.5 stk Spidskål
1 stk Appelsin

Fremgangsmåde for Etiopisk kylling

Krydderiblandingen
Bland alle krydderierne sammen og smag evt. på den inden du fortsætter, den skal være varm i smagen og styrken, men den må ikke være alt for stærk.
 
Kylling 
Pil og hak rødløget lidt fint med en kniv, det må ikke være for fint hakket.
 
Kom olie op i en god stor gryde evt. en god stegegryde med låg, tilsæt rødløg og krydderiblandingen og brun det af ved jævn men ikke for hård varme, i ca. 5 til 10 minutter eller til løgene er blevet møre.
 
Tilsæt de hakkede tomater og læg de hele kyllingelår heri, herefter skal retten stå og simre ved svag til jævn varme i ca. 45 minutter til en time. Alt afhængeig af størrelsen på kyllingelårene. Men jo længere jo mere mørt bliver det. Ofte giver jeg det 1½ time ved svag varme dvs. på trin 3 (af 9 mulige). Men husk at holde øje med det.
 
 
Salaten
Pil de yderste blade af spidskålen og skær spidskålen i mindre strimler, skræl appelsinen og pil den i både og skær bådene i mindre stykker, bland salaten sammen og server den sammen med kylling retten. 

Noter

Kyllingretten serveres sammen med kogte ris eller kogt bulgur, følg koge anvisningen på posen med ris eller bulgur.

Vær den første til at skrive en anmeldelse

Din e-mail-adresse bruges ikke på nogen måde

Del denne opskrift