Open menu
Fremhævet
Sort Oliventapenade
Super nem

Opskriften er hverken sponsoreret eller på anden måde støttet af de nævnte butikker.

Oliventapenade smager pragtfuldt som dip til grillede grøntsager, kød eller dryppet ud over salater. Eller som et frisk pust til tunfisk, feta ost ja selv til det kogte æg.

Jeg elsker smør, mayonaise og creme fraiche — det gør jeg altså, det skal der ikke herske nogen tvivl om, når det er sagt og skrevet, så passer de 3 ting nu heller ikke til alt. Og måske har man lyst til at prøve noget helt andet end det sædvanlige.

 

Del denne opskrift

Kategori: Tilbehør
Sæsoner

ingredienser

Oliventapenade

240 g Stenfri Sorte Oliven
4 fed Hvidløg (store)
30 g Kapers (de små)
25 g Ansjoser
2 dl Olivenolie
1 spsk Middelhavssalt
Sort peber

Fremgangsmåde for Sort Oliventapenade

Hæld lagen fra Oliven og kapers, tag ca. 25 g af ansjoserne - de ansjoser jeg har brugt, har jeg købt i Netto eller Bilka/føtex og de ligger/står i solsikkeolie og findes på et lille glas.

Pil hvidløg og kom dem i en blender, kom herefter Kapers og Oliven og Olivenolie i blenderen, eller blend -enten med stavblenderen eller i foodprocessoren – til du har en tilpas grovhakket masse. Jeg vil anbefale at du tilsætter Olivenolien langsomt og til du får den konsistens som du måtte ønske dig at den skal have.

Smages til med salt og peber.

Noter

Du kan opbevare oliventapenaden i et par dage eller uger i køleskabet, hvis du opbevarer den i et helt rent glas, som du forinden har skoldet med kogende vand. Skal man være helt sikker så kan du i det endnu opvarmet glas komme en teske fuld Atamon i glasset skrue låget på og ryste Atamonen rundt, så er du endnu mere sikker på at det kan holde længere.

Top med olivenolie, så der dannes et "låg" over tapenaden. Så kan der ikke komme ilt til, og holdbarheden forlænges. Smart, ik'. Altså med mindre du får den spist på et par dage.

Vær den første til at skrive en anmeldelse

Din e-mail-adresse bruges ikke på nogen måde

Del denne opskrift