Open menu
Fremhævet
Ciabatta stykker v0.5
Super nem

Jeg har drømt om at bage Ciabattaboller med store huller i brødet, det lykkedes mig, at få pæne store huller i mine boller eller rettere stykker. Den her dej er så blød at den er svær at arbejde med så jeg har kald den v0.5 altså version 0.5.

I opskriften er jeg oppe at bruge 3 forskellige slags hvedemel mest af alt, fordi jeg bare lige skulle afprøve min opskrift men også for at bruge rester af de 3 slags mel. Jeg har Durummel, Manitoba og Tipo00. Men alt i alt 800 g hvedemel. For det meste bruger jeg mel fra Valsemøllen men det er nu mere fordi jeg går op i en god kvalitet, men melet fra Rema1000 er nu heller ikke at kimse af, det er faktisk en god kvalitets mel, der ligger i samme prisklasse som det fra Valsemøllen.

Del denne opskrift

Kategori: Bagværk Madbrød
Sæsoner

ingredienser

Dejen

16 g Bageenzymer
300 g Tipo00
300 g Manitoba
300 g Durummel
3 g Tørgær (Rødgær)
20 g Fint salt
750 g Vand

Fremgangsmåde for Ciabatta stykker v0.5

Dagen eller morgnen før.

Bland alle tre typer mel sammen med tørgær i en mindre skål eller en gryde.

Opløs salten i vandet i en skål, jeg brugte røreskålen til min køkkenmaskinen, det er den største skål jeg har.

Vend melet i med en gaffel. Få rørt godt ned i bunden. Du skal kun røre til alt melet, er vådt/fugtet, det tog mig et minut.

Stil så skålen på køkkenbordet i 6 til 12 timer med plastik over (f.eks. en opskåret frysepose).

På bagedagen
Tænd ovnen i god tid, så den bliver rigtig varm, eller bliver resultatet dårligere. Jeg plejer at tænde ca. 20-30 minutter før du vil slå brødene op. Ovnen skal op på max. varme. Det er typisk mellem 275-300 grader. Brug gerne varmluft, hvis du har dette. Det giver lidt ekstra varme og skorpe.

Når ovnen er HELT varm, så kom en halv dl olie på bordet - det fedter og gør det nemt at arbejde med den meget våde dej, hvis du bruger mel så klister dejen, og hæld herefter dejen ud. Husk at dejen er meget våd, hvilket gør at man skal tage hurtigt ved den ellers vil den klistre en masse. Vend dejen helt ind over sig selv 1-4 gange. Det giver lidt mere "fasthed". Dejen skal IKKE æltes, og den skal heller ikke efterhæve.

Dejen deles i 15 stykker. Herefter vendes hver del lige i melet, trækkes ud og lægges på en bageplade eller pizzasten allerbedst et bagestål, jeg har endnu ikke købt et bagestål,  i den størrelse brødet skal have.

Smid herefter bagepladen direkte i den varme ovn i ca. 16-20 minutter på nederste rille. Brødene må gerne få sorte pletter på skorpen før bollerne eller stykkerne er færdige. 

Noter

Jeg ved godt at det er svært at veje 2 g tørgær af, men hvis du har et målessæt af teskeer, så er 1/2 teske svarende til 1,75 g tørgær.

Hvis du ikke har tørgær kan du bruge en lille kugle alm. gær dvs. ca. 1 cm kugle i diameter.

Jeg håber at du bliver lige så glad for disse stykker som jeg er blevet det, og de kan jo bruges til hvad som helst, lige fra tapas til din yndlingssalat, eller som brød på ostebordet med mere.

Vær den første til at skrive en anmeldelse

Din e-mail-adresse bruges ikke på nogen måde

Del denne opskrift