Open menu
Fremhævet
De gode Ciabatta stykker
Super nem

Jeg har drømt om at bage Ciabattaboller med huller i brødet, det lykkedes mig, at få pæne huller i mine boller eller rettere stykker. Hullerne er ikke så store som jeg håbede på, men det må komme næste gang, men i forhold til de andre Ciabatta stykker jeg har lavet så er de her meget nemmere for mig at arbejde med.

I opskriften bruger jeg 2 forskellige slags hvedemel mest af alt, fordi jeg bare lige skulle afprøve min opskrift men også for at bruge rester af de 2 slags mel. Jeg har Durummel og Tipo00. Men alt i alt 1200 g mel. For det meste bruger jeg mel fra Valsemøllen men det er nu mere fordi jeg går op i en god kvalitet, men melet fra Rema1000 er nu heller ikke at kimse af, det er faktisk en god kvalitets mel, der ligger i samme prisklasse som det fra Valsemøllen.

Del denne opskrift

Kategori: Bagværk Madbrød
Sæsoner

ingredienser

Dejen

24 g Bageenzymer
600 g Tipo00
600 g Durummel
6 g Tørgær (Rødgær)
35 g Fint salt
650 g Vand

Fremgangsmåde for De gode Ciabatta stykker

Dagen eller morgenen før.

Bland alle tørre dele sammen i røreskålen til din køkkenmaskine eller røremaskine, eller bare i en skål.

Ælt dejen sammen på din røremaskine i max. 5 minutter, på absolut laveste hastighed. Den skal bare lige æltes sammen. Dejen kan virke tung, så måske ikke lige en dej man ælter sammen med hænderne.

Smør din skål med madolie, og kom dejen tilbage i skålen, stil så skålen på køkkenbordet i 6 til 12 timer med plastik over (f.eks. en opskåret frysepose). Og dækket med et viskestykke. Når du smøre din skål er det nemt at hælde dejen ud for så er der ikke noget der hænger i.

På bagedagen
Tænd ovnen i god tid, så den bliver rigtig varm, eller bliver resultatet lidt dårligere. Jeg plejer at tænde ca. 20-30 minutter før jeg vil slå brødene op. Ovnen skal op på max. varme. Det er typisk mellem 250°C til 300°C. Brug gerne varmluft, hvis du har dette. Det giver lidt ekstra varme og skorpe. 

Når ovnen er HELT varm, så kom en halv dl olie på bordet - det fedter og gør det nemt at arbejde med dejen, hvis du bruger mel så kan dejen klister til både fingre og bordet, og hæld herefter dejen forsigtigt ud på bordet. Jo mindre du arbejder med dejen på det her tidspunkt jo bedre er det, du skal ikke ælte eller folde den. Så ødelægger du den fine hævning.

Dejen deles i ca. 18 til 19 lige store boller eller stykker vægten bør være på ca. 100 g pr. stykke eller bolle. Herefter lægges de på en bageplade på et stykke bagepapir. Hvis muligt så undgå at lave for mange små klumper dej, dejen eller bollerne skal helst bare sættes af direkte på pladen i et stykke, skulle uheldet være at du får stumper af dej så fold dejen ind over sig selv 3 til 4 gange pr. stykke / bolle.

Bollerne eller stykkerne må gerne efterhæve 10 til 15 minutter.

Sæt herefter bagepladen direkte i den varme ovn i ca. 16 til 18 minutter på næstnederste rille. Brødene må gerne få sorte pletter på skorpen før bollerne eller stykkerne er færdige. 

Noter

Nogle ovne går kun til 250°C på skalaen - men kan skrues lidt højere, min kan jeg sætte til 325°C så jeg får lidt ekstra varme.

Jeg ved godt at det er svært at veje 2 g tørgær af, men hvis du har et målessæt af teskeer, så er 1/2 teske svarende til 1,75 g tørgær.

Hvis du ikke har tørgær kan du bruge en lille kugle alm. gær dvs. ca. 1 cm kugle i diameter.

Jeg håber at du bliver lige så glad for disse stykker som jeg er blevet det, og de kan jo bruges til hvad som helst, lige fra tapas til din yndlingssalat, eller som brød på ostebordet med mere.

Vær den første til at skrive en anmeldelse

Din e-mail-adresse bruges ikke på nogen måde

Del denne opskrift