Open menu
Fremhævet
Mørbradgryde
Super nem

Mørbradgryde eller paprikagryde - kært barn har mange navne siger man ofte, nå men i min mørbradgryde er der ikke bacon i. Af den grund at jeg syndes at retten nemt kan blive for salt eller for fed af røgsmagen, men derimod bruger jeg røget paprika som giver en god fyldt røget Paprika smag, lige netop den som jeg foretrækker, og skulle det være at man skulle lave retten til personer som er vegetarer, så er den forsat gangbar at bruge, man skal blot ikke bruge kød. Eller man kan erstatte de gængse wienerpølser med kyllingepølser og erstatte svinemørbrad med kyllingebryst.

Alt i alt så er her en ret som i mine øjne er ekstrem lækker.

Jeg valgte at kryddere svinemørbrad med 2 slags paprika herunder blandt andet Røget Paprika og Edelsuss Paprika - jeg lagde skiver af mørbrad med en tykkelse på ca. 4 mm i en pose hvor jeg tog 1 spsk. af hver slags paprika og en god skvat friskkværnet peber ca. 1 teskefuld. Dette stod og trak i ca. 3 timer. Men mere om det længere nede i selve opskriften og vejledningen.

Del denne opskrift

Kategori: Svinekød
Sæsoner

ingredienser

Gryderetten

300 g Løg (ca. 4 stk mellemstore løg)
1000 g Svinemørbrad
500 g Winerpølser
400 g Champignon
1 ds Tomat koncentrat (stor dåse)
1 ds Hakkede tomater
1 L Vand
2.5 dl Piskefløde
3 spsk Majsstivelse
2 terning Oksebouillon

Salat

50 g gulerod
50 g æble
100 g Fint skåret spidskål

Fremgangsmåde for Mørbradgryde

Skær svinemørbraden eller det valgte kød ud i skiver på ca. 5mm i tykkelsen, kom alle skiver i en pose og tilsæt de 2 slags paprika og bland rundt, posen med kødet lægges koldt i 3 timer eller længere. Pølserne skæres i skiver på ca. 5mm tykkelse.

Pil og hak løget fint, og kom det i en gryde, løget må meget gerne få farve så det kan give noget smag. Når løget har skiftet farve og begynder at blive brunt i kanten, så tilsættes kødet, kødet og brunes med i et par minutter, læg kødet ud langs grydens sider, og brænd lige tomat pasta af i et kort øjeblik, det fjerner den bitterhed der kan være i tomat pasta. Tilsæt pølserne og steg dem med et kort øjeblik.

Herefter tilsættes de hakkede tomater skyl begge dåser for rester så du får alt med.

Tilsæt vand og bouillon terningerne, og lad retten simre 1 time til  1½ time. Det giver retten en god smag og fylde at lade rette simre, lad gryden stå på trin 3 af 9, måske lavere der er ikke 2 komfurer der er ens.

I mellem tiden koges ris og salaten gøres klar.

Ris
Risene kan koges efter anvisning på pakken, eller du kan koge ris efter min metode - min metode finder du på dette link.

Salat
Salaten er rigtig nem, fint snittet spidskål hakkes let til lidt mindre stykker, du river en gulerod groft, og tern af æble tilsættes, jeg har brugt en æbledeler til fjernelse af kernehus, jeg har brugt 3 både af disse til salaten.

Sauce- retten
Lav en jævning af majsstivelsen i en skål eller et krus, ved at tilsætte majsstivelsen og ca. 1½ dl vand, blandingen skal piskes sammen.

Smag retten til med lidt ekstra Røget Paprika, smag til med salt og peber, hele retten rundes af med piskefløden og herefter hældes majsstivelses blandingen langsomt i retten under omrøring, til du opnår en passende konsistens den må ikke blive for tyk men heller ikke for tynd, men rimelig nok til at du kan spise den til kogte ris.

Retten koges nu op forsat under omrøring. Når retten er blevet varmet op igen er den klar til servering.

 

Noter

Retten er fryse egnet.

Vær den første til at skrive en anmeldelse

Din e-mail-adresse bruges ikke på nogen måde

Del denne opskrift