Open menu
Fremhævet
Sød krydderlage
Super nem

En simpel syltelage er ofte det der er bedst, det er også det jeg har fundet frem til i denne som jeg skulle bruge til syltede rødbeder, den er simpel sammensat med krydderier som jeg gerne vil have det. Jeg har brugt laurbærblade, nelliker, sennepsfrø og hel hvidpeber. Og så har jeg brugt sukker, men det er jo ikke et krydderi.

Man kan bruge denne lage til mange ting såsom til syltede rødløg, agurkesalat, syltede rødbeder eller til andre grøntsager - lige til rødbeder egner den sig rigtigt godt - og måske skal jeg nævne at det er første gang i mit liv, jeg selv har syltet rødbeder, dog med lidt hjælp fra min mor til at skære dem i skiver.

Det at have en syltelage stående klar til brug gør sit til at det gør det nemt og hurtigt hvis man lige står og skal bruge en syltelage her og nu. 

I princippet kan man vælge alle de krydderier og kombinationer du lyster. Men jeg anbefaler at du holder dig til tre og højest fem forskellige. Du skal kunne smage forskellige ingredienser, uden at blive bombarderet med så mange at det hele roder lidt. Så hellere få men rigtigt afstemte krydderier.

Den klassiske krydder blanding til sur syltning er peber, gule sennepsfrø og laurbærblade.

Del denne opskrift

Kategori: Syltning
Sæsoner

ingredienser

Syltelage

2 L Lager eddikke
800 g Sukker (melis)
1 spsk Gule sennepsfrø
1 tsk Hel hvid peber
10 stk Laurbærblade
10 stk Krydder nelliker

Fremgangsmåde for Sød krydderlage

Varm alle ingredienserne i en lille gryde indtil kogepunktet.

Lagen skal kun lige op at koge.

Hæld den varme syltelage på skolede flasker ca. 500 ml. Brug gerne en syltetragt (bred mund) eller en safttragt (smal mund) så du ikke hælder ved siden af.

Jeg kan varmt, anbefale at kigge på denne hjemmeside som har en masse spænden udstyr.

Blandt andet denne lille fikse tragt, som tilmed lader den tiloversblevene luft nemt slippe ud af flasken under påfyldningen - klik her for at se tragten.

Eller denne lidt større fikse tragt, som tilmed lader den tiloversblevene luft nemt slippe ud af flasken under påfyldningen - klik her for at se tragten.

Krydderierne må gerne komme med.

Opbevar din hjemmelavet lage, klar til brug, i køkkenskabet. Den kan sagtens holde sig. Det er jo bare eddike og sukker samt nogle krydderier.

Noter

Det kan godt være mængden lyder af meget, men som jeg skriver så lavede jeg den til at overhælde friskkogte rødbeder, og resten blev så hældt på flasker som jeg viser her i opskriften, de flasker jeg har brugt er flasker købt med enten hyldeblomst eller hyldebærsaft fra Rynkeby, jeg smider ikke sådanne flasker ud, og jeg købte dem inden der kom pant på flaskerne, så jeg havde sat mig for at genbruge dem.

Vær den første til at skrive en anmeldelse

Din e-mail-adresse bruges ikke på nogen måde

Del denne opskrift