Open menu
Fremhævet
Frisk tun mousse
Super nem

Det her er en super frisk tun mousse, jeg har en kammerat der er multihandicappet, når han og jeg i tidernes morgen og inden han fik problemer med at synke sin mad, så var det her den mad han så frem til at få når vi havde været i Tyskland, vi gjorde holdt på den første rasteplads efter at være kommet ind i Danmark igen. Han nød den dengang, i dag nyder han at få lov til at lugte til den mad jeg skal have at spise, selævom han ikke længere må spise på alm. måde, han får desværre sonde. Men han glædes ved at jeg holder fast i ting som han også kunne li.

Det der er forskellen på den her tun mousse og den med smør er at jeg her bruger Creme Fraiche piskefløde og citron saft, ja tilmed en skrallen fra citronen. Det giver en ellers lidt trist og fed tun mousse nye klæder, og giver en god smag der gør at man nemt kan spise meget uden at det kan blive for meget.

Del denne opskrift

Kategori: Forretter Fisk / Skaldyr
Sæsoner

ingredienser

Tun massen

3 ds Tun i olie (drænet totalt vægt 420g)
0.5 L Creme Fraiche 18%
250 g Piskefløde
1 glas Rød kaviar
1 stk Økologisk Citron
8 stk Husblas (Bemærk lavet af svin)
Salt (efter smag og behov)

Fremgangsmåde for Frisk tun mousse

Åben tundåserne og hæld olien fra evt. igennem en sigte, kom den drænede tun op i en stor skål, evt. 3 liter rumindhold, tilsæt Creme Fraiche. Og pisk det sammen med piskeris evt. med håndmixer monteret med piskeris. Smag massen til med salt, revet skal af citron og saften fra citronen, men gem lidt af citronsaften til at køle den varme husblas, men det kommer senere. Det er en smagssag hvor meget salt der skal bruges, jeg vil sige prøv dig frem.

Vend nu caviar i massen, inden næste trin.

Pisk fløden til skum, men ikke for stift, det skal ikke være smør. Sæt den på køl til senere.

Stil husblas i blød i koldt vand. Når husblas er blevet blødt, hældes vand fra og husblas smeltes enten over vandbad eller 10 til 15 sekunder i mikrobølgeovn. Hvis den nu smeltede husblas er for varm, kan den køles med lidt af citronsaften.

Den nu smeltede husblas tilsættes til tunfiskemassen, pisk det godt sammen mens du både hælder i en tyndstråle og røre med piskeris eller el-håndmixer, her er det en fordel med en el-håndpisker. Stil evt. skålen enten i køkkenvasken eller på en fugtig klud der ligger på bordet, herved står din skål mere fast på bordet.

Tunfiskemassen sættes på køl i 15 til 20 minutter, når massen er begyndt at stivne, tilsættes flødeskummet under forsigtig omrøring med en dejskraber, tunfiskemassen hældes nu på den eller de beholdere som skal anvendes til serveringen. Der må ikke piskes.

Den færdige Tunfisk mousse sættes på køl indtil den skal anvendes.

Noter

Pyntes inden servering, der kan serveres flute eller groft brød til, evt. sammen med en passende salat, jeg har tidligere serveret rejer til også.

Et stykke rugbrød med denne Tun Mousse er også en god løsning.

Vær den første til at skrive en anmeldelse

Din e-mail-adresse bruges ikke på nogen måde

Del denne opskrift

Save
Cookies user prefences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accept
Decline