Open menu

Gennemse efter kategori

Oplev vores mest værdsatte opskrifter!

Foccacia boller med hvidløg, timian og tomatsauce
  • lørdag, 20. juli 2019
Foccacia boller med hvidløg, timian og tomatsauce
Ferie ramt - det er ikke let at have ferie, slet ikke som mig, jeg har det bedst med fasterutiner.
Hvad gør man så for at være på toppen, jeg har jo i forvejen en opskrift på Foccacia bolle, den er så godt nok langtidshævet, men jeg måtte kaste mig ud i et nyt projekt, bare for at få tiden til at gå med noget andet. Så her er den så en helt anderledes opskrift på Foccacia boller.
I den her variant har jeg valgt at have både hvidløg og timian i selve dejen, men man kan jo lave den helt som man har lyst til. Så det kan udelades.
Forøvrigt så syndes jeg at Foccacia bollerne, har det med at blive lidt af en vane at have i fryseren, de er nemme og er en god løsning frem for en Pizza.
 
En stor tak skal lyde til https://www.louiogbearnaisen.dk/ for inspiration til denne opskrift.
Kategori: Bagværk Madbrød
køkken type Latin
ingredienser: 75 g Gær, 6 dl Vand, 2 spsk Salt, 2 spsk Sukker, 2 tsk Timian, 4 fed Hvidløg, 2 spsk Olivenolie, 800 g Tipo 00, 200 g Fuldkornsmel, 20 g Bageenzymer (Kan udelades), 1 ds Hakkede tomater, 1 ds Tomat koncentrat, 1 spsk Olivenolie, 1 spsk Spidskommen, 2 stk Chili (styrke 5), 450 g Kyllingbryst, 150 g Bacon, 300 g Revet cheddar (rød)
Fuldkornsboller med havregrød
  • mandag, 15. juli 2019
Fuldkornsboller med havregrød
Havregrød har længe været en klassiker hos de danske børnefamilier. Det er der flere årsager til. Den første er at det nemt at lave ; den anden er at de fleste børn kan lide det ; den tredje er at det langtidsmættende og den sidste er at det er billigt. Havregrød er derudover en god måde at få gang i forbrændingen på, indeholder flere vigtige mineraler og vitaminer og en del essentielle sunde fedtsyrer. 

Fordelen ved at tilsætte havregrød til bollerne er at de dels bliver mere grove men også at havregrøden er med til at holde bollen lidt mere fugtig syndes jeg.
Kategori: Bagværk
køkken type COM_JOOMRECIPE_CUISINE_DANSK
ingredienser: 50 g Havregryn, 3.5 dl Vand, 0.5 tsk Salt, 4 spsk Sukker, 1200 g Hvedemel med Fuldkorn, 200 g Fuldkornsmel, 400 g Manitoba, 1 portion Havregrød, 4 tsk Salt, 75 g Gær, 3 Stk Æg, 5 dl Vand, 100 g Raps Olie (kan udelades)
Hvedeknopper med bageenzym
  • fredag, 1. maj 2020
Hvedeknopper med bageenzym
Hvor jeg elsker duften og smagen af Kardemomme, jeg får næsten lyst til, at synge Boller op og Boller ned i min mave, skønt at den sang intet har, at gøre med Storebede dag. Men jeg elsker den her dag på året, hvor man sidder sammen eller bare alene og nyder en frisk bagt.

Men vi er jo mange her i 2020 som holder sammen hver for sig, for at holde afstand, for at beskytte de svage i samfundet.
 
Men for, at vende tilbage til hvorfor vi spiser varme hveder, og traditionen med at spise varme hveder opstod, fordi bededag skulle være en arbejdsfri bede- og bodsdag.
 
 
Når der blev ringet med kirkens store klokke, var det et signal til, at alle skulle holde fri, og al handel skulle ophøre. Man skulle faste indtil gudstjenesten og måtte hverken arbejde, rejse, lege eller spille.
 
 
Selv bageren skulle holde fri og kunne derfor ikke bage frisk brød på dagen. I stedet bagte bagerne hvedeknopper aftenen før, og folk kunne så købe dem dagen inden bededag og varme dem på selve dagen.
Kategori: Bagværk
køkken type Latin
ingredienser: 30 g Tørgær, 30 g Bageenzymer, 12 g Salt, 20 g Sukker, 1200 g Manitoba mel (eller anden mel med højt protein), 3 tsk Kardemonde, 2 stk Æg, 6 dl Vand
Grove Burgerboller
  • mandag, 15. juli 2019
Grove Burgerboller

Der skal ikke meget til at gøre en inspiration kedelig, med de meget kedelige burgerboller man køber ude i butikkerne, de smager sjældent godt, fordi det er nemt at smage, at de er masse produceret.

Så her den anden dag fik jeg stor lyst til at kaste mig ud i at bage mit eget brød, og det er så det jeg har gjort her, jeg håber at du kan li min opskrift.

Lige lidt ekstra bonus, den er laktose fri.

Men hverken fri for gluten eller æg, der er meget gluten i de her Burgerboller.

Kategori: Bagværk
køkken type Latin
ingredienser: 3 dl Koldt vand, 50 g Gær, 1 stk Æg, 1 spsk Sukker, 1 tsk Salt, 150 g Ølandshvedemel, 350 g Hvedemel med fuldkorn
Langtidshævet Foccacia med tomatfyld
  • tirsdag, 16. juli 2019
Langtidshævet Foccacia med tomatfyld
Foccacia er et fladbrød i familie med Pizzaen. Her i en version med tomatsauce i bunden, med lidt revet cheddar ost og toppet med Spansk chorizo pølse og pyntet med Basilikumpesto.
Kategori: Bagværk Madbrød
køkken type Latin
ingredienser: 50 g Gær, 5 dl Vand, 250 g Tipo 00, 250 g Hvedemel med fuldkorn, 1 spsk Sukker, 1 tsk Salt, 1 spsk Olie, 2 fed Hvidløg, 3 tsk Tørret oregano, 1 tsk Tørret timian, 5 dl Tomat pure, 1 tsk Salt, 1 stk Chili (efter egen smag og styrke)
Pitabrød
  • tirsdag, 16. juli 2019
Pitabrød

Der skal ikke meget til at gøre en inspiration kedelig, med de Pitabrød man køber ude i butikkerne, de smager sjældent godt, fordi det er nemt at smage at de er masse produceret.

Så her den anden dag fik jeg stor lyst til at kaste mig ud i at bage mit eget brød, og det er så det jeg har gjort her, jeg håber at du kan li min opskrift.

Lige lidt ekstra bonus, den er laktose fri.

Men hverken fri for gluten eller æg, der er meget gluten i de her Pitabrød.

Kategori: Bagværk
køkken type Latin
ingredienser: 3 dl Vand, 50 g Gør, 1 stk Øg, 350 g Hvedemel med fuldkorn, 150 g Tipo 00, 1 tsk Salt, 1 spsk Sukker, 50 g Rapsolie
Ree's Æblekage
  • lørdag, 17. august 2019
Ree's Æblekage
En nem og hurtig æblekage som min mormor fik for mange år siden, den har derfor betydning for mig og familien.
Kategori: Kager
køkken type Latin
ingredienser: 200 g mel, 200 g sukker, 100 g smør (lurpak), 1 stk æg, 1 tsk bagepulver, 4 stk æbler
Luksus brunsviger
  • lørdag, 17. august 2019
Luksus brunsviger
 
En fynsk specialitet, som bare smelter på tungen. Husk, at brunsviger skal spises helt friskbagt – faktisk inden for de første 5–6 timer – da den hurtigt bliver tør.
 
Kender jeg kagen ret, bliver det ikke noget problem.
Kategori: Kager
køkken type Latin
ingredienser: 15 g Tørgær, 20 g Bageenzym Optimax (Kan udelades), 10 g Salt, 100 g Sukker, 900 g Hvedemel, 5 dl Vand, 2 stk Æg, 100 g Raps olie, 100 g marcipan (kan udelades), 250 g smør, 250 g brun farin, 0.5 dl mørk sirup (lys sirup kan godt bruges), 1 dl brød rasp
Fuldkorns pizza
  • lørdag, 17. august 2019
Fuldkorns pizza

Opskriften på pizzadej er nem og fyldet bestemmer man jo helt selv. Jeg har selv udviklet på min pizzadej. Jeg har på et tidspunkt stået i lære som bager i København.

Hjemmelavet pizzadej er ret nemt, og hvis man skruer ned for gærmængden til omkring 4-5 g og lader pizzadejen hæve i køleskabet i 16-18 timer, så bliver det faktisk endnu bedre.

Fordelen ved at bruge Tipo00 mel er at det giver din pizza en super sprød overflade og sprød bund.

Kategori: Pizza
køkken type Latin
ingredienser: 20 g gær, 2.5 dl lunkent vand, 3 spsk oliven olie, 1 tsk salt, 450 g Tipo00 eller Pizza mel, 150 g Fuldkorns hvedemel
Pizza sauce
  • lørdag, 17. august 2019
Pizza sauce

Dette er den klassiske italienske grundsauce til pizzaer. Skal simre en times tid, men den gode smag er ventetiden værd.

Jeg har desværre ikke noget billede af sovsen på nuværende tidspunkt, men det kommer næste gang jeg laver denne sauce.

Kategori: Pizza
køkken type Latin
ingredienser: 2 ds hakkede tomater, 1 pk tomatpure, 1 stor ds tomat koncentrat, 2 fed hvidløg, 1 stk stort løg, 2 spsk oliven olie, 2 tsk oregano, salt, peber, 2 tsk sukker (efter smag), 1 tsk chili (efter smag)