Open menu

Gennemse efter kategori

Oplev vores mest værdsatte opskrifter!

Henriks Lasange
  • lørdag, 17. august 2019
Henriks Lasange
Lasagne er en pastaret. Den mest kendte version er nok Lasagne Bolognese, der som navnet antyder, stammer fra byen Bologna i Norditalien. Lasagne indeholder pasta normalt i form af tynde plader, der lægges i lag adskilt af fyld og, i nogle tilfælde, bechamelsauce. Fyldet kan f.eks. være kødsovs, grøntsager, fisk eller svampe. I mine lasanger er pladerne udskiftet med pasta skruer.
Kategori: Pasta Oksekød
køkken type Latin
ingredienser: 400 g hakket oksekød, 1 stk stort hakket løg, 3 fed hvidløg, 2 stk chili (styrke 5), 2 spsk hakket soltørret tomat, 200 g revet gulerod, 200 g revet knold selleri, 2 spsk oregano, 1 tsk sort peber, 3 spsk raspolie, 3 spsk mel, 6 dl sødmælk, 2 tsk stødt muskatnød, 0.5 tsk salt, 1 tsk peber, 150 g revet cheddar (rød)
Brunkager med Appelsin
  • mandag, 4. november 2019
Brunkager med Appelsin
Betegnelsen brunkager er af langt nyere dato. Det er formentlig tidligst fra midten af 1800-tallet, at brunkager så småt begynder at vinde indpas i det danske sprog – i takt med udbredelsen af jernkomfuret, der gjorde det lettere at regulere varmen, og dermed sikre, at kagerne ikke blev for mørke og hårde til at spise. Det er også i denne periode, at bagningen af brunkager bliver en fast tradition i juletiden.
 
Og derfor, ingen jul uden brunkager her hos mig, men jeg køber dem ikke mere, ikke efter at havde fået denne opskrift af en bekendt. Den er nem at bruge og gøre klar.
 
Kategori: Bagværk Kager
køkken type Latin
ingredienser: 250 g Smør, 125 g Ahorn sirup, 250 g Farin, 10 g Appelsinskal (3 til 4 appelsiner), 1 knsp Salt, 3 tsk Kanel, 2 tsk Ingefær, 1 tsk Allehånde, 1 tsk Nelliker, 2 tsk Potaske, 1.5 spsk Vand, 100 g Mandler, 500 g Mel, 100 g kandiseret appelsinskal (Dr. Öetker)
Gastrik
  • søndag, 17. november 2019
Gastrik
Vil du selv lave den ultimative smags giver til dine mad retter så skal du prøve at lave Gastrik - det er super enkelt og nemt at lave.
 
Gastrik er en karameliseret sirup lavet af sukker og en eddike som kan være rød- eller hvidvins eddike eller en æbleeddike, i denne opskrift har jeg anvendt æble eddike.

For Gastrikken har både bitre, syrlige og sødmefulde smagsnoter foruden smagsnoter af nødder og frugt. Brug Gastrik til at smage dine retter til, hvad enten det er dressinger, saucer, gryderetter eller supper. Du kan også bruge den til at glasere kød, fisk og grøntsager med, hvor eddiken fremhæver umamismagen i kød og fisk.

Gastrik er også velegnet, når du laver mad med et minimum af fedt, da smags intensiteten i Gastrikken tilføjer din ret så stor smags oplevelse, at der ikke er samme behov for at bruge smør eller fløde til at runde fx en sauce eller suppe af.

 
Kategori: Saucer
køkken type Latin
Sæsoner: Alle
ingredienser: 2.5 dl Æble eddike, 125 g Sukker
Sigrid's frikadeller
  • søndag, 18. august 2019
Sigrid's frikadeller
Sigrid var min mormor, den her opskrift har sit udspring fra min mormor, min mormor brugte Allehånde og Nelliker i sine frikadeller, jeg bruger vand istedet for mælk, da jeg syndes at mælken gør frikadellerne tunge. 
Kategori: Svinekød
køkken type Latin
ingredienser: 500 g Hakket svinekød 8-12%, 1 tsk salt, 1 stk æg, 1 stk løg, 3 spsk havregryn, 1 tsk peber, 0.5 tsk allehånde, 0.5 tsk nelliker
Salt karamel sirup
  • søndag, 17. november 2019
Salt karamel sirup
Jeg tror jeg kommer til at lave denne lækre karamel sauce tit, den sidder for at sige det mildt lige i skabet. Den er forholdsvis nem at lave.
 
Man kan jo tilføje lige de smags variationer som man nu måtte ønske sig, jeg tro at jeg selv vil prøve kræfter med andre smags toner.
 
Men jeg forestiller mig en variation med evt. kanel, eller måske friskrevet appelsinskal, eller andre variationer.
Kategori: Saucer Tilbehør
køkken type Latin
ingredienser: 400 g Sukker, 1 ds Kondenseret mælk, 3 dl Vand, 1 tsk Vanilje , 0.5 tsk Salt
Hottekøller
  • søndag, 8. september 2019
Hottekøller

Snaskede og uimodståeligt lækre hottekøller, ja det er kyllingeunderlår, det kunne også være vinger, men i dag og i denne opskrift er det kyllingeunderlår!

Det bliver ikke meget bedre end det – og de saftige kyllingeunderlår, svøbt i hjemmelavet krydret og lidt klistret barbecuesauce er et kæmpe hit hos min familie – min mor er vilde med dem!

De er super nemme og hurtige at tilberede og smager cirka en million gange bedre, når de er hjemmelavede med det bedste kyllingekød, som man kan skaffe. Man kan ikke forvent at det bedste kød er brugt når de masseproduceres.

Ved min første servering til min mor, fik vi rugbrød til, rugbrødet blev vendt i resterne af den lækre barbecuesauce på bagepladen – ja ja på bagepapir, det var mums og der blev smasket løs.

Ellers kunne jeg finde på at servere de hottekøller med en lækker hjemmelavet Coleslaw til, eventuelt med råstegte kartofler eller fritter.

Kategori: Kylling
køkken type Latin
ingredienser: 1400 g Kyllinge underlår, 2.5 dl Hvedemel, 2 tsk Sød chili, 1 tsk Røget paprika, 1 tsk Stærk chili, 1 spsk Løgpulver, 2 tsk spidskommen, 2 tsk salt, 3 spsk Rapsolie, 1 stk Mellemstort løg, 3 fed Hvidløg, 1.5 dl Tomatketchup, 0.5 dl Vand, 0.5 dl Æbelcidereddike, 2 spsk Fishsauce, 0.5 dl Soyasauce, 1 dl Brunfarin, 1 tsk Dijon sennep, 1 tsk Paprika, 1 tsk Chili, 1 spsk Stødt ingefær, 1 spsk Majsstivelse (kan udelades)
Knækbrød med nødder
  • tirsdag, 7. januar 2020
Knækbrød med nødder

Rundt om på internettet findes der et hav af opskrifter på knækbrød. Mange af dem kan virke noget ”tørre” i konsistensen og det så samler sig til en kugle i munden der end ikke er til at få ned. Ok jeg ved det godt at knækbrød er tørre, men der skal nu være forskel på købe og hjemmebagt knækbrød. Her er en god opskrift, som jeg håber du kommer til at elske, den tager ikke lang tid at lave, og så håber jeg at både dine gæster og børn vil spise til der ikke er flere. Jeg ved bare at jeg skal have en lås på min beholder!

Kategori: Bagværk
køkken type Latin
ingredienser: 1 dl græskarkerner, 1 dl solsikkekerner, 1 dl chiafrø, 1 dl havregryn, 1 dl pekannødder (eller anden nød), 1 dl majsmel, 2.5 dl Ølandshvedemel , 1 tsk bagepulver, 2 tsk salt, 1 dl olie, 2 dl vand
Whiskysauce
  • søndag, 17. november 2019
Whiskysauce
Whiskysauce eller whiskysovs er en type sovs fra det britiske køkken, der indeholder whisky. Den er blevet populær over hele verden

De fleste kender “Jensens Whisky Sauce” og den smager sådan set ganske fint, men hvorfor ikke lave din egen whiskey sauce, som smager mindst ligeså godt.
 
Det kan min Whiskysauce fordi jeg ikke i første omgang tilsætter fløden.
 
Jeg har for første gang i denne opskrift tilsat en lille smule Gastrik, det har jeg valgt at gøre fordi Gastrik jo netop kan noget med smagen deraf som hverken kan fås med fløden eller med en klat smør.
 
Jeg har helt fravalgt, at bruge Rosmarin da jeg syndes, at det er en krydderurt der nemt kan overdøve med sin parfumeret sæbe smag, men derimod bruger jeg Timian i stedet for.
Kategori: Saucer
køkken type Latin
ingredienser: 3 ds Tomat koncentrat (140 g), 2 pk Tomatpassata , 4 tsk Timian, 3 tsk Salt, 2 tsk Frisk kværnet peber, 1 spsk Okse bouillon (Oscar) , 1.5 dl Whisky, 4 spsk Gastrik
Chokoladekage med kaffetopping
  • torsdag, 19. marts 2020
Chokoladekage med kaffetopping
Drømmekage er en kage lavet af sukker, smør, æg og mel med høj glasur af brun farin og kokosmel. Kagen er velkendt i Danmark og indtog en delt fjerdeplads, sammen med flødeskumskagen, som den mest populære i en undersøgelse af avisen metroexpress. Men forestil dig den så lavet som en chokoladekage. Jeg vil hilse og sige det her er den nye drømmekage...
Kategori: Kager
køkken type Latin
ingredienser: 100 g Smør, 200 g Rapsolie, 4 hele Æg, 2 dl Vand, 4 spsk Kakao, 4 tsk Bagepulver, 100 g Smør, 50 g Rapsolie, 1.5 dl Vand, 2 spsk Fryse tørret kaffe, 200 g Brunfarin, 150 g Kokosmel
Juleboller
  • lørdag, 30. november 2019
Juleboller
Ingen jul uden juleboller af den gode gammeldags slags, som er lavet på en god gærdej, her har jeg brugt min opskrift på Hvedeknopper og er blevet spækket med rosiner, syltet appelsinskal, frisk revet appelsinskal, sukat og ikke at forglemme cocktailbær.
 
Det er første gang jeg selv har bagt dem her, så jeg er spændt på hvordan de er blevet, men alene duften af dem her efter endt bagning er vidunderlig.
Så jo de skal nok være blevet gode, men meget luftige er de ihvert fald.
Kategori: Bagværk
køkken type Latin
ingredienser: 100 g Gær, 6 dl Vand, 2 tsk Salt, 5 tsk Kardemonde, 3 spsk Sukker, 2 stk Æg, 1200 g Mel, 1 stk Fint revet skal af appelsin, 100 g Cocktailbær, 100 g Kandiseret appelsinskal, 100 g sukat, 100 g rosiner