Open menu

Gennemse efter kategori

Oplev vores mest værdsatte opskrifter!

Fremhævet
Fuldkorns Burgerboller med bageenzymer
  • søndag, 17. maj 2020
Fuldkorns Burgerboller med bageenzymer
Der skal ikke meget til at gøre en inspiration kedelig, med de meget kedelige burgerboller man køber ude i butikkerne, de smager sjældent godt, fordi det er nemt at smage, at de er masse...
Kategori: Bagværk
ingredienser: 30 g Rødgær (eller alm. tørgær), 20 g Bageenzym, 2 spsk Sukker, 2 tsk Salt, 1 kg Hvedemel med fuldkorn, 6 dl Koldt vand, 2 stk Æg
Cremet Spicy Græskarsuppe
  • mandag, 19. oktober 2020
Cremet Spicy Græskarsuppe
Her får du min bedste opskrift på en Cremet Spicy Græskarsuppe.    Græskarsuppen er nem og meget enkel at lave, den kan bruges som en forret men den kan også anvendes som...
Kategori: Vegetar / Vegansk Suppe
ingredienser: 1800 g Hokkaido græskar, 300 g Gulerødder, 300 g Løg, 6 fed Hvidløg, 1 stk Chili (middelstærk styrke ca. 5) (Kan udelades), 1 dl Rapsolie, 8 dl vand, 3 stk Bouillonterninger (Høns eller grøntsag), 1 tsk Spidskommen (kan udelades), 2 tsk Stødt Ingefær (kan udelades), 2.5 dl Piskefløde, 2 tsk Salt (efter smag)
Bearnaise Essens
  • lørdag, 6. juni 2020
Bearnaise Essens
Der er mange traditioner, og der er mange stridsspørgsmål, når det kommer til béarnaise-essens. Kørvel eller ikke kørvel? Nej og atter nej jeg kan ikke li smagen af Kørvel, så det er der ikke i...
Kategori: Essenser og olier
ingredienser: 6 L Estragon eddike. (Hjemmelavet) Opskriften finder du et andet sted her på min hjemmeside, 6 Spsk Let knuste peberkorn, 1 Kg Groft hakket skalotteløg - (ikke de alm. gule løg det giver ikke den rigtige smag), 20 Stk Laurbærblade , 2 Håndfulde afklippet persille med stilke, 1 kg 1 kg frisk estragon, Evt Estragon fra flaskerne med Estragon eddiken
Juleboller med bage enzymer
  • lørdag, 30. november 2019
Juleboller med bage enzymer
Ingen jul uden juleboller af den gode gammeldags slags, som er lavet på en god gærdej, her har jeg brugt min opskrift på Hvedeknopper og er blevet spækket med rosiner, syltet appelsinskal, frisk...
Kategori: Bagværk
ingredienser: 35 g Tørgær (Rødgær), 30 g Bageenzym, 2 tsk Salt, 6 tsk Kardemonde, 3 spsk Sukker, 1200 g Mel, 100 g Cocktailbær, 100 g sukat, 100 g Kandiseret appelsinskal, 2 stk Æg, 6 dl Vand
Ovntørrede og henkogte tomater
  • søndag, 21. juni 2020
Ovntørrede og henkogte tomater
Jeg er sindsyg vild med de her tomater, de emmer om sommer og sol, selvom jeg tørre dem i ovnen. De kan laves på utallige måder men jeg har fundet en nem og ligetil løsning som jeg kan bruge....
Kategori: Vegetar / Vegansk Tilbehør
ingredienser: 1 kg Cherry Tomater, 10 Fed Hvidløg, 6 Stilke Oregano, 6 Stilke Timian, 1 dl Olivenolie, Salt efter smag, Olivenolie efter behov til at dække tomaterne i glasene
Blommechutney med chili og ingefær
  • søndag, 12. juli 2020
Blommechutney med chili og ingefær
Lige om lidt er syltesæsonen over os, og jeg mindes min mors blommetræ når det gik amok og strø om sig med blommer, så jeg mindes min mors sylte projekt med at lave blomme marmelade.  Men det...
Kategori: Vegetar / Vegansk Tilbehør
ingredienser: 3 kg Blommer, 1 kg Æbler, 3 stk Skalotteløg, 200 g Frisk ingefær, 4 dl æbleeddike, 1250 g Sukker, 5 stk Chili (stærke), 3 spsk Sennepskorn
Maltsirup til brød
  • søndag, 22. november 2020
Maltsirup til brød
Jeg har længe gået og leget med tanken om at farve, noget af det brød jeg går og bager, og jeg har længe gået og tænkt på at bage en art rundstykker som jeg fik for mange år siden fra den lokale...
Kategori: Bagværk Tilbehør
Sæsoner: Alle
ingredienser: 500 g Brun Farin, 5 dl Mørk øl (Jeg brugte en Dunkel Erdinger)
Confiterede hvidløg
  • lørdag, 18. juli 2020
Confiterede hvidløg
Confitering er en fransk konserverings- og tilberedningsmetode, som primært bruges på and og gås. Confire’ betyder at konservere på fransk. Ordet stammer fra latin: conficere (at gøre, at producere,...
Kategori: Vegetar / Vegansk Tilbehør
ingredienser: 1 kg Hvidløg, 3 stk Citroner, 750 ml Olivenolie, 3 spsk Middelhavssalt
Valnøddestykker med maltsirup
  • mandag, 23. november 2020
Valnøddestykker med maltsirup
Jeg har i lang tid haft stor lyst til at lave noget mørkt brød, nu har jeg fundet løsningen ved at bruge Maltsirup, ved at bruge Maltsirup så får man også tilføjet en virkelig god smag samtidig med...
Kategori: Bagværk
Sæsoner: Alle
ingredienser: 750 g Manitoba, 300 g Rugmel, 10 g Salt, 20 g Optimax Bageenzymer, 20 g Tørgær (Jeg brugte Rødgær), 100 g Valnødder (Groft revet på råkostmaskine), 100 g Malt Sirup (se opskrift her på siden), 100 g Rapsolie, 150 g Mørkt øl (Jeg brugte en Dunkel Erdinger), 450 G Vand
Hurtige Ciabatta stykker (med alm gær)
  • søndag, 26. juli 2020
Hurtige Ciabatta stykker (med alm gær)
De her Ciabatta stykker kan jeg godt blive forfalden til, men jeg leder forsat efter en bedre opskrift, men de her er nemme, at lave i en hurtig vendning. Hvis man lige står og skal bruge dem dagen...
Kategori: Bagværk
ingredienser: 45 g Gær, 12 g Salt, 8 g Sukker, 700 g Tipo 00, 4 dl Varmt vand (35°C), 20 g Olivenolie