Open menu

Gennemse efter kategori

Oplev vores mest værdsatte opskrifter!

Syrlig Sveskekompot til kager
  • tirsdag, 2. februar 2021
Syrlig Sveskekompot til kager
Svesker er for det meste kun fremme på bordene ved jul, men måske man skal overveje at spise svesker hele året rundt. De små tørrede blommer har et højt indhold af antioxidanter og kostfibre, og er i begrænsede mængder et godt alternativt til slik.

Som variation til morgengrøden, og til dem med en sød tand, er denne sveskekompot ideel som topping. Eller som fyld i en fastelavnsbolle, eller i en pandekage - men den kan også gå i en lagkage. Du kan også lave en lækker trifli.
Kategori: Desserter Kager Syltning
ingredienser: 600 g Svesker, 200 g Sukker, 2 stk Citroner, 250 g Vand
Fremhævet
Worcestershire Sauce (Engelsk sauce)
  • fredag, 21. august 2020
Worcestershire Sauce (Engelsk sauce)
Er du ligesom mig vild med engelsk sauce? der er mange forskellige smage i engelsksauce og det er det der giver den umami smags oplevelse som der er, men hvor stammer den fra, mange skriver at den ikke er engelsk, men tværtimod dansk, men den er altså ikke Dansk. På den store Danske skriver deEngelsk sauce, forskellige stærkt krydrede saucer udviklet i England i 1800-tallet af hjemvendte fra kolonierne. Hovedingredienserne er eddike, hvidløg, løg, Tamarindfrugt og krydderier, bl.a. peber og spansk peber. Worcestersauce er det første handels produkt af typen, produceret siden 1838. ( Kilde: Fakstorp, Jørgen: engelsk sauce i Den Store Danske på lex.dk. Hentet 21. august 2020 fra https://denstoredanske.lex.dk/engelsk_sauce) Lea & Perrins - Den originale WorcestershireDen slanke glasflaske med den sorte pikante væske og den karismatiske orange mærkat har haft sin faste plads i det britiske køkken i umindelige tider. Og i dag er den engelske sauce fra Worcester blevet et begreb verden over. I England kalder de den worcester sauce, udtales "wuster sauce" - mens vi andre kalder den "engelsk sauce". Mange har med mere eller mindre held forsøgt at efterligne den gennem tiden, men hvis det ikke er Lea & Perrins Worcestershire Sauce, så er det ikke den ægte og originale. Bag om saucenOg det er gennemgående for ingredienserne i saucen - at de er friske og de fineste af slagsen. Den præcise opskrift for saucen er kun kendt af få personer, men det er sluppet ud, at hovedingredienserne er vineddike, skalotteløg, hvidløg, Tamarind, ansjoser, salt, sukker og en række krydderier - men ingen kunstige farvestoffer, sødestoffer eller konserveringsmidler. Den originale opskrift på Lea & Perrins originale Worcerstershire Sauce blev efter sigende hjembragt fra Østen af en britisk guvernør, som bad de to lokale apotekere John Lea og William Perrins lave en prøveproduktion. Men selvom Lea & Perrins fulgte opskriften nøje, var resultatet en grim skuffelse, og...
Kategori: Saucer Essenser og olier
Sæsoner: Alle
ingredienser: 5 dl Æble eddike, 4 fed Hvidløg, 120 g Hakket løg, 30 g Ansjosfiletter, 60 g Honning, 60 g Rørsukker eller Melasse, 60 g Tamarind pasta, 2 tsk Chili pulver, 1 tsk Stødt Nelliker
Vegetar Focaccia boller
  • lørdag, 16. maj 2020
Vegetar Focaccia boller
Coronaen er atter over os - det er ikke let med den Corona, slet ikke som mig, jeg har det bedst med faste rutiner, og ikke alt for mange afbrydelser i det daglige mønster.
Hvad gør man så for at komme op på toppen, jeg har jo i forvejen en opskrift på Foccacia boller, den er så godt nok langtidshævet, men jeg måtte kaste mig ud i et nyt projekt, bare for at få tiden til at gå med noget andet. Så her er den så en helt anderledes opskrift på Foccacia boller. Her i sen sommeren 2020.
Forøvrigt så syndes jeg at Foccacia bollerne, har det med at blive lidt af en vane at have i fryseren, de er nemme og er en god løsning frem for en Pizza, som jo meget ofte blot er et stykke tyndt brød, her er der noget mere brød.
Kategori: Bagværk Madbrød
ingredienser: 200 g Fuldkornsmel, 800 g Tipo 00, 30 g Tørgær (eller 75 g alm. gær), 20 g Bageenzymer (Kan udelades), 2 spsk Salt, 2 spsk Sukker, 6 dl Vand, 2 spsk Olivenolie, 300 g Revet cheddar (rød), 1 spsk Olivenolie, 250 g Løg i skiver, 300 g Selleri, 300 g Gulerødder, 3 ds Hakkede tomater, 2 ds stor Tomat koncentrat, 4 fed Hvidløg, 3 stk Chili (styrke 5), 0.5 dl Oregano, 2 tsk Salt (efter behov), 2 tsk Frisk kværnet sort peber
Brioche burgerboller fuldkorn
  • tirsdag, 22. september 2020
Brioche burgerboller fuldkorn

Den 9. september var jeg igen og for anden ud af tre gange sammen med verdens sjoveste og bedste kok, kokken jeg her omtaler, er ingen anden end selveste Claus Holm, her introducerede han Sloppy Joes for mig men også resten af kokkeholdet, og med ikke mindre end som i en helt hvid ægte Brioche burgerbolle – den smagte godt, men når nu denne kokke aften gik på en sundere livsstil, så fik jeg tanken om at prøve at udvikle en grov / eller rettere en Fuldkorns Brioche burgerbolle. Så i dag er dagen kommet der til at jeg kaster mig ud i kunsten at lave en sundere Brioche burgerbolle bare med fuldkorn.

Kategori: Bagværk
ingredienser: 30 g Tørgær (Rødgær), 30 g Optimax Bageenzym (Kan udelades), 20 g Salt, 50 g Sukker, 700 g Vand, 3 hele æg, 200 g Smør (skal smeltes i vandet), 400 g Fuldkornshvedemel, 1200 g Tipo 00, 2 stk æggeblommer, nigellafrø (kan udelades)
Mexicansk citron kylling
  • mandag, 8. februar 2021
Mexicansk citron kylling
Lørdagskyllingen var populær og nem. I midten af 00'erne var det slut med bakken med de færdigudskårede kyllingestykker, men du kan nemt lave lørdagskylling selv. Jeg vil faktisk mene at min Mexicanske citron kylling slår den på mange måde. Det bliver mørt og lækkert.
Kategori: Kylling
ingredienser: 700 g Kyllingeunderlår, 2 stk citron, 800 g Kyllingoverlår, 2 tsk Chilipulver, 2 tsk Spidskommen, 2 tsk Sort Peber, 2 tsk Hvidløgspulver, 2 tsk salt
Kransekagekonfekt
  • søndag, 8. november 2020
Kransekagekonfekt
Vidste du at kransekage og kransekage konfekt er en Dansk opfindelse? Læs mere lege her under. En kransekage er en kage, der består af marcipan, sukker og æggehvider. I Danmark har vi tradition for at nyde et stykke kransekage nytårsaften, hvor den serveres ved årsskiftet kl. 00:00 med et glas bobler, mens der synges ’Vær velkommen, Herrens år’. Kransekagen associeres derfor ofte med fest, farver og fyrværkeri nytårsaften, men vi nyder den også til andre festlige begivenheder som fx bryllup og konfirmation. Kransekagen kan serveres i små mundrette bidder, eller den kan bygges op i lag af mindre og mindre kransekageringe, indtil den former et flot kransekagetårn. Dertil pyntes den flot med glasur, flag, glimmer, stjernekastere eller andet festlig pynt. På toppen placeres ofte en festlig figur alt efter begivenheden: En baby til et barnedåb, en studenterhue til konfirmation eller et flot brudepar til et bryllup. Der hersker ingen tvivl om, at kransekagen er et fast element, når vi skal fejre en glædelig begivenhed i Danmark og for på Odense Marcipan, har kransekagen en særlig plads i deres marcipanelskende hjerter. Kilde: https://www.odense-marcipan.dk/temaer/kransekage Nytårsaften og Kransekage hører sig til, og de små fine kransekagetoppe er perfekte, hvis man blot lige har en lille rest marcipan – eller man planlægger den store bagedyst – og dermed helt perfekt til vores nytårsaften i år, hvor min mor og jeg holder en lille og enormt hyggelig nytårsaften. Alene sammen nu også oven på al den ulykke som vi har været ramt af gennem de sidste 4 år, senest mig der sidst i oktober 2020 blev ramt af et krampeanfald. Og derved fik ændret vores og ikke mindst mine super faste rutiner og planer med et kæmpe slag. Jeg glæder mig! Helt vildt faktisk. Både til en stille, festlig og hyggelig aften med min mor og til et nyt år – jeg er klar på at tage godt afsked med 2020 og glæder mig virkelig meget til 2021, som jeg har intentioner...
Kategori: Kager
ingredienser: 1300 g Marcipan (Odense ren rå), 250 g Æggehvider, 240 g Flormelis
Vandbakkelser
  • mandag, 1. februar 2021
Vandbakkelser
Det er snart fastelavn, og ingen fastelavn uden fastelavnsboller.

Vandbakkelser er en skøn kage som kan fyldes med alverdens lækkerier, fx flødeskum, vaniljecreme, syltetøj, frugtmos osv. De bliver i høj grad anvendt som det hjemmelavede svar på bagerens flødeskums-fastelavnsbolle, men kan sagtens nydes året rundt! Vandbakkelser kan også bruges i det salte køkken.
Kategori: Kager
ingredienser: 150 g Smør, 150 g Mel, 300 g Vand, 2 tsk Sukker, 4 stk Hele æg
Etiopisk kylling
  • tirsdag, 2. marts 2021
Etiopisk kylling
Der er ikke noget som en gryde "One pot" til det hele i denne ret, den er nem at tilberede og have med at gøre. Man kan servere ris eller bulgur til og evt. sammen med et stykke brød. Man kan godt lave en salat til retten, orginalt er det en agurkesalat, men jeg har her valgt at lave en salat bestående af spidskål og appelsin for at få lidt sødme ind i retten, som godt kan virke meget stærk på grund af de krydderier jeg har anvendt, men som absolut ikke er det. Men retten må gerne være lidt "hed" - på en varm sommerdag er den god, da den måske ligefrem kan virke kølende, da det er de varme krydderiere jeg har anvendt.
 
Kategori: Kylling
ingredienser: 4 tsk Allehånde (stødt), 4 tsk Sød paprika (stødt), 4 tsk Røget paprika, 3 tsk Koriander (stødt), 2 tsk Nelliker (stødt), 2 tsk Chili pulver (stødt), 2 tsk Spidskommen (stødt), 2 tsk Salt, 1 tsk Sort peber (stødt), 400 g Rødløg, 1500 g Hele kyllingelår, 2 ds Hakkede tomater, 2 dl Vand, 1 dl Rapsolie, 0.5 stk Spidskål, 1 stk Appelsin
Kogning af tørrede bønner
  • tirsdag, 9. februar 2021
Kogning af tørrede bønner
Det er nemt at gå ud og købe en dåse færdig kogte bønner til sin Chili Con Carne, men så er det også langt svære at sætte sit personlige præg på sin endelige ret.
 
Bønner og kikærter er sunde, billige og lækre og det gælder især hvis man gør sig den umage at koge dem på den rigtige måde.Her får du de et godt tip for kogning af bønner og kikærter.
 
Husk endelig at suppler med oplysningerne på din emballage, fordi det vil give dig en ca. tid for hvor længe dine bønner eller kikærter skal koge. 
 
De fleste større bønner og kikærter siger man 45-60 minutter efter 10-12 timers iblødsætning. Den nøjagtige kogetid afhænger dog af alderen på dine bønner. Og hvor længe de har stået til udblødning. Mine har stået i blød i 24 timer.
 
Hvor har jeg så opskriften fra:
 
Jeg har selv tilføjet mine personlige ønsker og behov, så det bliver min personlige med mine ønsker og behov.
Kategori: Ris / Bulgur / Kerner / Bønner Tilbehør
ingredienser: 300 g Tørrede bønner eller kikærter, 1 stk Lille løg, 2 fed Hvidløg, 1 stk Laurbærblad , 1 tsk Tørret timian , 2 stk Chili (styrke 5), Olivenolie, Salt
Fremhævet
Sort Oliventapenade
  • torsdag, 17. juni 2021
Sort Oliventapenade

Opskriften er hverken sponsoreret eller på anden måde støttet af de nævnte butikker.

Oliventapenade smager pragtfuldt som dip til grillede grøntsager, kød eller dryppet ud over salater. Eller som et frisk pust til tunfisk, feta ost ja selv til det kogte æg.

Jeg elsker smør, mayonaise og creme fraiche — det gør jeg altså, det skal der ikke herske nogen tvivl om, når det er sagt og skrevet, så passer de 3 ting nu heller ikke til alt. Og måske har man lyst til at prøve noget helt andet end det sædvanlige.

 

Kategori: Tilbehør
ingredienser: 240 g Stenfri Sorte Oliven, 4 fed Hvidløg (store), 30 g Kapers (de små), 25 g Ansjoser, 2 dl Olivenolie, 1 spsk Middelhavssalt , Sort peber