Open menu

Gennemse efter kategori

Oplev vores mest værdsatte opskrifter!

Chili Con Carne
  • onsdag, 10. februar 2021
Chili Con Carne
Chili con carne er en krydret gryderet med chili og oksekød, svinekød eller andet kød. Den indeholder som regel tomater, løg, bønner og andre ingredienser. Chili con carne betyder direkte oversat fra spansk "chili med kød".
Der findes også en vegetarisk variation, kaldet chili sin carne; direkte oversat "chili uden kød".
Dette er min aller bedste opskrift på chili con carne. Det er gryderet sprængfyldt med smag, der bare altid vækker jubel omkring spisebordet.
Jeg laver min version med hakket oksekød, dåsetomater, masser af krydderier, mættende bønner og mørk chokolade, der giver en fantastisk smag.
Chili con carne er både et hit som hverdagsmad og gæstemad. Det er en opskrift, der nemt kan laves i som stor portion til mange mennesker eller til fryseren. Nemt og ligetil men helt utrolig velsmagende
Kategori: Ris / Bulgur / Kerner / Bønner Oksekød
køkken type Latin
ingredienser: 3 stk Store løg, 8 fed Hvidløg, 2 stk Chili peber (styrke 5), 1 kg Hakket Oksekød (8-12%), 2 ds Stor tomat koncentrat, 3 ds Hakkede tomater, 3 dl vand, 2 spsk Sukker, 1 pk Tomatpassata, 4 spsk Rapsolie (til stegning), 2 stk Okse Bouillon terninger, 50 g Mørk chokolade (70% til 80%), 2 spsk Spidskommen, 2 tsk Røget paprika, 2 tsk Edelüss Paprika, 2 spsk Tørret oregano, 2 tsk Chili pulver, 2 tsk Salt, Peber (frisk kværnet), Majs chips, Creme Frachie, Revet Cheddar ost, Syltede grønne chilier, Friske Koriander, Avokado tern eller skiver, Lime
Fremhævet
Gyros - græske fladbrød
  • onsdag, 5. maj 2021
Gyros - græske fladbrød
Mit første bekendtskab med denne opskrift kom først i maj 2021 - faktisk i go' morgen Danmark hvor Nikolas Strangas var gæste kok.
 
Det er Gyros som du måske lige kender det, Gyrosen her er faktisk selve brødet som så ligner et pitabrød, men nok engang ikke som de velkendte pitabrød som du går ud og køber, her er det et brød som skal steges på panden (bagning af brød på pande). Det er virkelig en lækker spise og noget som bare er super nemt at stå med. Jeg vil tillade mig at sige at næsten alle kan være med her. Det kræver en god dej - du læser netop optakten til opskriften her, og så en god portion tålmodighed - dejen skal lige stå og hæve, og en god pande der kan tåle godt med varme og noget Olivenolie - evt. en god Spansk Olivenolie.
 
De her Gyros - fladbrød kan på en måde sammenlignes med alm. Pita brød men så alligevel ikke for de puffer ikke op på samme måde som alm. pitabrød, og dem her skal ej heller fyldes op på samme måde. Man lægger fyldet ovenpå brødet og vikler så brødet rundt omkring fyldet.
 
Så nu er der ingen kamp om at få pita brødet til at puffe op så man lige kan få fyldet ind i dem, jeg er stor fan af de her brød.
Kategori: Madbrød
køkken type Latin
Sæsoner: Alle
ingredienser: 500 g Tipo 00 (hvedemel), 10 g Bageenzymer (kan udelades), 15 g Tørgær (eller 25 g alm. gær), 6 g Middelhavs salt (groft), 15 g Sukker, 250 g vand, 30 g Olivenolie
Fremhævet
Fynsk Æbleflæsk
  • onsdag, 11. august 2021
Fynsk Æbleflæsk

Intet julebord eller anden frokost uden en god Æbleflæsk... Jeg aner ikke om min version slår andres, men den jeg her har fusket mig frem til, gør det godt efter min mening, man kan smage en let brændt karamelsmag.

Æbleflæsk er en gammel dansk ret, der tilberedes af æbler, stribet flæsk, løg. Æbleflæsk anses som en fynsk egnsret, men serveres i andre egne af landet. Æbleflæsk var en af kandidaterne til Danmarks Nationalret, da fødevareminister Dan Jørgensen i 2014 udskrev en konkurrence om denne titel.

Kategori: Svinekød Tilbehør Syltning
køkken type Latin
ingredienser: 500 g Store æbler (Sort underordnet), 150 g Vand, 250 g Bacon i tern, 200 g Sukker (Melis), 150 g Kogende vand
Fremhævet
Agurkesalat
  • torsdag, 13. maj 2021
Agurkesalat

Hjemmelavet agurkesalat er nemt at lave selv og kræver ingen særlige ting for at få det lavet, og du har sikkert allerede lagereddike stående i dit køkken, det samme gælder sikkert sukker og peberkorn hvad enten de er hvide eller sorte, jeg skriver hvide i opskriften men sorte kan også sagtens bruges, jeg syndes bare et der er lidt mere smag i de hvide peberkorn. Og så skal der selvfølgelig også agurker til eller er det jo ikke agurkesalat.

Hvis du er til de gamle danske retter, så kan du heller ikke undgå at havde stiftet bekendtskab med den klassiske agurkesalat, den har søde og syrlige strejfer og går især særdeles godt til en god gang grydestegt kyllingesteg. Men den går også godt til en flæskestegssandwich, en gang frikadeller eller som fyld i burgeren.

Så det er ikke kun det gamle danske køkken agurkesalaten kan bruges til også til det mere moderne køkken går den til. Og man kommer langt med denne agurkesalat, som jo slet ikke kan undværes i hotdogs.

Kategori: Salat Vegetar / Vegansk Tilbehør
køkken type Latin
ingredienser: 400 g Lagereddike eller æbleeddike, 250 g Sukker, 100 g Vand, 2 tsk Hel hvid peber, 3 stk Agurker (Helst Danske)
Fremhævet
Italiensk Biksemad
  • torsdag, 12. august 2021
Italiensk Biksemad

Jeg har valgt at kalde den her opskrift for itailiensk Biksemad, dels fordi der er flere ting i men også fordi man kan komme det i man har lyst til, denne ret rækker til 2 personer og den er fryseegnet.

Man kan med stor fordel undlade at tilsætte kød af nogen art og så er det en vegetar ret, da jeg bruger ost som pynt, kan den ikke i min optik ikke være vegansk. Osten er endvidere med til at fremhæve smagen af de friske grøntsager.

Men jeg har valgt ikke at sætte den ind under vegetar opskrifter eftersom jeg har kød i denne portion, men den er super god og meget simpel at lave.

Kategori: Pasta Svinekød
køkken type Latin
ingredienser: 300 g Store tomater (2 store), 100 g Squash , 2 stk Chili (styrke 4), 1 fed Hvidløg, 150 g Løg, 1 spsk Tørret oregano, 100 g Parmesan ost, 250 g Fusilli Fuldkornspasta, 2 spsk Groft Salt, 3 L Vand
Fremhævet
kardemommesnurrer
  • fredag, 30. juli 2021
kardemommesnurrer

Jeg kan godt og mon ikke også at du kan li kanelsnegle, og så er det at det her er fætteren til kanelsnegle,  intet mindre end som Kardemommesnurrer, det kunne såmænd også havde være kanelsnurrere eller hvad med nutellasnurre, kært barn har mange navne, nå men det er dett så ikke i dag, i dag er det Kardemommesnurrer og jeg er helt tosset med Kardemomme det er krydderi der minder om mange ting på en gang. Ja ret skal være ret, jeg kan ikke stå og røre med en gryde ske så jeg brugte min køkkenmaskine i stedet for, det er trodsalt nemmere for mig end som at stå og slås med en grydeske og skulle komme melet og smørret i lidt efter lidt. Nå men en anden ting, jeg havde ikke lige noget mælk så jeg har brugt vand og piskefløde i stedet for...

Kategori: Kager
køkken type Latin
ingredienser: 200 g Smør, 2.5 dl Mælk, 12 g Tørgær, 2 spsk Sukker, 2 stk Æg (M/L), 1 tsk Salt, 1 tsk Kardemomme, 600 g Hvedemel, 0.5 stk Revet skal af citron, 150 g Smør, 150 g Sukker, 2 tsk Vaniljesukker, 1 spsk Kardemomme, 1 stk Æg, evt. glasur til pynt, men absolut ikke nødvendigt
Fremhævet
Kogte basmatiris
  • tirsdag, 24. august 2021
Kogte basmatiris

Der findes et hav af muligheder på at koge ris, den her metode har nu garanteret mig løse basmatiris ikke mindre end 5 gange, senest den 23. august 2021 - jeg skulle have gæster dvs. en god veninde jeg har. De ris jeg her koger på denne metode er sikker.

Bruger du Jasmin eller Basmati ris anbefaler jeg at du vasker dine ris under rindende vand, gerne håndvarmt og indtil vandet er klart, dette gøres nemmest i en sigte eller si. Der sidder en del støv på ris når det er Jasmin og Basmati, og skylles det ikke af vil de klumpe sammen under kogningen. Når du er færdig med at skylle dine ris skal de sættes i blød de skal stå mindst i 20 minutter men gerne i 40 minutter - det gør kogningen nemmere.

Kategori: Ris / Bulgur / Kerner / Bønner
køkken type Latin
ingredienser: 450 g Ris (Jasmin eller Basmati), 1000 g Vand, 1 spsk salt, 2 spsk olivenolie, 2 tsk Citronsaft
Fremhævet
Ciabatta stykker v0.5
  • tirsdag, 3. august 2021
Ciabatta stykker v0.5

Jeg har drømt om at bage Ciabattaboller med store huller i brødet, det lykkedes mig, at få pæne store huller i mine boller eller rettere stykker. Den her dej er så blød at den er svær at arbejde med så jeg har kald den v0.5 altså version 0.5.

I opskriften er jeg oppe at bruge 3 forskellige slags hvedemel mest af alt, fordi jeg bare lige skulle afprøve min opskrift men også for at bruge rester af de 3 slags mel. Jeg har Durummel, Manitoba og Tipo00. Men alt i alt 800 g hvedemel. For det meste bruger jeg mel fra Valsemøllen men det er nu mere fordi jeg går op i en god kvalitet, men melet fra Rema1000 er nu heller ikke at kimse af, det er faktisk en god kvalitets mel, der ligger i samme prisklasse som det fra Valsemøllen.

Kategori: Bagværk Madbrød
køkken type Latin
ingredienser: 16 g Bageenzymer, 300 g Tipo00, 300 g Manitoba, 300 g Durummel, 3 g Tørgær (Rødgær), 20 g Fint salt, 750 g Vand
Fremhævet
Karamel æblesmør
  • mandag, 9. august 2021
Karamel æblesmør

Æbelsmør uden smør, lyder det skørt? både og - men fordelen her er at det ikke indeholder fedt af nogen art. Men hvad er det så - det er æblemos der koges ind så den bliver tyk, i mit førsteforsøg brændte den på, dvs. det var sukkeret der brændte på - men det gør intet for det smager bare skønt.

Hvor jeg har jeg fået ideen fra, det har jeg set hos syltedronningen, hun har lært at lave den af en i Sverige, Karamel Æblesmør stammer et sted fra mellem USA og England. Så har jeg kortet det ned i korte træk.

Hvorfor jeg har lavet det, for at finde på noget nyt og meget anderledes, og så er det sådan at jeg slapper af når jeg står enten og bager eller laver noget helt andet i mit køkken. Jeg ved godt at det kan lyde ynderligt i nogens øjne, men det er nu sådan jeg har det med min krop. Og så er det jo sådan at jeg gerne vil give væk af min erfaring, og inden længe kommer der æbler mange steder når de modnes her i sensommeren og til efteråret.

Bortset fra det så syndes jeg opskriften er super nem, for æblerne skal ikke skrælles. Har du mod på at fortsætte. 

Hey hey hey - Karamel Æblesmøret kan bruges alle de steder hvor du normalt bruger smør, og egner sig særdeles godt som nyt smør under en skive ost, mums siger jeg bare.

Kategori: Syltning
køkken type Latin
ingredienser: 1500 g Æbler, 150 g Sukker, 250 g Vand, 0.5 tsk Salt
Rug stykker
  • tirsdag, 3. august 2021
Rug stykker

Jeg har drømt om at bage grove eller rug Ciabatta stykker med store huller i brødet, på samme måde, som med de andre Ciabatta stykker som jeg har haft lave, du finder min orginale Ciabatta opskrift her. Men jeg må desværre indrømme, at det ikke kan lade sig gøre, så nej det kan man ikke, men omvendt så har jeg forsøgt. Men bortset fra det så er der en god smag i dem her, men hullerne udeblev.

I opskriften er bruger jeg kun 2 forskellige slags mel, rugmel og Tipo 00 mest af alt, fordi jeg bare lige skulle afprøve min opskrift. Men alt i alt 1000 g mel. For det meste bruger jeg mel fra Valsemøllen men det er nu mere fordi jeg går op i en god kvalitet, men melet fra Rema1000 er nu heller ikke at kimse af, det er faktisk en god kvalitets mel, der ligger i samme prisklasse som det fra Valsemøllen. I den her opskrift har jeg brugt rugmel fra Valsemøllen og Tipo 00 fra Rema1000.

Kategori: Bagværk
køkken type Latin
ingredienser: 16 g Bageenzymer, 200 g Rugmel, 800 g Tipo 00 (hvedemel), 3 g Tørgær (Rødgær), 20 g Fint salt, 600 g Vand