Open menu

Gennemse efter kategori

Oplev vores mest værdsatte opskrifter!

Fremhævet
De gode Ciabatta stykker
  • tirsdag, 3. august 2021
De gode Ciabatta stykker

Jeg har drømt om at bage Ciabattaboller med huller i brødet, det lykkedes mig, at få pæne huller i mine boller eller rettere stykker. Hullerne er ikke så store som jeg håbede på, men det må komme næste gang, men i forhold til de andre Ciabatta stykker jeg har lavet så er de her meget nemmere for mig at arbejde med.

I opskriften bruger jeg 2 forskellige slags hvedemel mest af alt, fordi jeg bare lige skulle afprøve min opskrift men også for at bruge rester af de 2 slags mel. Jeg har Durummel og Tipo00. Men alt i alt 1200 g mel. For det meste bruger jeg mel fra Valsemøllen men det er nu mere fordi jeg går op i en god kvalitet, men melet fra Rema1000 er nu heller ikke at kimse af, det er faktisk en god kvalitets mel, der ligger i samme prisklasse som det fra Valsemøllen.

Kategori: Bagværk Madbrød
ingredienser: 24 g Bageenzymer, 600 g Tipo00, 600 g Durummel, 6 g Tørgær (Rødgær), 35 g Fint salt, 650 g Vand
Fremhævet
Mørbradgryde
  • tirsdag, 24. august 2021
Mørbradgryde

Mørbradgryde eller paprikagryde - kært barn har mange navne siger man ofte, nå men i min mørbradgryde er der ikke bacon i. Af den grund at jeg syndes at retten nemt kan blive for salt eller for fed af røgsmagen, men derimod bruger jeg røget paprika som giver en god fyldt røget Paprika smag, lige netop den som jeg foretrækker, og skulle det være at man skulle lave retten til personer som er vegetarer, så er den forsat gangbar at bruge, man skal blot ikke bruge kød. Eller man kan erstatte de gængse wienerpølser med kyllingepølser og erstatte svinemørbrad med kyllingebryst.

Alt i alt så er her en ret som i mine øjne er ekstrem lækker.

Jeg valgte at kryddere svinemørbrad med 2 slags paprika herunder blandt andet Røget Paprika og Edelsuss Paprika - jeg lagde skiver af mørbrad med en tykkelse på ca. 4 mm i en pose hvor jeg tog 1 spsk. af hver slags paprika og en god skvat friskkværnet peber ca. 1 teskefuld. Dette stod og trak i ca. 3 timer. Men mere om det længere nede i selve opskriften og vejledningen.

Kategori: Svinekød
ingredienser: 300 g Løg (ca. 4 stk mellemstore løg), 1000 g Svinemørbrad, 500 g Winerpølser, 400 g Champignon , 1 ds Tomat koncentrat (stor dåse), 1 ds Hakkede tomater, 1 L Vand, 2.5 dl Piskefløde, 3 spsk Majsstivelse, 2 terning Oksebouillon , 50 g gulerod, 50 g æble, 100 g Fint skåret spidskål
Fremhævet
Dronning syltetøj
  • tirsdag, 24. august 2021
Dronning syltetøj
Den her Dronning syltetøj er himmelsk, og den slår nemt en god brombær sytetøj, smagen er fantatisk og ja himmelsk. Kært barn har mange navne oprindeligt hedder den Dronninge syltetøj, men skidt pyt med det. Og hvorfor det lige hedder Dronning eller Dronninge syltetøj aner jeg ikke, men det kunne måske hænge sammen med at blåbær findes mange steder i den Svenske natur. Der er delte meninger om hvovidt man vil bruge konseveringsmidler, men jeg er tilhænger af det, dels så har jeg begrænset mulighed for at opbevare det i køleskab og så vil jeg gerne have nok til, at kunne give væk af, det er jo også netop pointen i det med at jeg har denne opskrift side. Jeg kunne godt tænke mig, at flere gav sig i kast med at lave deres egne ting, frem for at man går ud og køber ting der er produceret på store fabrikker. Og hvortil der er brugt  mange forskellige tilsætningsstoffer. Jeg håber at jeg giver inspiration til dig om selv at prøve at producere dine ting du vil have at spise. Lige lidt ekstra bonus information om blåbær. Blåbær er blå eller næsten sorte og dækket af et vokslag, der giver skindet en lettere dugget overflade. Der findes over 450 arter i slægten Bølle (Vaccinium). Den plante der i Danmark sælges som "blåbær" er den nordamerikanske art Storfrugtet Blåbær (Vaccinium corymbosum). Den vilde, danske blåbær Vaccinium myrtillus kaldes enten for Almindelig Blåbær eller blot Blåbær. Frugtkød og saft fra Almindelig Blåbær er meget violet, men mens den dyrkede Storfrugtet Blåbær har mere hvidligt eller grønligt kød. Smagen er mild og aromatisk. Bærrene anvendes til desserter, i kager og til syltetøj. Bærret indeholder C-vitamin, karotin, jern og magnesium. Bæret anvendes også i naturmedicin, og det menes at have en lægende og desinficerende virkning. Kogt blåbærsaft er blevet anvendt mod diarré. Til gengæld kan blåbærrets farvestoffer være skadelige, hvis man spiser for store mængder. I Rema1000 kan man ofte købe vilde svenske blåbær på frost og tilmed...
Kategori: Syltning
ingredienser: 1 kg Blåbær, 1 kg Hindbær, 800 g Sukker, 2 dl Vand, 4 tsk Rød melatin
Fremhævet
Sød krydderlage
  • søndag, 12. september 2021
Sød krydderlage

En simpel syltelage er ofte det der er bedst, det er også det jeg har fundet frem til i denne som jeg skulle bruge til syltede rødbeder, den er simpel sammensat med krydderier som jeg gerne vil have det. Jeg har brugt laurbærblade, nelliker, sennepsfrø og hel hvidpeber. Og så har jeg brugt sukker, men det er jo ikke et krydderi.

Man kan bruge denne lage til mange ting såsom til syltede rødløg, agurkesalat, syltede rødbeder eller til andre grøntsager - lige til rødbeder egner den sig rigtigt godt - og måske skal jeg nævne at det er første gang i mit liv, jeg selv har syltet rødbeder, dog med lidt hjælp fra min mor til at skære dem i skiver.

Det at have en syltelage stående klar til brug gør sit til at det gør det nemt og hurtigt hvis man lige står og skal bruge en syltelage her og nu. 

I princippet kan man vælge alle de krydderier og kombinationer du lyster. Men jeg anbefaler at du holder dig til tre og højest fem forskellige. Du skal kunne smage forskellige ingredienser, uden at blive bombarderet med så mange at det hele roder lidt. Så hellere få men rigtigt afstemte krydderier.

Den klassiske krydder blanding til sur syltning er peber, gule sennepsfrø og laurbærblade.

Kategori: Syltning
ingredienser: 2 L Lager eddikke, 800 g Sukker (melis), 1 spsk Gule sennepsfrø, 1 tsk Hel hvid peber , 10 stk Laurbærblade , 10 stk Krydder nelliker
Fremhævet
Piccalilli - Pickles
  • tirsdag, 14. september 2021
Piccalilli - Pickles
 Efterår, er tid til syltning og varme retter.Her får du opskriften på den lækreste hjemmelavede pickles. Som jeg husker den fra hele min barndom og ungdom og ja som ung voksen. Det skal nævnes at mine forældre og jeg ikke har lavet den i de seneste mange år, det er mindst 25 år siden vi sidst har lavet den og nu giver jeg mig i kast med kunsten at lave en god lækker pickles eller Piccalilli.(Som man jo netop kan lave året rundt – du behøver ikke at vente til efteråret). Pickles er grøntsager i mindre stykker, syltet i en krydret eddikelage, og bruges som tilbehør i det salte køkken.Denne udgave er en senneps-pickles, med sennep, karry og gurkemeje – en piccalilli, som den kaldes på engelsk.Bagtanken er, at disse pickles skal være basis for hjemmelavet remoulade. Jeg husker at den mine forældre og ja min mormor hakkede den i kødhakkeren, på den mellem grove / fine skive. Pickles er en super måde at få brugt resterne i grøntsagsskuffen på, her kan du få brugt stokken fra broccolien, det sidste af blomkålen, rodfrugtresterne eller… I denne opskrift bruges gulerødder, blomkål, løg (zittauerløg - de alm. guleløg), drugeagurker og perleløg.jeg har snydt lidt og købt drugeagurker på glas det er så nemt og man slipper for at stå og skulle salt og kogte dem først. Du kan sagtens bruge andre grøntsager f.eks. blomkål, grønne bønner, grøn peber, squash, grønne tomater, hvidkål, pastinak, persillerod, ærter… du kan bruge det du lige har lyst til, dog ikke frugter. I den remulade som du ofte går ned og køber i supermarkedet, består for det meste af hvidkål og så stort set ikke andet, det er en billige måde. Brug de grøntsagsrester, du lige har i grøntsagsskuffen eller på køkkenbordet, som du ikke har lyst til at bruge i en salat, men gerne vil have brugt, så de ikke bliver dårlige og ryger i skraldespanden. Men eftersom jeg ikke er den store tilhænger af rødpeber og jeg også syndes at rødpeber ikke høre hjemme i en remoulade så er der hverken gul-, grøn- eller...
Kategori: Vegetar / Vegansk Tilbehør Syltning
Sæsoner: Alle
ingredienser: 2 kg Gulerødder, 2 kg Blomkål, 600 g Løg, 800 g Drue agurk (på glas), 380 g Perleløg (På glas), 2500 g Lager eddike, 1000 g Sukker, 30 g Sennepspulver (Colemans), 20 g Gurkemeje, 20 g Østindisk karry (mild smag), 6 g Spidskommen, 6 g Korriander, 40 g Gule sennepsfrø, 250 g Majsstivelse, 2 dl Eddike lage
Fremhævet
Rustik råstegt biksemad
  • onsdag, 22. september 2021
Rustik råstegt biksemad

Rustik råstegt biksemad her på siden er nødvendigvi ikke som den rigtige biskesemad, men jeg har her valgt at fortolke den i en ny version, jeg har valgt at bibeholde bå bacon og løg, men så adskiller den sig også ved at jeg har valgt bruge rå kartofler og gulerødder, og selvfølig løg og noget kød, her i dag har jeg brugt bacon mix.

 

Oprindeligt er biksemad, stykker af kogt kartoffel som blandes med stegte løg og kødstykker og steges på en varm pande. Retten serveres ofte med spejlæg og/eller syltede rødbeder og gerne med HP-sauce, worcestershire sauce (engelsk sauce) og/eller ketchup til, samt ofte med rugbrød ved siden af. Retten kan også serveres med bearnaisesauce.

Retten er oprindelig en måde at anvende rester fra tidligere måltider.

Biksemad er oprindeligt et sømandsudtryk for plukkekød, hvorfor biksemad med stor sandsynlighed har nære relationer til det maritime køkken. Biksemad kan, så vidt vides, dateres tilbage til 1800-tallet.

Den svenske "pyttipanna" er den samme ret som biksemad.

Kategori: Svinekød
ingredienser: 300 g Baconmix (købt i Rema1000), 600 g Kartofler, 200 g Gulerødder, 200 g Zittauerløg (alm. guleløg), 4 spsk Raps Olie, Persille til pynt, 8 skiver Rødbeder, Worcestershire Sauce / Engelsk sauce, 4 skiver rugbrød