Open menu

Gennemse efter kategori

Oplev vores mest værdsatte opskrifter!

Fremhævet
Sydasiatisk karrygryde med oksekød
  • tirsdag, 5. oktober 2021
Sydasiatisk karrygryde med oksekød

Sydasiatisk karrygryde med oksekød - oversat til dansk så er det "oksekød i karry tomat chili og kanel" Og ja det kalder jeg denne ret, navnet er taget ud lige i luften. Hvorfor ikke selv finde på nye spændende navne og takket være Google translate kunne jeg her få hjælp, jeg er gået efter et sydasiasisk præget navn, nærmere sagt sproget Hindi - og ja så har du nok gættet noget indisk.

De krydrede indiske retter sætter kulør på hverdagen og smager helt fantastisk. En af de mere klassiske retter her hos min mor og jeg er boller i karry, måske ikke lige en direkte indisk spise, men karry henleder da tanke on at spise indisk.

Så med andre ord, det indiske køkken giver smagsløgene en rejse til varmere himmelstrøg, hvor krydderierne dufter, og der aldrig mangler sauce. Indiske retter serveres ofte med kogte basmatiris og lune hjemmebagte naanbrød.

Kategori: Oksekød Sydasiatiske retter
ingredienser: 2 dl Soyasauce, 1 dl Fiskesauce, 1 tsk Chili pulver, 1 tsk Stødt Gurkemeje, 1 tsk Stødt Ingefær, 1 tsk Spidskommen, 1 tsk Kanel, 1 tsk Hvidløgs pulver , 0.5 tsk Løg pulver, 2 tsk Bombay Karry, 300 g Tykstegsbøffer, 500 g Thai blanding (Rema1000), 200 g Zittauerløg, 1 portion Marinade, 1 ds Hakkede tomater, 1 ds Tomatpasta, 1 ds Kokosmælk
Fremhævet
Frisk tun mousse
  • torsdag, 7. oktober 2021
Frisk tun mousse

Det her er en super frisk tun mousse, jeg har en kammerat der er multihandicappet, når han og jeg i tidernes morgen og inden han fik problemer med at synke sin mad, så var det her den mad han så frem til at få når vi havde været i Tyskland, vi gjorde holdt på den første rasteplads efter at være kommet ind i Danmark igen. Han nød den dengang, i dag nyder han at få lov til at lugte til den mad jeg skal have at spise, selævom han ikke længere må spise på alm. måde, han får desværre sonde. Men han glædes ved at jeg holder fast i ting som han også kunne li.

Det der er forskellen på den her tun mousse og den med smør er at jeg her bruger Creme Fraiche piskefløde og citron saft, ja tilmed en skrallen fra citronen. Det giver en ellers lidt trist og fed tun mousse nye klæder, og giver en god smag der gør at man nemt kan spise meget uden at det kan blive for meget.

Kategori: Forretter Fisk / Skaldyr
ingredienser: 3 ds Tun i olie (drænet totalt vægt 420g), 0.5 L Creme Fraiche 18%, 250 g Piskefløde, 1 glas Rød kaviar, 1 stk Økologisk Citron, 8 stk Husblas (Bemærk lavet af svin), Salt (efter smag og behov)