Open menu
Denne artikel er hverken betalt eller opfordret af 20210508 1607 kenwood logo small d0da4 , men er blevet til fordi jeg vil dele min erfaring med brugen af køkkenmaskiner. Og fortælle baggrunden for hvorfor mit valg er landet på netop Kenwood, når der nu er så mange andre at vælge imellem. For det er også noget jeg nævner i denne artikel.
 
Der er en del køkkenmaskiner at vælge imellem, når man som jeg skal til, at have sin egen køkkenmaskine, det er en stor broget samling som man kan skrabe sammen til. Man kan få små minihakkere til næsten ingen penge, man kan få store foodprocessor, stavblendere, elhåndpiskere osv. men når det kommer til stykket så kan man skrabe en masse små maskiner sammen som jo så har hver deres elektriske motor, eller man kan som jeg gå efter noget mere samlet.
 
Når jeg skriver noget mere samlet, så vil jeg også lige slå fast med 7" søm at jeg holder mig til et fast brand eller mærke. For mange år siden stod jeg i lære som bager og i det bageri havde en ælte - dejæltemaskine der rummede omkring 500 l. der var det karret der kørte rundt, og så en arm der kørte op og ned, i en pumpefunktion, jeg frygtede den fordi der var blevet pillet ved den, så der var intet der lignede sikkerhed - det var i 1993 jeg stod i lære, det skal nævnes at jeg påpegede det dengang at det ikke var tilladt. Men da jeg fik konstateret Epilepsi og at jeg vidste at der var denne udfordring med sikkerheden, fra den dag af stod det klart for mig at jeg aldrig nogensinde skulle have en maskine i mit eget hjem hvor det er skålen der drejer rundt.
 
Så da jeg i september 2016 stod og skulle købe mig min den aller første Køkkenmaskine, så vidste jeg at første valget skulle gå på en maskine hvor skålen / røreskålen ikke drejer rundt, dels i mente fra min læretid som bager omkring sikkerheden med en skål der drejer rundt, og så manglende låg, så jeg valgte ud fra det og de mange muligheder der er, så faldt mit valg på en Kenwood KMC57012, hvor man netop har mulighed for at beskytte røreskålen med et låg. Lige denne maskine model har jeg ikke længere, jeg fandt ret hurtigt ud af at den var lige lille nok til mig. Røreskålen er jo på 4,6 liter og det var lidt for lidt til de portioner jeg står og bager.
 
Men i februar 2020 fik jeg købt mig en lidt større køkkenmaskine, så jeg kom op på 6,7 liter røreskål lidt mere kraftig motor, men ikke voldsom stor maskine, jeg har en del - nej jeg har mange ekstra udvidelser til min køkkenmaskine, men mere om det længere nede, jeg er super glad for min køkkenmaskine. Køkkenmaskinen bruges ikke kun til bagning men til mange ting i mit køkken, men som en hjælpende hånd til ting som jeg ellers aldrig ville kunne få lavet, og med det i mente på hvor svært det er at lave mad i mit køkken med de mange forskellige funktionsnedsættelser. Den Kenwood køkkenmaskine som jeg har nu er serien KVL4100S hvor S står for farven som er sølv farvet her hos mig.
 
Nedenfor 4 forskellige billeder af den køkkenmaskine som jeg har stående.
20210511 0912 kenwood kvl4100s a3413  20210511 0912 kenwood kvl4100s standard redskab 4fd2a 20210511 0912 kenwood kvl4100s slow 391e0  20210511 0912 kenwood kvl4100s highspeed 64026
Men det at skulle vælge den rigtige køkkenmaskine kan for nogen få sindet i kog, det er næsten som at sammenligne det med hvilken religion man tror mest på, men for mig stod det ret klart at uanset hvad folk fra nær og fjerne siger, så valgte jeg med mit hjerte og fordi man kender navnet Kenwood. Men også fordi man kan få låg og sætte på sin maskine og lå findes åbenbart ikke til Ankarsrum, jeg har nu heller ikke set låg til Kitchen Aid. Men lad dette ligge for jeg har jo allerede nu sagt at jeg er stor tilhænger af Kenwood køkkenmaskiner. Og det står ikke til at ændre på nogen som helst måde.
 
Når så debatten om valget af maskine er forstummet så kan den næste debat dukke op, mange oplever at deres Kenwoodkøkkenmaskine står og danser, mange oplever til med at den ryger ned på gulvet, når man så spørger ind til hvilkenhastighed de har æltet en tung gærdej på så er det som om at de hverken er til at hugge eller stikke i, eller vil sige hvordan de har fået sådanne tunge maskiner til at dratte ned på deres gulv. Men som jeg plejer at sige så skal de lige huske, at det ofte er dem der bruger sådan en køkkenmaskine der har brugt den forkert, og at garantien højst sandsynligt ikke dækker når sådan en maskine bruges forkert hvor ved jeg så fra at en garanti ikke dækker at en Køkkenmaskine falder på gulvet.
 
Jeg har denne viden da jeg tidligere i mit liv har siddet i Forbrugergruppen Odense - det er mange år siden nu, jeg har siddet der men jeg sad der i en del år, det var tidskrævende men det var godt og sjovt.
 
Søger du efter en brugsanvisning til netop din Kenwood køkkenmaskine så kan du finde den her, husk at hvis du har en KVL4100 så er det kun KVL du skal søge på.
 
Eftersom jeg allerede har fundet brugsanvisningen til min Kenwoodkøkkenmaskine, så vil jeg da lige dele den her med jer  pdf - min maskine er forøvrigt en KVL4110.
 
Nå men som tidligere skrevet så fås der en masse ekstraudstyr til akke Kenwood køkkenmaskinerne, og hold nu fast jeg har 9 forskellige udvidelser til min køkkenmaskine. Og jo jeg bruger dem løbende og efter behov, jeg sætter dem op i den rækkefølge efter hvor jeg bruger dem mest. Men der er ikke stor afvigelse i brugen af dem.
 
Nedenfor kan du åbne hver fane, for at læse mere om de 9 forskellige tilbehørs ting, som jeg har valgt at have, du finder både producentens beskrivelse men også min forklaring om hvert af disse produkter.