I kender det sikkert, enten er det krydderi hylden eller også er det krydderi skuffen der roder, og det er ikke til at finde rundt i eller på, jeg har ikke en krydderi hylde for det er mit køkken alt for lille til at have, og da slet ikke med alle de slags krydderier jeg har, så jeg har en krydderi skuffe, men det næste problem var, at jeg ikke kunne få mærkater til at sidde ordentligt fast på de plastiklåg, så når jeg stod og skulle bruge et bestemt krydderi kunne jeg stå og bruge evigheder på at finde lige det krydderi jeg stod og skulle bruge. Og ofte fik jeg fat i et krydderiglas jeg lige for 30 sekunder siden havde haft fat i… Navnet på krydderiet stod på en DYMO-strimmel på siden af glasset, men det er jo svært at læse når alle 20 glas stod i skuffen, glasset var til med rundt, så der var en del spildplads, også selvom glassene stod side og side.

krydderi uorden001 7b56a

Så jeg har fået solgt mine 20 gamle krydderi glas, der var godt brugte krydderi glas fra IKEA til en bekendt jeg har, til en rimelig lav pris da hun selv skulle rengøre dem, jeg bor i en lille ældre og handicap venligbolig hvor jeg ikke har en opvaskemaskine, og nej jeg har heller ikke behov for sådan en maskine.

DSC00015 270ec

Nå men jeg søgte efter en anden og ny løsning på dette evindelige og ret store irriterende problem, så da jeg sad og ledte efter nye krydderiglas, så landede jeg på hjemmesiden Gläser und Flaschen og her fandt jeg i mine øjne disse kønne krydderiglas – ja man kan kalde dem glaskrukker. Bare se her nedenfor, det står så flot og viser sig stolt frem.

nyt krydderi glas002 0ff11

Jeps det er stort men det passer lige til mig, det har en god stor og tilpas åbning så jeg både nemt kan fylde det op, men jeg kan også få en ske ned i det, det er firkantet og ikke rundt som de gamle glas var det. Jeg har nydt de gamle glas jeg havde, men tiden var løbet fra dem, og det var på tide at finde på noget nyt. Drysse låg funktionen kommer jeg ikke til at savne, ofte er hullerne alt for små til at man kan få sine krydderier ud alligevel.

Jeg fik rigtig god hjælp af min hjemmevejleder, til at få vasket alle 24 glas – men det kommer ikke til at kunne klare det – jeg har mere end 24 forskellige krydderier, så nu er der er 24 ekstra glas på vej hjem til mig, de er alle bestilt på en tysk hjemmeside, mere om det senere, ja du må vente lidt. Hvis du altså kan vente 😊. Men min hjemmevejleder hjalp med at tørre glas og sætte mærkater på de fine gyldnede låg, jeg printede selv mærkaterne, jeg fandt en flot skrifttype til formålet. Jeg valgte skrifttypen GILL SANS størrelse 14 normalt bruger jeg ellers skrifttypen Verdana, den syndes jeg er så pæn… men den anden til mine glas er unik i min optik og så er den lidt pænere. Jeg endte ud med at bruge den service som avery tilbyder. Den kan varmt anbefales.

Og så det store øjeblik – her er min nye skuffe, hvis man ellers kan tillade sig at sige det, men sådan her ser indholdet nu ud i min skuffe, let og elegant at finde rund i, og nej ikke alfabetisk sat op, men alle karryblandingerne er sat op ved siden af hinanden, og det samme med paprika / chili. På den måde har jeg fået ro og orden i min krydderi skuffe. Er det så nu i gerne vil se den omtalte skuffe. Klik på billedet hvis du vil se det større. Det her var inden de 12 ekstra glas kom i skuffen. Så nu er jeg oppe på 36 krydderiere i alt i min skuffe. Jeg er yderst tilfreds.

DSC00008 fc1df 800

Jeg er selv stolt over den her løsning som jeg har fundet på ud fra en andens ide, netop fordi løsning er mig og min tanke om mit køkken, som nogen nok har regnet ud, så er en af mine særinteresser madlavning eller bagning. Og igen fordi vi skal alle have mad for at leve og leve med netop den interesse som vi hver især har. Min krydderiskuffe er som man kan sige derved snart fuldendt. Jeg håber også at du syndes at det er blevet en flot skuffe. I forhold til hvordan den så ud tidligere. Som det er live nu så mangler der mindst 6 krydderier måske 12, nu må tiden vise hvad mere der kommer i. I skrivende stund så er der også en præcisionsvægt på vej hjem til mig. Jeg er spændt på hvornår den kommer frem.

Denne artikel er hverken en reklame søjle for Gläser und Flaschen eller sponsoreret på nogen som helst måde af de følgende nævnte firmaer. Men jeg nævner dem fordi det netop er billigt at få det sendt herop. Gläser und Flaschen ligger i en forstad til Berlin, så medmindre det er fordi du keder dig og trænger til at slippe tøjlerne her oven på Corona, jamen så står det dig frit for at starte bilen og drøne ned til Gläser und Flaschen for at hente, men jeg tænker at fragten kan gøres billigere end som at tage turen derned. Og så kan du bruge de sparrede penge på andre fornøjelser.

Men jeg tænker du gerne vil have et hint til hvor du kan købe disse glas og mange andre spændende ting, pas på siger jeg lige – at du ikke kommer til at forkøbe dig – det gjorde jeg næsten.

Gläser und Flaschen kan du finde på https://www.glaeserundflaschen.de/

Mine krydderier køber jeg altid hos https://www.hedebogaard.dk/ det er yderst super god kvalitet de har, og så er det til en rimelig fornuftig pris.

Hedebogaard har nogle rigtig gode ting, og jeg har under et personligt besøg hos dem, fået fortalt at mange af deres produkter er enten på højde eller endnu bedre end fra andre og langt større producenter, hvem kan ikke huske at der for nogle år siden var en hed debat omkring forfalskning af oregano – her vil jeg altså lige nævne at den de har hos Hedebogaard er super god og når man så ser hvor meget man får for pengene, man får ofte dobbelt så meget end som fra f.eks. Santa Maria, og deres produkter er bare super gode.

I 2017 var der stor debat omkring netop Oregano med både visne blade og meget dårlig kvalitet – det kan man læse mere om i denne artikel - https://www.berlingske.dk/samfund/foedevarekontrol-har-et-skarpt-oeje-paa-oregano-fremover

Etiketterne som jeg har brugt, har jeg valgt at købe hos Gläser und Flaschen – der kan man købe alle mulige former og som man faktisk kan printe på. Man kan ved glas produkterne se hvilket udstyr de anbefaler, ligeledes kan man få klik lå og alm. Låg der er mange muligheder hos dem.

Nå men de glaskrukker – som jeg her har valgt at bruge er https://www.glaeserundflaschen.de/12er-Set-Quadratglas-260-ml-mit-Deckel-gold--16221.html de er med både glas og låg så det er bare at bestille dem, hvis du altså har plads til dem, de fås også både større og mindre.

Her er størrelsen på de glas jeg har brugt.

indhold                   260 ml

farve                      hvid (klart glas)

højde                     105 mm

længde                   61 mm

bredde                    61 mm

Lågstørrelse TIL        58

Åbning Ø                 47 mm

Således gik jeg fra uorden til orden i min krydderi skuffe.

Sådan her på fald rebet lige endnu et kig på hvordan skuffen så ud tidligere.

krydderi uorden001 7b56a 

Og sådan her ser den ud nu. (Jeg ved godt at der mangler 6 glas på dette billede).

DSC00015 480b5