Bearnaise Essens
Bearnaise Essens
Der er mange traditioner, og der er mange stridsspørgsmål, når det kommer til béarnaise-essens. Kørvel eller ikke kørvel?

Nej og atter nej jeg kan ikke li smagen af Kørvel, så det er der ikke i min opskrift.
 
Men til gengæld så har jeg masser af hengemt Estragon og masser af frisk estragon, men jeg har også persille og store mængder af skalotteløg,
og peberkorn samt laurbærblade.
 
Mine herligheder skal lige stå stille og roligt og reducere ved jævn varme, essensen skal stå ved omkring 70°C til det er reduceret ca. 30 til 50 %.
 
Opskriften nedenfor giver ca. 4 liter færdig Bearnaise essens.
  • lørdag, 6. juni 2020
  • 216
  • Kategori Essenser og olier
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 6 L Estragon eddike. (Hjemmelavet) Opskriften finder du et andet sted her på min hjemmeside, 6 Spsk Let knuste peberkorn, 1 Kg Groft hakket skalotteløg - (ikke de alm. gule løg det giver ikke den rigtige smag), 20 Stk Laurbærblade , 2 Håndfulde afklippet persille med stilke, 1 kg 1 kg frisk estragon, Evt Estragon fra flaskerne med Estragon eddiken
Blommechutney med chili og ingefær
Blommechutney med chili og ingefær

Lige om lidt er syltesæsonen over os, og jeg mindes min mors blommetræ når det gik amok og strø om sig med blommer, så jeg mindes min mors sylte projekt med at lave blomme marmelade.  Men det er ikke det jeg har kastet mig ud i, jeg har lige pludselig fået stor lyst til at lave blommechutney her med ingefær og chili. Grunden til at jeg har kastet mig ud i dette projekt er at en personale i det AKtivitets- og samværscenter fik stor lyst til at få det lavet, så jeg lovede at finde en opskrift på det, så nu har jeg lavet min version. Når det kommer til denne personale så skal det laves uden chili da vedkommende ikke kan tåle det, men det er jo intet problem at lave det uden chili.

Velbekommen

  • søndag, 12. juli 2020
  • 144
  • Kategori Vegetar / Vegansk
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 3 kg Blommer, 1 kg Æbler, 3 stk Skalotteløg, 200 g Frisk ingefær, 4 dl æbleeddike, 1250 g Sukker, 5 stk Chili (stærke), 3 spsk Sennepskorn
Brioche burgerboller fuldkorn
Brioche burgerboller fuldkorn

Den 9. september var jeg igen og for anden ud af tre gange sammen med verdens sjoveste og bedste kok, kokken jeg her omtaler, er ingen anden end selveste Claus Holm, her introducerede han Sloppy Joes for mig men også resten af kokkeholdet, og med ikke mindre end som i en helt hvid ægte Brioche burgerbolle – den smagte godt, men når nu denne kokke aften gik på en sundere livsstil, så fik jeg tanken om at prøve at udvikle en grov / eller rettere en Fuldkorns Brioche burgerbolle. Så i dag er dagen kommet der til at jeg kaster mig ud i kunsten at lave en sundere Brioche burgerbolle bare med fuldkorn.

  • tirsdag, 22. september 2020
  • 750
  • Kategori Bagværk
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 30 g Tørgær (Rødgær), 50 g Optimax Bageenzym (Kan udelades), 20 g Salt, 50 g Sukker, 700 g Vand, 3 hele æg, 200 g Smør (skal smeltes i vandet), 400 g Fuldkornshvedemel, 1200 g Tipo 00, 2 stk æggeblommer, nigellafrø (kan udelades)
Brunkager med Appelsin
Brunkager med Appelsin
Betegnelsen brunkager er af langt nyere dato. Det er formentlig tidligst fra midten af 1800-tallet, at brunkager så småt begynder at vinde indpas i det danske sprog – i takt med udbredelsen af jernkomfuret, der gjorde det lettere at regulere varmen, og dermed sikre, at kagerne ikke blev for mørke og hårde til at spise. Det er også i denne periode, at bagningen af brunkager bliver en fast tradition i juletiden.
 
Og derfor, ingen jul uden brunkager her hos mig, men jeg køber dem ikke mere, ikke efter at havde fået denne opskrift af en bekendt. Den er nem at bruge og gøre klar.
 
  • mandag, 4. november 2019
  • 532
  • Kategori Bagværk
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 250 g Smør, 125 g Ahorn sirup, 250 g Farin, 10 g Appelsinskal (3 til 4 appelsiner), 1 knsp Salt, 3 tsk Kanel, 2 tsk Ingefær, 1 tsk Allehånde, 1 tsk Nelliker, 2 tsk Potaske, 1.5 spsk Vand, 100 g Mandler, 500 g Mel, 100 g kandiseret appelsinskal (Dr. Öetker)
Fremhævet
Chili Con Carne
Chili Con Carne
Chili con carne er en krydret gryderet med chili og oksekød, svinekød eller andet kød. Den indeholder som regel tomater, løg, bønner og andre ingredienser. Chili con carne betyder direkte oversat fra spansk "chili med kød". Der findes også en vegetarisk variation, kaldet chili sin carne; direkte oversat "chili uden kød". Dette er min aller bedste opskrift på chili con carne. Det er gryderet sprængfyldt med smag, der bare altid vækker jubel omkring spisebordet. Jeg laver min version med hakket oksekød, dåsetomater, masser af krydderier, mættende bønner og mørk chokolade, der giver en fantastisk smag. Chili con carne er både et hit som hverdagsmad og gæstemad. Det er en opskrift, der nemt kan laves i som stor portion til mange mennesker eller til fryseren. Nemt og ligetil men helt utrolig velsmagende
  • onsdag, 10. februar 2021
  • 69
  • Kategori Ris / Bulgur / Kerner / Bønner
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 3 stk Store løg, 8 fed Hvidløg, 2 stk Chili peber (styrke 5), 1 kg Hakket Oksekød (8-12%), 2 ds Stor tomat koncentrat, 3 ds Hakkede tomater, 3 dl vand, 2 spsk Sukker, 1 pk Tomatpassata, 4 spsk Rapsolie (til stegning), 2 stk Okse Bouillon terninger, 50 g Mørk chokolade (70% til 80%), 2 spsk Spidskommen, 2 tsk Røget paprika, 2 tsk Edelüss Paprika, 2 spsk Tørret oregano, 2 tsk Chili pulver, 2 tsk Salt, Peber (frisk kværnet), Majs chips, Creme Frachie, Revet Cheddar ost, Syltede grønne chilier, Friske Koriander, Avokado tern eller skiver, Lime
Chokoladekage med kaffetopping
Chokoladekage med kaffetopping
Drømmekage er en kage lavet af sukker, smør, æg og mel med høj glasur af brun farin og kokosmel. Kagen er velkendt i Danmark og indtog en delt fjerdeplads, sammen med flødeskumskagen, som den mest populære i en undersøgelse af avisen metroexpress. Men forestil dig den så lavet som en chokoladekage. Jeg vil hilse og sige det her er den nye drømmekage...
  • torsdag, 19. marts 2020
  • 241
  • Kategori Kager
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 100 g Smør, 200 g Rapsolie, 4 hele Æg, 2 dl Vand, 4 spsk Kakao, 4 tsk Bagepulver, 100 g Smør, 50 g Rapsolie, 1.5 dl Vand, 2 spsk Fryse tørret kaffe, 200 g Brunfarin, 150 g Kokosmel
Confiterede hvidløg
Confiterede hvidløg
Confitering er en fransk konserverings- og tilberedningsmetode, som primært bruges på and og gås. Confire’ betyder at konservere på fransk. Ordet stammer fra latin: conficere (at gøre, at producere, at forberede).
 
Det er slet ikke til at undværre Confiterede hvidløg når man først har prøvet det, jeg spiser meget hvidløg - men med Confiterede hvidløg kommer jeg til at spise endnu flere hvidløg, Confiterede hvidløg kan bruges alle de steder som du normalt bruger hvidløg til, men derudover kan du spise dem som en snack.
 
Confiterede hvidløg kan man tage op af beholderen og smøre ud på et stykke ristet brød, bruge til stegt bøf, eller lige komme i en sauce eller en suppe for bare lige at give retten et pift hvidløg. Der er ingen grænser for hvad du kan bruge Confiterede hvidløg til.
 
  • lørdag, 18. juli 2020
  • 506
  • Kategori Vegetar / Vegansk
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 1 kg Hvidløg, 3 stk Citroner, 750 ml Olivenolie, 3 spsk Middelhavssalt
Cremet Spicy Græskarsuppe
Cremet Spicy Græskarsuppe
Her får du min bedste opskrift på en Cremet Spicy Græskarsuppe. 
 
Græskarsuppen er nem og meget enkel at lave, den kan bruges som en forret men den kan også anvendes som hovedret. 
 
Med denne super nemme opskrift, får du en cremet græskar suppe med en meget smuk gul farve, den smager himmelsk evt. med sprødstegte bacon tern eller en skive lufttørret stegt skinke. 
  • mandag, 19. oktober 2020
  • 215
  • Kategori Vegetar / Vegansk
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 1800 g Hokkaido græskar, 300 g Gulerødder, 300 g Løg, 6 fed Hvidløg, 1 stk Chili (middelstærk styrke ca. 5) (Kan udelades), 1 dl Rapsolie, 8 dl vand, 3 stk Bouillonterninger (Høns eller grøntsag), 1 tsk Spidskommen (kan udelades), 2 tsk Stødt Ingefær (kan udelades), 2.5 dl Piskefløde, 2 tsk Salt (efter smag)
Estragon Eddike
Estragon Eddike

Anvendelse af estragon

Blade og unge skud af planten er et velkendt og populært krydderi, der indgår i blandinger som "fines herbes" og "bouquet garni" samt i bearnaisesauce og sauce tartare. I det franske køkken er kanin tilberedt med med dijonsennep og estragon en klassiker.

Medicinsk har planten været brugt for sine fordøjelsesfremmende, varmende, febernedsættende, vanddrivende, orme drivende og generelt stimulerende egenskaber. Tygning af bladende skulle hjælpe mod tandpine og hikke. Planten indeholder blandt andet store mængder A- og C-vitamin og jod.

 

 

 
  • lørdag, 6. juni 2020
  • 273
  • Kategori Essenser og olier
  • Sværhedsgrad Super nem
  • ingredienser: 6 L Heidelberg Lager eddike (lys), 2 Kg Frisk estragon blade og stilke , 500 G Skalotteløg
Foccacia boller med hvidløg, timian og tomatsauce
Foccacia boller med hvidløg, timian og tomatsauce
Ferie ramt - det er ikke let at have ferie, slet ikke som mig, jeg har det bedst med fasterutiner. Hvad gør man så for at være på toppen, jeg har jo i forvejen en opskrift på Foccacia bolle, den er så godt nok langtidshævet, men jeg måtte kaste mig ud i et nyt projekt, bare for at få tiden til at gå med noget andet. Så her er den så en helt anderledes opskrift på Foccacia boller. I den her variant har jeg valgt at have både hvidløg og timian i selve dejen, men man kan jo lave den helt som man har lyst til. Så det kan udelades. Forøvrigt så syndes jeg at Foccacia bollerne, har det med at blive lidt af en vane at have i fryseren, de er nemme og er en god løsning frem for en Pizza.   En stor tak skal lyde til https://www.louiogbearnaisen.dk/ for inspiration til denne opskrift.
  • lørdag, 20. juli 2019
  • 1869
  • Kategori Bagværk
  • Sværhedsgrad Nem
  • ingredienser: 75 g Gær, 6 dl Vand, 2 spsk Salt, 2 spsk Sukker, 2 tsk Timian, 4 fed Hvidløg, 2 spsk Olivenolie, 800 g Tipo 00, 200 g Fuldkornsmel, 20 g Bageenzymer (Kan udelades), 1 ds Hakkede tomater, 1 ds Tomat koncentrat, 1 spsk Olivenolie, 1 spsk Spidskommen, 2 stk Chili (styrke 5), 450 g Kyllingbryst, 150 g Bacon, 300 g Revet cheddar (rød)