Kategori: | Bagværk |
Sæsoner |
50 g Havregryn |
3.5 dl Vand |
0.5 tsk Salt |
1 portion Havregrød |
75 g Gær |
5 dl Vand |
100 g Raps Olie (kan udelades) |
2 Stk Æg |
4 spsk Sukker |
1200 g Hvedemel med Fuldkorn |
200 g Fuldkornsmel |
4 tsk Salt |
Fremgangsmåde på havregrød:
Kom havregryn, vand og salt i en tykbundet gryde. Bring grøden i kog ved jævn varme og under omrøring. Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring i ca. 5 min. - til grøden har en passende konsistens. Afkøl grøden til den er håndvarm ca. 37°C.
- - -
Fremgangsmåde på bollerne
Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt derefter havregrøden og bland det godt, herefter tilsætter du æg, sukker og salt.
Tilsæt herefter Fuldkornsmelet, og lad det blande godt sammen, derefter tilsætter du fedtstoffet, her skal du lade det blande godt sammen.
Derefter tilsættes resten af ingredienserne langsomt og dejen æltes indtil den slipper kanterne på skålen, cirka 10 til 15 minutter – brug evt. en røremaskine.
Lad dejen hvile overdækket i 20 minutter.
Del dejen i 30 lige store stykker og form dejstykkerne til boller.
Sæt bollerne på en til to bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 60 minutter på et lunt sted.
Bollerne kan med fordel pensles med sammenpisket æg inden de sættes til hævning.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 220 °C (varmluft 200 °C) på midterste rille i ca. 15 til 20 minutter. Bollerne er færdigbagte når de lyder hule, hvis du banker forsigtigt på dem.
Lad bollerne køle af på en bagerist.
Dejlige luftige boller med masser af god smag, jeg kan varmt anbefale denne opskrift.