Henriks Lasange
0
0
Nem
Lasagne er en pastaret. Den mest kendte version er nok Lasagne Bolognese, der som navnet antyder, stammer fra byen Bologna i Norditalien. Lasagne indeholder pasta normalt i form af tynde plader, der lægges i lag adskilt af fyld og, i nogle tilfælde, bechamelsauce. Fyldet kan f.eks. være kødsovs, grøntsager, fisk eller svampe. I mine lasanger er pladerne udskiftet med pasta skruer.

Del denne opskrift

Kategori: Pasta Oksekød
Tags:

ingredienser

Kødsauce

400 g hakket oksekød
1 stk stort hakket løg
3 fed hvidløg
2 stk chili (styrke 5)
2 spsk hakket soltørret tomat
200 g revet gulerod
200 g revet knold selleri
2 spsk oregano
1 tsk sort peber

Bechamel sovs

3 spsk raspolie
3 spsk mel
6 dl sødmælk
2 tsk stødt muskatnød
0.5 tsk salt
1 tsk peber
150 g revet cheddar (rød)

Henriks Lasange fremgangsmåde

Pasta
Kog pastaen efter anvisning på posen, når kød sovsen er færdig, blandes den kogte pasta i kød sovsen.

Kødsovs 
Svits løg ved middelvarme, tilsæt hakkede soltørrede tomater efter 5 minutter, tilsæt gulerødder og knold selleri, lad det små steget ved middel varme i 5 til 10 minutter, tilsæt herefter kødet. Gem lidt af de hakkede tomater (gem ca. 1,5 dl), tilsæt tomat og oregano, de gemte hakkede tomater, hvidløg og chili hakkes sammen og tilsættes til sovsen, kog op og smag til med salt og peber, lad det simre ved svag varme, mens du laver bechamelsovsen.

Bechamelsovs 
Varm olien op ved svag varme og rør melet i. Pisk mælken i, lad den koge op og smag til med muskatnød, salt og peber, tilsæt cheddar osten. Når osten begynder at smelte tages gryden af varmen, husk at røre hele tiden, når der er ost i brænder bechamel sovsen nemt på. Smør et ovnfast fad og bland pastaskruerne i kødsaucen. Du kan lægge den sammen lagvis pasta/kødsauce og bechamel, husk at afslutte bechamelsovs. Drys evt. din lasagne med revet ost, bag den i ovnen ved 180° C i 40 min. Skru ned hvis den er ved at blive for mørk, og server evt. lasagne med en god råkost. Men absolut ikke nødvendigt da der er grøntsager i kødsaucen.

Del denne opskrift