Hottekøller
0
0
Nem

Snaskede og uimodståeligt lækre hottekøller, ja det er kyllingeunderlår, det kunne også være vinger, men i dag og i denne opskrift er det kyllingeunderlår!

Det bliver ikke meget bedre end det – og de saftige kyllingeunderlår, svøbt i hjemmelavet krydret og lidt klistret barbecuesauce er et kæmpe hit hos min familie – min mor er vilde med dem!

De er super nemme og hurtige at tilberede og smager cirka en million gange bedre, når de er hjemmelavede med det bedste kyllingekød, som man kan skaffe. Man kan ikke forvent at det bedste kød er brugt når de masseproduceres.

Ved min første servering til min mor, fik vi rugbrød til, rugbrødet blev vendt i resterne af den lækre barbecuesauce på bagepladen – ja ja på bagepapir, det var mums og der blev smasket løs.

Ellers kunne jeg finde på at servere de hottekøller med en lækker hjemmelavet Coleslaw til, eventuelt med råstegte kartofler eller fritter.

Del denne opskrift

Kategori: Kylling
Tags:

ingredienser

Hottekøller

1400 g Kyllinge underlår
2.5 dl Hvedemel
2 tsk Sød chili
1 tsk Røget paprika
1 tsk Stærk chili
1 spsk Løgpulver
2 tsk spidskommen
2 tsk salt
3 spsk Rapsolie

BBQ sauce

1 stk Mellemstort løg
3 fed Hvidløg
1.5 dl Tomatketchup
0.5 dl Vand
0.5 dl Æbelcidereddike
2 spsk Fishsauce
0.5 dl Soyasauce
1 dl Brunfarin
1 tsk Dijon sennep
1 tsk Paprika
1 tsk Chili
1 spsk Stødt ingefær
1 spsk Majsstivelse (kan udelades)

Hottekøller fremgangsmåde

Kyllingeunderlår
I en stor skål blandes mel, paprika, chilipulveret, løgpulver, salt. Dup evt. kyllingeunderlårene med køkkenrulle og vend dem derefter i krydderimelblandingen, hvor de gerne må stå og trække i et par minutter eller længere, gerne en lille time.

Vend derefter de krydrede kyllingeunderlår i lidt olie eller stænk blot lidt olie over dem.

Grill dem på en varm grill eller bag dem på bagepapir i en forvarmet ovn ved 225°C i 30 til 45 min, til de er gennemstegte. Hold øje med dem og vend dem gerne et par gange undervejs – særligt hvis de grilles, så skal de vendes flere gange...

Jeg har ikke en grill, så jeg nøjdes med min ovn.
 
BBQ sauce
Kom alle ingredienserne til barbecuesaucen i en gryde og pisk det godt sammen, mens det langsomt varmes op til kogepunktet. Lad det småkoge i fem minutter og smag det derefter godt til.
 
Hottekøller
Lad saucen køle lidt af og kom derefter lidt af saucen henover de gennemstegte kyllingeunderlår, der skal ca. 2 spsk. sauce henover kyllingeunderlårene, de må gerne stå 15 minutter ekstra i ovnen, hvorefter de tages ud af ovnen og serveres og nydes straks.
 

Recipe notes

Tip
Hvis kyllingeunderlårene grilles, så kom gerne lidt røgsmuld på grillen – det giver en ekstra lækker røget barbecue smag.

Del denne opskrift