Brunkager med Appelsin
0
0
Super nem
Betegnelsen brunkager er af langt nyere dato. Det er formentlig tidligst fra midten af 1800-tallet, at brunkager så småt begynder at vinde indpas i det danske sprog – i takt med udbredelsen af jernkomfuret, der gjorde det lettere at regulere varmen, og dermed sikre, at kagerne ikke blev for mørke og hårde til at spise. Det er også i denne periode, at bagningen af brunkager bliver en fast tradition i juletiden.
 
Og derfor, ingen jul uden brunkager her hos mig, men jeg køber dem ikke mere, ikke efter at havde fået denne opskrift af en bekendt. Den er nem at bruge og gøre klar.
 

Del denne opskrift

Kategori: Bagværk Kager

ingredienser

Dejen

250 g Smør
125 g Ahorn sirup
250 g Farin
10 g Appelsinskal (3 til 4 appelsiner)
1 knsp Salt
3 tsk Kanel
2 tsk Ingefær
1 tsk Allehånde
1 tsk Nelliker
2 tsk Potaske
1.5 spsk Vand
100 g Mandler
500 g Mel
100 g kandiseret appelsinskal (Dr. Öetker)

Brunkager med Appelsin fremgangsmåde

Appelsinskal rives fint og mandlerne hakkes semi-fint, man kan også bruge mandelflager.

Smør, sirup og farin smeltes sammen ved svag varme, og afkøles let.

Krydderierne og salt røres i. Mandlerne og de 2 slags appelsinskal røres i.

Tilslut kommes melet i, dejen skal kun lige samles.

Den færdige dej kommes i en firkantet form beklædt med husholdningsfilm. (ca. 20x20 cm) Dejen pakkes ind og stilles på køl, minimum 3 timer dog max 2 dage.

På bagedagen vendes dejen ud og deles i 3 lige store blokke, og skæres i skiver på 1 – 2 mm tykkelse.

Bages ved 175ºC i ca. 8 minutter, hold øje de branker let.

Del denne opskrift