Whiskysauce
0
0
Super nem
Whiskysauce eller whiskysovs er en type sovs fra det britiske køkken, der indeholder whisky. Den er blevet populær over hele verden

De fleste kender “Jensens Whisky Sauce” og den smager sådan set ganske fint, men hvorfor ikke lave din egen whiskey sauce, som smager mindst ligeså godt.
 
Det kan min Whiskysauce fordi jeg ikke i første omgang tilsætter fløden.
 
Jeg har for første gang i denne opskrift tilsat en lille smule Gastrik, det har jeg valgt at gøre fordi Gastrik jo netop kan noget med smagen deraf som hverken kan fås med fløden eller med en klat smør.
 
Jeg har helt fravalgt, at bruge Rosmarin da jeg syndes, at det er en krydderurt der nemt kan overdøve med sin parfumeret sæbe smag, men derimod bruger jeg Timian i stedet for.

Del denne opskrift

Kategori: Saucer

ingredienser

Sauce

3 ds Tomat koncentrat (140 g)
2 pk Tomatpassata
4 tsk Timian
3 tsk Salt
2 tsk Frisk kværnet peber
1 spsk Okse bouillon (Oscar)
1.5 dl Whisky
4 spsk Gastrik

Whiskysauce fremgangsmåde

Start med at varme tomatkoncentrat op, uden brug af fedtstof.
 
Kom tomatpuré i og varm det op til det begynder at boble. Skru så ned igen (må ikke bulderkoge).
 
Kom resten af ingredienserne i, med undtagelse af Whisky, og rør det sammen stille og roligt.
 
Tilsæt Whisky og lad Whiskyen tage varme, for så evt. at brænde Whiskyen af, afbrændningen kan fjerne bitter stofferne fra Whiskyen.
 
Lad saucen simre i 5-6 minutter. Smag den til med salt og peber. Der skal mere salt i end du tror.
Så er den klar til servering. Så enkelt er det. 
 
 

Recipe notes

Hvis du vil gøre, som jeg gør, så vent med at tilsætte fløden, til du vil lave saucen færdig. Hvis du vil lave saucen på forhånd, så skal du i stedet for hælde den på en flaske eller anden beholder. Og så komme en smule Atamon over, det gør at den kan holde sig i længere tid.
 
Du kan også lave en større portion, og så fryse i mindre mængder. Igen uden at tilsætte fløden, hvis du har en rest tilbage så kan den også fryses ned, men husk at bruge en fed fløde (38%) ved genopvarming, da den ellers kan skille.
 
Brug helst en "ikke-røget" whisky. Gerne Jack Daniels el. en bourbon. En brun rom kan også bruges (f.eks. Captain Morgan). 
 
Har du ikke timian, så tilsæt rosmarin istedet. Du kan også erstatte rosmarin med timian. 
 
Brug lidt ekstra Gastrik, hvis du synes smagen er lidt for skarp - det giver en god sødme. Alternativ lidt sukker.
 
Saucen er perfekt til en hakkebøf, eller et godt stykke Oksekød eller et stykke Kylling
 

Del denne opskrift